In ultimii ani, cele mai multe vacante charter au avut ca destinatie Turcia, Grecia si Spania. Pentru confort, conationalii nostri au fost dispusi sa plateasca, in medie, 1.000 de euro. Totusi, ce alte optiuni de vacanta mai au romanii pentru aceasta suma?

Studiu de caz: ultima saptamana a lunii iulie, plin sezon estival, rezervare facuta cu o luna inainte. Ofertele agentiilor de turism abunda in zboruri charter catre Turcia, catre frumoasele insule grecesti ori, pe ici, colo, Spania. Romanii prefera este Antalya, unde pachetul costa intre 800 si 1.000 de euro pentru un sejur all inclusive, cinci stele. Avantajul acestor oferte este faptul ca turistul nu mai cheltuie foarte multi bani ulterior. Dezavantajul este ca-si petrece o saptamana doar in cadrul unui complex hotelier (de cele mai multe ori aflat la kilometri de centrul orasului, turistul fiind obligat sa apeleze la transportul in comun sau la inchirierea unei masini), exceptie facand excursiile optionale contractate (statistica arata ca romanul cumpara, in medie, una singura).  Din lipsa informarii, sau din comoditate, turistul exclude din start si alte destinatii ce pot fi contractate pentru o suma de aproximativ 1.000 de euro, scrie capital.ro.

Croatia, Malta sau Italia?

Cand ne gandim la Portugalia si la plajele ei superbe, de pe litoralul Oceanului Atlantic, ignoram faptul ca poate fi o alegere buna pentru concediul de vara, avand in vedere costurile de transport. Acum insa, TAP, operatorul national lusitan, a lansat cursele Bucuresti-Lisabona, ceea ce inseamna preturi competitive. Astfel, o vacanta in statiunile Estoril sau Cascais, aflate cativa kilometri de Lisabona, costa aproximativ 900-1.000 de euro. Daca turistul opteaza pentru sejurul in capitala Portugaliei, tariful este de circa 700 de euro. Ce spuneti de Azore sau Madeira, insule superbe si extrem de accesibile in aceasta perioada? Pentru un astfel de concediu, turistul va plati tot aceeasi suma de bani.

Nici Croatia nu este de lepadat la un buget de 1.000 de euro. Dubrovnick are multe de oferit, bijuteria de la Marea Adriatica fiind cotata printre cele mai frumoase destinatii din Europa. Tarom opereaza pe perioada verii zboruri directe, care faciliteaza accesul romanilor la aceasta destinatie. Astfel, pentru sapte nopti, turistul poate plati aproximativ 500 euro (circa 250 de euro daca opteaza pentru patru stele), suma la care se adauga biletul de avion, in valoare de 437 de euro. si, tot la Marea Adriatica, o alta optiune poate fi statiunea Rimini, una dintre cele mai faimoase ale Italiei. Zborul direct pana la Forli, aeroportul care deserveste statiunea aflata la nici 50 de kilometri distanta, reprezinta un avantaj ce nu trebuie trecut cu vederea. Biletele de avion se vand cu 200 de euro, iar cazarea costa 500 de euro (hotel de patru stele).

O alta varianta pentru concediul  de vara este Malta. Micuta insula din Mediterana este fantastica, usor de vizitat in intregime, si, din fericire, agentiile de turism au oferte charter cu plecare din Bucuresti. Orice ati alege, tariful nu depaseste o mie de euro de persoana, iar excursiile optionale sunt printre cele mai interesante. si tot de la agentiile de turism puteti opta pentru Tenerife, deoarece au pachete charter pe aceasta destinatie.

Optiunile pentru acest buget sunt, de altfel, nenumarate. Islanda, Sardinia, Corsica constituie, de asemenea, alternative bune, dar au dezavantajul zborului cu escala.