Marrakech este situat intr-un loc privilegiat in inima Marocului. Din punct de vedere istoric, vechea capitala a berberilor a fost intotdeauna un loc de intalnire intre popoare, functionand ca un schimb cultural de civilizatii si axa care uneste marile atractii naturale ale Marocului: desertul, Atlanticul si muntii Altas.

Vizitarea celor mai importante locuri din Marrakech ne poate lua cel putin un weekend. In doua zile putem vedea cele mai importante momente ale orasului care tinde sa se desfasoare in jurul Pietei Jemaa, una dintre cele mai surprinzatoare din lume si unde legile pietei si abilitatile de tocmeala au fost sofisticate de secole. De asemenea, este intotdeauna o idee buna sa va inscrieti pentru un tur gratuit pentru a vedea ce este mai bun din Marrakech si apoi sa mergeti mai adanc in zona sau aspectele orasului care v-au interesat cel mai mult.

Daca mai ai cateva zile de calatorie, ai noroc. Aveti la dispozitie tot ce este mai bun din Africa de Nord. Intr-adevar, imprejurimile orasului Marrakech ofera optiuni excelente pentru excursii memorabile. Fiind unul dintre principalele orase din Maroc, are drumuri decente si este conectat in cateva ore de diverse destinatii unde putem atinge apa sarata a marii, zapada din muntii Altas sau nisipul desertului.

Una dintre cele mai bune moduri de a calatori in Maroc este inchirierea unei masini si efectuarea unui traseu independent prin tara. In acest articol va spunem despre traseul nostru cu masina prin Maroc timp de o saptamana. Daca aveti nevoie sa inchiriati o masina cu asigurare de incredere la un pret bun, va recomandam motorul nostru de cautare auto preferat cu asigurare de incredere la preturi foarte bune.

In rest, multe excursii pleaca din Marrakech pentru a descoperi farmecul imprejurimilor sale. Unele sunt pentru o zi, iar altele dureaza cateva zile facand incursiuni in desert sau drumetii in muntii Altas. Apoi va insotim prin cele mai bune excursii de facut in Marrakech.

Pentru a ajunge in desert din Marrakech, urmand Valea Draa, se deschid doua posibilitati principale: desertul Zagora sau desertul Merzouga. Ambele ofera excursii splendide. Dintre deserturile pe care le-am vizitat in intreaga lume, Marocul este probabil cel mai apropiat de idealizarea cinematografica pe care o facem despre ceea ce ar trebui sa fie un desert. Nisip fin, dune mari, vegetatie inexistenta si orizonturi infinite.

Vizitam desertul care incepe in vecinatatea Zagorei. Se numeste Erg Chegaga si am stat cateva nopti dormind in haimas perfect echipate sub lumina stelelor. O experienta care sa dovedit a fi la inaltimea brosurilor pe care le-am citit inainte de a ne inscrie.

Nu eram in dunele din Merzouga, de cealalta parte urmand Valea Draa. Cu toate acestea, alti calatori vorbesc si despre peisaje la fel de uimitoare si dune uriase. Daca ai fost in ambele deserturi, ar fi grozav daca ai putea sa ne spui care dintre cele doua te-a surprins cel mai mult.

Mai jos va propun doua excursii contrastate cu ghiduri in limba spaniola cu care va puteti bucura de experienta de a dormi intr-unul dintre cele mai bune deserturi din lume.

Frumosul oras de coasta Essaouira se afla la aproximativ doua ore si jumatate cu masina de Marrakech. Declarata Patrimoniu Mondial de catre UNESCO la inceputul acestui secol, medina sa este fortificata si are vedere la mare. Aleile sale ofera o plimbare frumoasa prin casele albe si acoperisurile albastre.

Acest sat de pescari ofera briza atlantica de care marii surferi s-au indragostit si va va placea sa contemplati portul de pescuit, precum si sa mancati peste proaspat intr-una dintre micile unitati din oras.

Din Marrakech putem face o calatorie dus-intors in aceeasi zi cu masina sau ne putem inscrie la o excursie recomandata cu un ghid in spaniola pentru a vizita Essaouira in aceeasi zi.

Daca calatoresti in Maroc si vrei sa-ti pastrezi numarul WhatsApp spaniol, sa ai cativa Gb de date pentru a naviga pe internet si un serviciu de asistenta tehnica in spaniola 24/7, iti recomandam sa iei o cartela SIM de date HolaFly din Spania, in special cele despre care am vorbit in acest articol, dupa ce le-am testat in mai multe tari.

Apa este viata si in Valea Draei aceasta premisa este afisata clar pe parcursul celor sute de kilometri care o strabat. Aceasta vale incepe in orasul Ouarzazate , la aproximativ 3 ore cu masina de Maroc, si se termina la poalele desertului Zagora.

Fara indoiala, Valea Draa inseamna unul dintre cele mai fotogenice si placute rute de conducere din Maroc. Drumul care leaga Ouarzazate de Zagora (aproximativ doua ore si jumatate) te va lasa cu gura cascata si cu mai multe opriri pentru a face fotografii pe parcurs. Daca aveti mai mult timp, ar trebui sa continuati traseul si sa ajungeti la M’Hamid, locul unde se termina Valea Draa si incepe desertul Sahara.

De-a lungul Vaii Draei, datorita cursului apei, observam un teren bogat, cu o plantatie de palmieri alungita, campuri de culturi si vite. De pe acelasi drum veti vedea fortificatii impresionante care stau in fata drumului principal, se numesc Ksar, ale caror ziduri au fost protagonisti in mai mult de un film.

Acest traseu este ideal pentru a face independent cu o masina inchiriata. Cu toate acestea, incepand din Marrakech, exista si excursii excelente cu explicatii in spaniola. Este cazul unei vizite la Ait Ben Haddou, una dintre cele mai fotogenice kasbah din tot Marocul, unde au fost inregistrate episoade din Game of Thrones si filme mitice precum Lawrence of Arabia , Galdiador , Mumia sau Alexandru cel Mare . Un loc care iti va taia respiratia.

Impozantii munti din Altas

Una dintre cele mai comune carti postale pe care le veti vedea in tarabele din Marrakech este profilul orasului cu minaretul moscheii Koutoubia si varfurile inzapezite ale muntilor Atlas in fundal.

Nu este surprinzator ca cel mai inalt varf al acestui sistem montan alungit este Toubkal, care se ridica la 4.167 de metri. Apropierea Marrakech-ului de Muntii Atlas face o excursie minunata, nu doar pentru a ne bucura de natura si de peisaje extraordinare al caror ecosistem se schimba pe masura ce castigam inaltime si ne indepartam de vale. Aceasta excursie este, de asemenea, o mare oportunitate de a cunoaste alte culturi si moduri de viata.

Altas este locuit in principal de poporul berber si merita sa-i explorezi localitatile pentru a-i intelege mai bine oamenii.

Din Marrakech ne putem inscrie la o excursie pentru a vizita valea Ourika alcatuita din mai multe sate traditionale si, intamplator, vizitarea cascadelor Setti Fatma. Daca optati pentru o optiune privata si mai culturala, va recomand aceasta excursie privata prin satele berbere Altas.

Daca, pe de alta parte, sportul sau adrenalina sunt mai degraba treaba ta, exista si optiunea de a te inscrie la un traseu cu quad pentru a conduce prin peisajul Inaltului Atlas sau chiar de a te inscrie la un trek pentru a urca pe Muntele Toubkal, varful. a intregului lant muntos.de Altas.

Odata intors in Marrakech, inainte de a va urca in avion, va recomand sa va faceti timp pentru a face o baie buna si un masaj intr-unul dintre cele mai bune hamam-uri din oras.