Genul horror este plin de capodopere, filme care va fac sa tremurati in scaun si va obliga sa dormiti cu lumina aprinsa chiar daca nu mai esti copil. Regizori precum John Carpenter, Stanley Kubrick, Wes Craven, Alfred Hitchcock, Dario Argento, Sam Raimi si David Cronenberg au creat filme emblematice care au provocat tipete, pene de curent si cosmaruri la acea vreme si raman printre favoritele cinefililor pana in prezent.

Nu numai ca nu te sperie, ci te fac sa pui la indoiala sanatatea mintala a celui care le-a scris (sau posibila lor dependenta de droguri mai puternice) si te lasa intr-un acces de ras cauzat de efectele rele, povestile slabe, actorie.mediocru si scenarii cu replici pe care niciun om care se respecta nu le-ar repeta in viata lui.

Uneori acele filme sunt pur si simplu proaste si ajungi sa uiti de ele, dar uneori devin si clasice de cult pentru ca, desi sunt rele (si toata lumea stie), sunt incredibil de amuzante.

Exista o intreaga categorie de filme care sunt „atat de rele ca sunt bune” si, intamplator, cele mai bune sunt filmele de groaza (sau ar trebui sa fie pentru ca singurul lucru care este infricosator este faptul ca cineva a crezut ca ar fi o idee grozava , si nimeni nu a indraznit sa le spuna ca „bebelul” lor era cel mai urat din parc).

Acestea sunt niste filme de groaza care nu te vor speria deloc, dar cu siguranta te vei distra urmarindu-le si razi ore intregi (si ideea este ca te distrezi asa ca, la un moment dat, si-au atins scopul).

Stephen King este unul dintre cele mai respectate nume din genul horror si exista deja o lista lunga de filme iconice (foarte bune) inspirate din romanele sale, acesta nu este unul dintre ele. Maximum Overdrive, care a fost regizat de scriitor, este considerat unul dintre cele mai proaste filme (povestea este destul de ciudata si efectele filmului nu pot fi descrise decat ca mediocre), dar, daca o luati cu putin umor, rezultatul este de asemenea foarte amuzant.

HorrorVision

Acesta este cel mai rau si cel mai bun din anii 80 intr-un singur loc. TerrorVision este despre un monstru extraterestru de gunoi care este transportat pe Pamant de uriasa antena TV a unei familii, care acum trebuie sa incerce sa-l distruga pentru a supravietui. Criticii spun ca acesta este un film stupid, dar te va face sa razi ore intregi.

Spiridus

Inainte de a fi Rachel Green, Jennifer Aniston a jucat in acest film de groaza despre un spiridus blestemat care cauta sa se razbune pe oricine indrazneste sa-i atinga aurul. In aceasta poveste, spiridusul isi cauta si o sotie si considera ca nu exista nimeni mai bun decat Aniston pentru el. Daca ai fost copil in anii 80, probabil ca asta te-a speriat putin inainte sa te omoare de ras.

Samanta lui Chucky

Papusa diabolica a avut un fiu si totul a fost inregistrat intr-un film exagerat, extravagant si nebunesc. Chucky nu a fost niciodata atat de infricosator, dar acest film este mai degraba un desen animat care se limiteaza la ridicol, dar, desi nu exista nimeni care sa spuna sincer ca este bun, este foarte distractiv.

Omul de rachita

Nu-l putem lua in serios pe Nicholas Cage dupa ce l-am vazut in acest remake care nu face dreptate originalului. The Wicker Man are loc intr-un cadru asemanator cu cel din Midsommar, un oras care este pe cale sa sarbatoreasca un festival stravechi, iar Cage este acolo pentru a afla ce s-a intamplat cu fiica lui, ceea ce nu stie este ca este o inselaciune sa transforma-l intr-un sacrificiu pentru zei.

Krampus

Da, filmele de Craciun pot fi si ele de groaza, sau pot incerca sa fie. Krampus este povestea „fratelui” rau al lui Mos Craciun care apare in noaptea de Craciun pentru a tortura si a lua copiii care se poarta rau. Nu te va speria deloc, dar cel putin este o alternativa buna la toate acele filme obisnuite de Craciun.

Intoarcerea mortilor vii

Acest film din 1985 nu a fost menit sa fie luat in serios, este o interpretare comica a clasicului horror al lui George A Romero, iar efectele sale proaste si alegerile artistice (cum ar fi sa puna parti zombie sa sara ca iepurii) il fac mult mai distractiv. ca.

Casa de ceara

Acest film este rau din orice punct de vedere, de la prestatia lui Paris Hilton pana la ticalosul obsedat de ceara, dar dintr-un motiv ciudat vrei sa continui sa te uiti pana ajungi la sfarsit si sa afli daca tipul rau din poveste este acela. te-ai imaginat de la inceput.

In tesatura

Nu stim daca acest film este rau sau un potential clasic in cel mai pur stil al lui Dario Argento. In Fabric este povestea unei femei frustrate care decide sa-si cumpere o rochie noua pentru a merge la o intalnire, ceea ce o duce la un magazin outlet ciudat unde vanzatoarele poarta rochii victoriane (si nu clipesc), ea isi gaseste rochia, dar dupa ce descopera ca aceasta este cea mai mortala achizitie pe care a facut-o vreodata.