Poate de multe ori presiunea atingerii orgasmului ne inhiba si ne “fura” placerea de a face sex, poate uneori uitam sa ne atingem partenerul, sa-l sarutam si sa ne raportam la el din punct de vedere emotional.

Ca o solutie pentru aceste „neplaceri” a fost inventat un nou tip de sex, numit „Karezza” – o practica sexuala ce pune accent pe energia afectiva, in mod explicit si exclusiv.

Practicantii de Karezza nu isi propun sa atinga orgasmul si, de fapt, chiar nu accept starea orgasmica, prelungind astfel placerea trupeasca.Originea termenului “Karezza” explica foarte bine intentia acestui nou tip de sex: provine din italienescu “carezza” a carui semnificatie este “mangaiere”.

Karezza este inventia doctorului Alice Bunker Stockham (in 1896), medic obstetrician si feminista care a luptat pentru dreptul femeii de a folosi anticonceptionale.

De fapt, Karezza este o forma de a face dragoste “blanda, plina de afectiune, in care orgasmul nu doar ca nu este scopul, ci pe care, la modul ideal, nici un partener nu il atinge”, dupa cum explica, pe site-ul reuniting.info, Marnia, unul dintre promotorii acestui curent.

Este un mod spiritual de a face dragoste sau mai bine zis de a experimenta „sexul meditativ”. Intentiile celor care il promoveaza sunt: pe de o parte, aducerea unor beneficii relatiilor (mai ales celor de lunga durata), pe de alta parte, trasformarea societatatii capitaliste intr-o lume bazata pe compasiune si cooperare.

Karezza nu este aproape sex normal, doar ca fara orgasm – Karezza, spun sustinatorii acestui nou current sexual, este mult mai mult decat clasica penetrare…

Cele mai importante sunt afectiunea si indepartarea de orgasm: „Daca in timpul partidei de sex, simtim atingerea unei performante ca cea care poarta numele de orgasm, ne oprim usor si ne relaxam prin respiratii profunde”, a declarat promotorul Karezza, Marnia Robinson.

“De sapte luni nu am mai avut orgasm si nu intentionez sa mai am vreunul in viata”, a explicat Matt Cook, la cei 51 de ani ai sai, aflat intr-o casnicie de peste 25 de ani, cu 2 copii ajunsi la maturitate.

„Este vorba despre un sentiment profund care apare in relatie si care este foarte greu de descris, fiind mult mai intens decat sexul conventional”,revine scriitorul Matt Cook care sustine, de asemenea ca viata lui este mult mai echilibrata, mult mai fericita, mult mai plina de sens de cand practica sexul focusat pe intimidate si afectiune.

Orgasmul, un dezechilibru?

Autoarea cartii „Sageata otravita a lui Cupidon: De la obiceiuri la armonie in relatiile sexuale” , Marnia L Robinson considera orgasmul mult prea solicitant: „Suntem mereu in cautare de ceva nou”.

In Karezza, „energia sexuala ramane constanta, ceea ce stimuleaza creierul sa elimine exitocina (hormonul iubirii), echilibrand organismul uman”.

Mai mult, Karezza iti asigura un nivel crescut al dopaminei (hormonul fericirii) chiar si dupa ce actul sexual se incheie in comparatie cu sexul clasic unde dopamina scade brusc dupa atingerea orgasmului.

“Cu cat barbatul se ridica mai mult deasupra simplei dorinte sexuale, cu atat mai usor, mai natural si fara efort devine controlul in karezza.”, doctor J. William Lloyd.

Metode prin care se practica Karezza

Va zambiti unul altuia.

Va tineti in brate cel putin 20 de minute.

Va sincronizati respiratia.

Va exteriorizati placerea, prin cuvinte.

Se maseaza fiecare parte a corpului, lent, cu scopul de a face schimb de energii si de a te relaxa complet.

Ascultarea batailor inimii partenerului.

Masarea zonei genitale.