Este posibil sa vizitati Chicago cu un buget redus. Pentru a face acest lucru trebuie sa profitati de carduri turistice, sa va deplasati cu mijloacele de transport in comun sau cu bicicleta sau sa mancati la tarabele stradale.

Calatorind in Chicago, la fel ca in orice alta destinatie din Statele Unite, necesita bani. Nu este chiar o tara ieftina, totusi, pot exista oricand modalitati de a economisi putin si de a te bucura de un oras la fel de fascinant ca acesta. Asadar, daca doriti sa descoperiti Chicago cu un buget redus, urmati aceste sfaturi.

Chicago cu bani putini de la inceput

Intrucat intentia noastra este sa va dam toate cheile pentru ca calatoria la Chicago sa nu fie o ruina, primul sfat ar trebui aplicat imediat ce aterizati in oras. Sau mai degraba aeroporturi, O’Hare sau Midway. In niciunul dintre cazuri, nu folositi niciodata taxiul pentru a merge in centru. Exista trenuri directe, mai rapide si mai ieftine.

Deplasare prin Chicago

Odata ajuns in oras, trebuie sa incepi sa-l explorezi. Veti face multe trasee pe jos, dar va fi esential sa folositi transportul public. Acolo intra autobuzele si metrourile.

In ceea ce priveste autobuzele, exista o retea foarte extinsa cu aproape 150 de rute diferite si este destul de ieftina. La fel ca si metroul, si vei economisi daca optezi pentru abonamente de mai multe zile, care permit deplasarea in acest mediu sa fie una dintre cele mai accesibile parti ale sederii tale.

Calatoria cu metroul nu este doar functionala, ci si face parte din experienta turistica, mai ales pe celebrele linii „L”, cele inalte pe care le-am vazut de atatea ori in filme.

Daca doriti sa combinati obiectivul de a calatori in Chicago cu bani putini si sa o faceti intr-un mod sanatos, puteti inchiria o bicicleta pentru a va deplasa. Este adevarat ca este cunoscut sub numele de Orasul Vantului si asta nu favorizeaza pedalatul, dar in schimb are o retea minunata de sute de kilometri de piste de biciclete.

Daca te gandesti sa calatoresti la Chicago, ar trebui sa o faci cateva zile, trei pot fi ideale. Si daca o faci, atunci Chicago CityPass este cea mai buna optiune pentru a economisi bani in vizitele esentiale in oras.

Si economisesti nu doar bani, ci si timp deoarece include acces prioritar, ceva foarte interesant in anumite locuri, precum celebrul Skydeck, a carui intrare este inclusa aici.

Cu CityPASS poti accesa si Observatorul Hancock Tower, Muzeul Stiintei si Industriei, The Field Museum, Planetariul, Acvariul sau esentialul Institutul de Arta din Chicago. Pe scurt, trebuie sa cumparati acest permis, este cea mai buna investitie pentru a vizita Chicago cu bani putini.

Vrei sa mananci ieftin in Chicago?

Daca sunteti in Chicago pentru cateva zile, puteti gasi timp pentru a manca in diferite moduri care sunt mai mult sau mai putin costisitoare, sau mai mult sau mai putin ieftine. Dar printre cele mai ieftine se numara mancarea de strada, iar hot-dog-urile sale sunt celebre. Nu numai ca vei manca ieftin, o vei face asa cum o fac localnicii. Este o experienta care trebuie incercata.

Si ceva asemanator se poate spune despre pizzeriile ciudate ale orasului. Sa calatoresti la Chicago si sa nu-si mananci pizza este de neiertat. O placere super ieftina. Pana la urma esti in vacanta si pentru cateva zile trebuie sa uiti de dieta.

Daca am facut deja economii datorita CityPASS-ului cu intrarea in multe muzee si locuri platite, acum trebuie sa adaugam locurile care nu ne vor costa bani sa le vizitam. Lista este foarte lunga si in ea sunt marile farmece ale orasului.

Unul este Millennium Park. Exista faimoasa fantana Crown, unde sunt proiectate chipurile oamenilor din Chicago. Exista si pavilionul Acoustic Shell sau Jay Pritzker. Si tot acolo veti face celebra fotografie deformata a marelui bob de otel, sau Poarta norilor.

Este, de asemenea, gratuit sa intri in Gradina Zoologica Lincoln, sa mergi pe exclusivistul Magnificent Mile sau sa mergi pe Lake Front Trail, adica pe poteca cu fata spre Lacul Michigan, si chiar sa inoti la North Beach (recomandat doar vara).

Si pentru bani putini trebuie sa iei un Water Taxi, care uneori poate fi inchiriat cu un cupon turistic care face preturile si mai ieftine. Calatoria cu aceste transporturi este esentiala si ne va permite sa ajungem la celebrul Navi Pier, sa navigam intre zgarie-nori sau sa ne apropiem de acvariu si planetariu.