Controversa din jurul Asociatiei Presei Straine de la Hollywood continua sa se incalzeasca. Tom Cruise a returnat toate cele trei trofee ale Globului de Aur dupa ce NBC a anulat difuzarea premiului HFPA pentru 2022.

Cruise, in varsta de 58 de ani, a castigat anterior cele trei premii pentru cel mai bun actor in Nascut la 4 iulie (1990) si Jerry Maguire (1997) si pentru cel mai bun actor in rol secundar in Magnolia (2000). Termenul limita a raportat prima data stirea.

Reactia impotriva HFPA – care este alcatuita dintr-un grup mic de jurnalisti internationali care determina nominalizatii si castigatorii Premiilor Globul de Aur – a inceput dupa ce un raport din februarie al Los Angeles Times a aratat ca organizatia nu numara jurnalisti negri printre membrii sai.

Scarlett Johansson, care a fost nominalizata la patru Globuri de Aur , a luat, de asemenea, o pozitie impotriva HFPA, indemnandu-i pe colegii ei din industrie sa ia masuri.

Johansson, in varsta de 36 de ani, a declarat intr-o declaratie obtinuta atat de Deadline, cat si de Variety ca unele dintre propriile experiente cu HFPA au condus-o la ,,[refuzul] de a participa la conferintele lor”.

,,In calitate de actor care promoveaza un film, se asteapta ca cineva sa participe la sezonul de premiere prin participarea la conferinte de presa, precum si la spectacole de premiere. In trecut, acest lucru a insemnat adesea confruntarea cu intrebari si remarci sexiste ale anumitor membri HFPA care se invecineaza cu hartuirea sexuala. este exact motivul pentru care eu, de multi ani, am refuzat sa particip la conferintele lor „, a spus ea.

Candidatul de doua ori la Oscar a continuat sa sustina ca HFPA ,,a fost legitimat de catre Harvey Weinstein pentru a obtine impuls pentru recunoasterea Academiei si industria a urmat exemplul”.

Johansson a concluzionat: ,,Daca nu este necesara o reforma fundamentala in cadrul organizatiei, cred ca este timpul sa facem un pas inapoi de la HFPA si sa ne concentram asupra importantei si fortei unitatii in sindicatele noastre si in industria in ansamblu”.

Reprezentantii HFPA nu au raspuns imediat la solicitarea Oamenilor pentru comentarii.

Luni, mai devreme, NBC a luat masuri si impotriva HFPA, anuntand ca nu va difuza ceremonia 2022 pentru prima data in cativa ani, desi reteaua a lasat usa deschisa pentru viitor.

„Continuam sa credem ca HFPA se angajeaza sa faca o reforma semnificativa. Cu toate acestea, schimbarea acestei magnitudini necesita timp si munca si consideram cu tarie ca HFPA are nevoie de timp pentru a o face corect. Ca atare, NBC nu va difuza Globurile de Aur din 2022 Presupunand ca organizatia isi executa planul, speram ca vom fi in masura sa difuzam spectacolul in ianuarie 2023 „, a anuntat reteaua intr-un comunicat de presa, potrivit The Hollywood Reporter .

Joi, Netflix e co-CEO si director de continut sef Ted Sarandos a trimis o scrisoare comisiei conducerea HFPA ca a venit la scurt timp dupa HFPA a votat pentru a aproba reforme in cadrul organizatiei sale, potrivit THR .

In scrisoare, Sarandos a declarat ca votul este ,,un prim pas important”, dar ca compania nu ,,credea ca aceste noi politici propuse – in special in ceea ce priveste dimensiunea si viteza de crestere a numarului de membri – vor aborda diversitatea sistemica si provocarile incluziunii HFPA sau lipsa unor standarde clare pentru modul in care membrii dvs. ar trebui sa functioneze. „

Presedintele HFPA, Ali Sar, a raspuns intr-o scrisoare adresata lui Sarandos, spunand ca HFPA ,,a apreciat intotdeauna relatia noastra cu Netflix in timp ce cautam sa aducem in lume stiri despre filme si televiziune”, a raportat Deadline.

,,Va auzim ingrijorarile cu privire la schimbarile pe care asociatia noastra trebuie sa le faca si dorim sa va asiguram ca lucram cu sarguinta la toate „, a adaugat Sar, partial. „Va putem asigura ca planul nostru reflecta contributiile sustinatorilor si criticilor nostri deopotriva si credem cu adevarat ca planul nostru va conduce la reforme si includeri semnificative in cadrul Asociatiei noastre si intr-un mod in care intreaga industrie poate fi mandra.”

Amazon Studios a confirmat, de asemenea, ca nu a lucrat cu HFPA la o zi dupa declaratia Netflix, iar GLAAD a cerut si HFPA pentru lipsa sa de includere atunci cand vine vorba de comunitatea LGBTQ.