Daca povestile sunt adevarate, atunci editorul lui Stan Lee a crezut ca Omul Paianjen a fost o idee teribila cand i-a fost prezentata pentru prima data, iar Lee si Steve Ditko au trebuit sa lupte pentru a o duce la bun sfarsit.

Adolescentul Peter Parker si alter ego-ul sau arahnid, Spider-Man, sunt acum unul dintre cele mai populare personaje din MCU si reprezinta viitorul francizei, dar au trebuit sa se intample multe pentru a-l duce in acest punct, iar originea lui este plina. .de secrete interesante.

Cine este Spider-Man?

Stim deja povestea, Peter era un adolescent din New York care si-a pierdut parintii si a trait cu unchii, viata lui devine si mai tragica cand un criminal (pe care Peter insusi a decis sa-l ignore) il smulge pe unchiul sau Ben si descopera ca a o serie de noi abilitati arahnide (dupa ce a fost muscat de un paianjen radioactiv) care ii ofera un al saselea simt, ii permit sa traga panze care sa atarne de cladiri si puterea si viteza lui cresc si care il fac noul aparator al orasului si in cele din urma intr-un Razbunator.

Unde traieste Spider-Man?

Orasul in care traieste Spider-Man il plaseaza in aceeasi zona cu ceilalti eroi, el se afla in New York City, care este acelasi oras in care oameni ca Daredevil, Luke Cage si Jessica Jones, alias Defenders. 

Cati Spider-Man sunt?

De fapt, personajul este acelasi, dar aceasta este o intrebare metafizica. In ceea ce priveste actorii, sunt cel putin 3 actori grozavi care l-au jucat pe Spider-Man in actiuni live in filme, dar sunt si actorii care au fost vocile in filmele de animatie. In total sunt 21 si tema metafizica vine de la faptul ca acum avem un multivers si care ne-a aratat multe alte versiuni ale Spider-Man precum Spider-Gwen si Miles Morales. 

Sosirea lui in benzi desenate

Cand a dezvoltat conceptul de Spider-Man, Stan Lee a vrut sa creeze un super-erou care sa se potriveasca cu problemele vietii reale, in acelasi mod in care multi raufacatori au facut-o deja (sau ca acelasi criminal care l-a ucis pe unchiul Ben). De la inceput, Lee si-a dorit ca personajul sa fie adolescent, sa fie muscat de un paianjen radioactiv si ca acesta sa fie sursa abilitatilor sale incredibile.

Lee a spus in mai multe interviuri ca a fost inspirat sa creeze personajul dupa ce a vazut o musca urcand pe perete (si suntem norocosi ca este Spider-Man si nu Fly Boy), dar i-a dat numele Spider-Man pentru ca a vrut ca era mai serios si ca ar putea imbatrani in poveste (nu putea fi Spider-Boy pentru totdeauna). Pentru design, Lee l-a avut in minte pe Jack Kirby, dar in cele din urma s-a hotarat pe Steve Ditko, care a conceput costumul iconic rosu si albastru pentru care este cel mai cunoscut.

Dar, Martin Goodman, editorul sau, nu a fost atat de convins si i-a spus ca este cea mai proasta idee, dar Spider-Man a ajuns la apogeul boom-ului benzilor desenate in randul adolescentilor si i-a dovedit rapid ca Goodman se inseala.

A aparut pentru prima data in benzi desenate in anii ’60, dupa ce Lee l-a convins pe Goodman sa-l distribuie in Amazing Fantasy, si a fost momentul perfect, deoarece serialul fusese deja anulat si nimeni nu era interesat sa stie finalul. Editia cu Spider-Man a devenit un best-seller si lui Lee a fost rugat sa-i dea propria poveste, care a devenit The Amazing Spider-Man.

Filme cu Omul Paianjen:

Dupa succesul din benzile desenate, in care Peter s-a confruntat cu membrii Sinister Six, Green Goblin sau Venom, a venit timpul sa duca personajul din paginile romanelor grafice pe ecran.

Au fost lansate tot felul de seriale animate, incepand cu un serial din 1967 in care actorul Paul Soles a devenit prima voce a personajului, si continuand cu seria de actiune live din 1977 The Amazing Spider-Man, in care Nicholas Hammond a devenit personajul. versiune a eroului adolescent pe care Stan Lee nu-l iubea, care credea ca ii lipseste umorul si personalitatea.

Catva timp mai tarziu, James Cameron urma sa regizeze primul film live-action Spider-Man, dar proiectul nu a decolat niciodata si, in cele din urma, Sam Raimi a fost responsabil sa-l aduca pe Peter pe marele ecran.

Considerat parintele genului modern de supereroi, primul film al lui Raimi a fost lansat in 2002 cu Tobey Maguire si Kirsten Dunst in rolurile lui Peter si Mary Jane. Aceasta a fost o poveste de origine in care Willem DaFoe a devenit Spiridul Verde si principalul inamic al lui Spider-Man. Primul film al lui Raimi (care a venit la aproape un deceniu dupa ce Tim Burton a parasit saga Batman) a fost un succes de box office, iar cel de-al doilea a fost foarte bine primit, dar al treilea a avut cateva probleme si povestea s-a incheiat chiar acolo.

Dupa Raimi, Marc Webb a prezentat primul sau film The Amazing Spider-Man (2012) cu Andrew Garfield si Emma Stone cu noii protagonisti care ar incerca sa reporneasca franciza. Chimia actorilor a fost ceea ce a atras cel mai mult atentia filmului, dar o treime nu a putut fi realizata niciodata.

Omul Paianjen 

Regizat de Sam Raimi, aceasta a fost povestea originii in care am fost prezentati lui Peter si puterile lui. Acesta a avut premiera in 2002.

Spider-Man 2

A fost lansat in 2004 si il urmareste pe Peter Parker in timp ce incearca sa rezolve toate problemele din viata sa personala dezastruoasa in timp ce lupta impotriva unui om de stiinta stralucit pe nume Doctor Otto Octavius.

Spider-Man 3

A fost lansat in 2007 si acesta incepe cand o entitate ciudata dintr-o alta lume (Venom) se alatura lui Peter Parker si ii provoaca tot felul de probleme in timp ce el trebuie sa se confrunte cu noi raufacatori, ispite si razbunare.

Uimitorul Om Paianjen

Primul film Amazing Spider-Man trebuia sa aduca personajul inapoi dupa saga Raimi, aceasta a fost, de asemenea, o poveste de origine si ii prezenta pe Garfield si Emma Stone in rolul lui Peter si Gwen. 

The Amazing Spider-Man 2

Acest film din 2014 nu a fost ceea ce se asteptau fanii si a ajuns sa devina ultimul lui Garfield. In poveste, New York-ul este asediat de Oscorp, Spider-Man trebuie sa salveze orasul pe care a jurat sa-l protejeze, precum si pe cei dragi.

Spider-Man: Far From Home

Acest film a venit dupa ce Marvel si Sony au incheiat o intelegere care i-ar permite lui Spidey sa treaca intre cele doua universuri. Filmul a fost din nou o poveste de origine in care Tom Holland devine Peter Parker, care incearca sa faca fata vietii sale din Queens in timp ce invata sa-si controleze noile puteri. Zendaya a aparut in rolul lui Michelle, iar Michael Keaton a fost Vulturul rautacios.

Omul Paianjen: intoarcerea acasa

Cel de-al doilea film solo al lui Tom Holland a fost nebunesc, Jake Gyllenhaal a devenit un personaj pe nume Mysterio care la inceput parea a fi un aliat al lui Peter, dar in curand isi dezvaluie adevaratele intentii si ajunge sa-si dezvaluie identitatea si sa-l incadreze pentru o crima pe care nu a facut-o. stiu.comisit. Prietenii lui Peter afla in cele din urma ca el este Omul Paianjen si asta, fara indoiala, va schimba dinamica in viitor. 

Spider-Man 3

Nu exista multe detalii despre film in acest moment, dar se spune ca al treilea proiect solo al lui Holland ii va reuni pe toti cei trei actori originali din Spider-Man intr-un singur film, precum si pe personajele Electro ale lui Jamie Foxx si Alfred Molina.

3 actori in 10 ani

Totul s-a schimbat cand Sony si Marvel au ajuns la un acord care avea sa schimbe totul. Acordul i-a permis lui Spidey sa apara atat in ​​filme solo, cat si in povestile MCU, ceea ce l-a determinat pe Tom Holland sa apara ca celebrul erou din Captain America: Civil War.

Sosirea lui Holland a marcat sosirea celui de-al treilea actor in mai putin de un deceniu, dar parea ca au gasit in sfarsit omul potrivit. Holland a jucat apoi in propriul sau film solo, Spider-Man: Homecoming, care a devenit unul dintre cele mai mari incasari ale anului si a permis lui Marvel si Sony sa lucreze impreuna la mai multe filme.

Continuarea Homecoming, Far From Home, a schimbat lucrurile pentru Peter, care a ajuns cu identitatea dezvaluita si acuzat ca este un raufacator. Filmul a fost atat de popular incat este deja in lucru o a treia parte care ar putea sa-i uneasca pe toti cei trei actori intr-un singur loc si se spune ca ar fi o intelegere pentru cel putin inca 6 filme.

Desigur, in timp ce se intampla asta, a sosit si Spider-Man: Into the Spider-Verse, un film de animatie care prezenta personajul lui Miles Morales ca un nou Spider-Man care trebuie sa lucreze cu diferite versiuni ale universurilor paralele pentru a opri un raufacator. Filmul a castigat Oscarul pentru cel mai bun film de animatie in 2019 si totul pare sa indice ca va avea si o continuare.

Cine este iubita lui Spider-Man?

Gwen Stacy este cea mai faimoasa iubita a lui Spider-Man si cea care apare in majoritatea benzilor desenate (Emma Stone a jucat-o la acea vreme), dar filmele cu Tom Holland au schimbat asta prin prezentarea lui Michelle (jucata in film de Kirsten Stacy ). Dunst si Zendaya), care in al doilea film s-au implicat mai activ cu eroul paianjen, iar in al treilea film a devenit, fara indoiala, un mare aliat. 

Gwen a aparut pentru prima data in The Amazing Spider-Man #31 si a fost un personaj minor in benzi desenate, colega de clasa a lui Peter si mai tarziu interesul sau romantic, dar filmele i-au dat mai multa importanta. 

Viitorul MCU:

Dupa ce a trecut printr-un moment tensionat in care parea ca Tom Holland a iesit din MCU, Sony si Marvel au ajuns la un acord si au convenit sa-l pastreze, ceea ce a permis sa inceapa lucrul la a treia parte a povestii si sa continue sa aiba legaturi cu MCU.

Spidey are acum potentialul de a avea camee in filmele Venom si in alte personaje inrudite, dar fara a pierde ceea ce il leaga de MCU si Avengers. Deocamdata nu se stie ca Marvel planuieste mai multe filme cu Razbunatorii, dar nu este tocmai exclus si din nou se pare ca Peter Parker ar putea fi o figura cheie, devenind mostenitorul lui Tony Stark ca lider al grupului si eventual aducandu-ne mai aproape de era Noilor Razbunatori.

Raufacatorii Spider-Man

Omul Paianjen nu are un dusman ca atare, dar cei mai faimosi dusmani ai sai includ Doctor Octopus (interpretat de Alfred Molina in filme), un om de stiinta care foloseste tehnologia pentru a face ravagii. Doc Oc este, de asemenea, unul dintre membrii Sinister Six. 

Venom si Carnage sosesc de doua ori, acesti extraterestri sunt primii inamici unul celuilalt, dar in cele din urma Venom devine un dusman al lui Spider-Man si chiar incearca sa preia corpul lui pentru a-l controla. In filme , Tom Hardy joaca rolul lui Venom, in timp ce Woody Harrelson joaca rolul lui Carnage in continuare.  

Si asta nu e tot, in benzi desenate mai sunt Green Goblin, Sandman, Vulture, Mysteryo (Jake Gyllenhaal in Far From Home), Kingping si Electro , care va deveni al treilea film al lui Tom Holland. 

Venom

Acest personaj este un simbiot care vine din spatiu si are capacitatea de a adera la aproape orice tip de suprafata, putere si agilitate mare, poate extinde parti din el sau chiar controla corpurile altora. In filme este interpretat de Tom Hardy si se spune ca sunt sanse sa se incruciseze cu Spidey al lui Tom Holland. 

Carnage

La fel ca Venom, Carnage este, de asemenea, un simbiot si a aparut pentru prima data in The Amazing Spider-Man #361, descris ca un descendent al lui Venom, care este mai puternic decat el, sociopat si sadic. Cea mai faimoasa versiune a lui Carnage este cea a criminalului in serie Cletus Kasady, care va aparea in continuarea lui Venom alaturi de Woody Harrelson.

Kingping

Personajul a fost creat de Stan Lee si John Romita Sr. si a aparut pentru prima data in The Amazing Spider-Man # 50. Kingping este un super raufacator care controleaza lumea interlopa criminala a orasului si este dispus sa faca orice pentru a-l opri pe Spider-Man. Om.

Cosmar 

A aparut pentru prima data in Strange Tales #110 si este unul dintre principalii inamici ai lui Doctor Strange si Ghost Rider. Cosmarul este conducatorul unei dimensiuni de vis si este unul dintre Lords of Fear si membru al grupului Six-Fingered Hand. Cosmar, sau Cosmar, ajunge in sfarsit la New York si povestea lui se leaga de cea a lui Peter Parke, care este prins in dimensiunea visului. 

Cameleon

Prima aparitie a fost in Amazing Spider-Man volumul 1 si, desi nu a aparut in filme, este un dusman celebru al lui Spider-Man. Cameleonul are capacitatea de a imita orice forma umana si este fratele vitreg al lui Kraven inainte de a calatori in America si de a folosi imaginea lui Spider-Man pentru a comite tot felul de crime.  

Kraven

Kraven Vanatorul este unul dintre cei mai buni raufacatori din benzi desenate, este fratele vitreg al lui Chameleon si are abilitati de putere supraomeneasca, viteza, rezistenta si agilitate, pe care le foloseste pentru a decide sa-l urmareasca pe Spider-Man si pe restul inamicilor sai.