Tu nu te simti bine cand esti in vancanta? Dar cand ai concediu? Asta pentru toti e una din sursa de motivare sa lucreze tot anul.Si impresia generala e: deoarece stau si nu fac nimic ma simt atat de bine! Drept urmare statul degeaba devine un miraj dupa care fiecare alearga disperat.

Mirajul nu era ceva iluzoriu care nu exista?

Ce e mai interesant ca prea putini descopera defapt de ce e asa de bine in concediu.Sa luam ultimele 2 saptamani de munca inainte de a pleca in vancata. Fiecare are o responsabilitate mai mare sau mai mica la serviciu. Oricum se va simti lipsa ta de la munca. Drept urmare ai tendinta sa lasi lucruri in ordine cat mai mare. Asta ca sa fii sigur ca nu te suna nimeni sa te intrebe cum se fac diversele lucuri de care te ocupai.Deci in primul rand organizarea lucrurilor din interiorul firmei. Dai indicatii cum, ce si cand trebuie facute anumite lucruri. Mai departe suni clientii. Accelerezi procesele astfel incat sa stii ca sunt multumiti in perioada in care esti plecat.

NU vedeti nimic deosebit pana acum? Adica un semn mare de exclamare sau vreun bec aprins! Ar trebui!Ce e scris mai sus e organizare. In momentul in care te organizezi lucrurile ies. Si de ce ai interes sa iasa? Pai cand esti in vacanta chiar sa fii in vacanta si sa lasi gandurile de la serviciu la serviciu. Ei bine daca ai terminat tot ce aveai de facut chiar asa se intampla.

In plus in multe cazuri in vacanta se pleaca din oras. Asta inseamna ca te apuci sa faci lucruri noi gen:

– Recunoasterea mediului unde ai ajuns;
– Plimbari in aer liber ( adica miscare )
– Somnul devine dintr-o data mai bun ( datorita miscarii )
– Si peste tot sentimental ca nu ai nici o grija ( doar ai lasat lucrurile in ordine la serviciu)

Este o privire de ansamblu care sa schimbe putin perspectiva! Nu de alta da multi uita aceste detalii si se concentreaza pe faptul ca nu au facut nimic. De retinut ca nimic inseamna ca faci altceva decat esti obisnuit in unele cazuri.

Si pentru ca nu ai vancanta in fiecare zi, dar pleci acasa zilnic, nu crezi ca te ajuta putin sa schimbi gandirea? La ce ma refer mai exact:

Daca ai termina lucurile importante care le ai de facut la serviciu, oare nu crezi ca ai fi mai relaxat si ai putea sa te concetrezi doar pe ce faci cand ajungi acasa?