Uneori, o prietenie se poate simti la fel de importanta ca si familia. Cu toate acestea, la fel ca in cazul familiei, mentinerea relatiei necesita munca. Facand lucrurile impreuna, sustinandu-va reciproc, iti poti construi o prietenie pe tot parcursul vietii.

Daca vrei sa stii cum sa mentii o relatie buna cu cel mai bun prieten, citeste mai jos

Cunoasteti-va mai bine

Atunci cand vrei sa imbunatatesti o prietenie,  sa nu divulgi secretele este esential pentru a face din aceasta o prietenie profunda. Aceasta vulnerabilitate iti permite sa-l cunosti mai bine pe prietenul tau si el sa te cunoasca pe tine. Prietenia lunga cu cel mai bun prieten al tau ar trebui sa includa o parte din asta. Este in regula sa ai limite, dar a fi vulnerabil imbunataseste prietenia. Spun-i despre problemele tale. S-ar putea sa spui: ,,Chiar ma lupt cu imaginea corpului meu”. S-ar putea sa fii surprins de ceea ce impartasiti amandoi. Gaseste modalitati de a va cunoaste mai bine, si utilizeaza-le in folosul prieteniei voastre.

Nu face niciodata presupuneri despre cel mai bun prieten al tau

El creste ca persoana, la fel ca si tine. Si oricat de asemanatori sunteti, este important sa-ti amintesti ca este diferit de tine. Acceptarea acestor diferente este la fel de importanta ca si bucuria atunci cand impartasesti lucuri cu el. Pe masura ce cresti, dinamica prieteniei se poate schimba. Daca esti deschis la aceste schimbari, esti pe drumul cel bun de a face prietenia sa dureze.

Petreceti timp de calitate impreuna

Timpul de calitate este foarte important pentru mentinerea unei prietenii. Indiferent daca este online sau personal (sau la telefon), este foarte important sa-ti contactezi in mod regulat cel mai bun prieten. Fie ca vorbesti despre ziua ta, despre munca ta, sau despre viata amoroasa, o conversatie sincera in mod regulat intre voi doi va intari relatia de prietenie. Daca el are probleme cu viata amoroasa, asculta-l, la fel cum si el te-ar asculta pe tine. Daca are probleme sa-si gaseasca pe cineva, sugereaza-i site-ul Vezi aici, unde isi va putea gasi dragostea adevarata. Daca refuza, descriei site-ul si cat de avantajos e. De asemenea povesteste-i despre femeile frumoase pe care le poate cunoaste acolo. Ajutandu-l si sustinandu-l, vei imbunatati relatia cu el.

Imbunatateste increderea dintre voi

Increderea este unul dintre cele mai importante aspecte ale oricarei relatii. Increderea se bazeaza pe mai mult decat sa spui adevarul. Este vorba despre a fi acolo cand prietenul tau are nevoie de tine, pastrarea secretelor si respectarea identitatii prietenului tau. Gaseste lucruri pe care amandoi iubiti sa le faceti. Impartasind lucrurile pe care le placi, vei gasi noi modalitati de a interactiona mai bine cu prietenul tau. Interesele comune sunt esentiale pentru prietenii de durata. Impartasirea intereselor mai importante este mai probabil sa aprofundeze prietenia. De exemplu, impartasirea unor viziuni similare asupra lumii va fi mai importanta decat a avea acelasi gust in imbracaminte sau cafea.

Sustineti cel mai bun prieten

Indiferent daca este vorba de un joc comunitar la care participa sau de un proiect urias la locul de munca, este important sa-ti sustii cel mai bun prieten in realizarile lui, precum si in incercarile lui. Chiar si lucrurile bune, cum ar fi castigarea unui premiu urias, pot fi stresant. Este important sa recunosti ca amandoi s-ar putea sa nu gestionati situatia la fel. Sa-l asculti in momentele dificile, este foarte important. O modalitate importanta de a-ti sustine cel mai bun prieten este prin afirmari verbale. S-ar putea sa spui ,,ma bucur atat de mult ca ai primit premiul” sau ,,Este minunat ca profiti la maximum de o situatie proasta”. Afirmatiile pot, de asemenea, sa-l anunte pur si simplu ca esti acolo pentru el.