Nu ne amintim intotdeauna visele pe care le avem cand dormim, nici macar cand ne trezim. Cu toate acestea, chiar daca nu va amintiti detaliile, exista adesea vise care va fac sa va simtiti imediat inconfortabil din cauza stresului. Aici, vom explica semnificatiile visului si vom raspunde la intrebarea ce inseamna sa visezi ca esti urmarit?

Este senzatia de a incerca sa scapi dintr-o situatie periculoasa, visand ca esti urmarit. Cu toate acestea, visele si realitatea pot fi interconectate, putand folosi visele si cosmarurile ca indicii pentru a ne adanci introspectia. Ce inseamna sa visezi ca esti urmarit? Va oferim raspunsurile in acest articol de pe mojoo.ro.

Pentru a cunoaste semnificatia unui vis in care te vezi persecutat sau persecutat, trebuie sa tii cont ca este o interpretare foarte subiectiva si personala. Cu toate acestea, in termeni generali, visul poate fi clasificat in cinci interpretari majore:

Esti ingrijorat sau ingrijorat de ceva?

A visa ca esti urmarit ar putea fi, in sine, un simbol al ceva care are un impact major asupra vietii tale. De exemplu, o situatie nerezolvata, un eveniment care te urmareste oriunde ai merge, indiferent cat de mult ai ignora-o sau l-ai lasa pentru mai tarziu. In acest caz, acest tip de vis este de obicei asociat cu o experienta de ingrijorare care, indiferent de motiv, provoaca anxietate.

Situatii de schimbare personala

Cand esti urmarit intr-un vis, realitatea este lasata in urma si apare un nou scenariu. Daca acesta este cazul si vezi acest vis ca pe o metafora a propriei vieti, aceasta informatie poate indica nevoia de schimbare a unui aspect al prezentului tau. Schimbarea necesara este sa va conectati cu un spatiu nou si vital, care va va aduce un nou aer de libertate.

Starea de stres

Stresul este direct legat de starea noastra de bine, pana la punctul in care ne afecteaza nu doar rutina zilnica, ci si propriul somn. Stresul ne poate afecta calitatea somnului si poate duce, de asemenea, la o stare de spirit in care avem cosmaruri.

Cand suntem stresati, suferim mai mult de stresul zilnic, ne concentram mai mult pe aspectele negative, suntem mai susceptibili la griji, simtim mai multa frica… Prin urmare, toate acestea iti pot afecta si somnul. In acest caz, aceste cosmaruri ne informeaza despre necesitatea stabilirii de noi obiceiuri de relaxare.

Vina

Experienta de a fi urmarit intr-un vis poate fi, de asemenea, legata de sentimente de remuscare sau frica inconstienta de o situatie. Vinovatia poate fi legata de disconfortul pe care il reprimati.

Vad un film infricosator

Aceste vise se pot referi la stimuli externi mai degraba decat la mesaje interne. De exemplu, daca vizionati un film infricosator chiar inainte de a merge la culcare, intriga va poate lasa tensionata si acest lucru se poate manifesta in somn . Unii spectatori se bucura de filmele de groaza, dar multi altii se feresc de ele pentru ca simt o frica care depaseste consecintele imediate.

In acest caz, daca, mental, este greu sa scapi de amintirile filmului, este foarte probabil sa traiesti aceleasi episoade si senzatii din nou si din nou. Intr-un astfel de caz, este foarte probabil sa se stabileasca o relatie de cauzalitate intre faptul de a fi vazut un film infricosator noaptea si disconfort in timpul somnului.

Ce inseamna sa visezi ca te urmaresc? Cum sa interpretezi acest vis in viata ta de zi cu zi?

Descoperiti originea visului: trebuie sa treceti dincolo de visul in sine si sa ascultati sentimentele care se afla in spatele lui, incercand sa raportati aceste sentimente la viata voastra. Le-ai simtit in mod regulat in momente diferite din viata ta recenta? Cu alte cuvinte, vorbeste cu visul in sine si incearca sa intelegi ce incearca sa-ti spuna aceasta experienta (daca are ceva sa-ti spuna).

Gandeste-te in contextul lucrurilor: ceea ce s-a intamplat in timp ce dormeai face parte dintr-o alta realitate, asa ca nu te lasa prins in acest vis pana la sfarsit.

Analizati cum se termina visul: Amintiti-va nu numai emotia visului, ci si sfarsitul. Acest lucru se datoreaza faptului ca rezultatul va lasa un gust complet diferit in mintea ta. De exemplu, daca esti capabil sa fugi de ceva care te ingrijoreaza, te vei simti mai bine decat daca te simti neputincios.

Noteaza-ti sentimentele: daca treci prin perioade de cosmaruri recurente, s-ar putea sa descoperi ca uiti detalii la scurt timp dupa ce te-ai trezit. In acest caz, este o idee buna sa tineti cont de ceea ce considerati important. De exemplu, cum te-ai simtit?

De asemenea, este posibil ca acest vis sa nu aiba o semnificatie sau o semnificatie mare, asa ca incercati sa nu va opriti asupra acestei intrebari.