Top 10 jocuri ce ar trebui anulate – Exista la ora ctuala zeci de proiecte video care din pacate au fost anulate, Medal of Honnor fiind cea mai dureroasa pierdere pentru amatorii genului shooter, insa care sunt jocurile ce nu au facut o performanta deloc buna si carora li se mai da inca o sansa, desi nu prea ar merita-o? In continuare va prezentam zece titluri din lumea jocurilor video care nu ar merita sa mai aiba inca o continuare, avand in vedere ca nu s-au descurcat prea bine cu vanzarile in trecut.

STALKER Shadow of Chernobyl obtine locul codas din top 10 jocuri ce ar trebui anulate. Desi are cativa zeci de mii de fani, jocul a rezentat o incercare esuata de transformare a unei povesti populare, folosindu-se de o tema si o locatie destul de populara in piata de nisa shooter post apocaliptic militar, Cernobalul fiind o destinatie “de vis” pentru multe jocuri video. Pe deasupra, si intarzierile frecvente si amanarile oficializarii jocului au fost destul de enervante. Grafica a suferit destule probleme fizice, iar bug-urile din joc au fost foarte enervante pentru multi gameri.

Locul noua este luata de Star Wars The Old Republic, care a fost anuntat cu surle si trambite, a costat o avere, si nu a prins la public. Tocmai de aceea, dintr-un joc promovat indelung si consecvent de EA, a ajuns un MMO obisnuit free to play, scazand drastic de pe piedestalul pe care fusese ridicat. A devenit deci un joc lipsit de noima care este inca jucat de prea putini gameri pentru a mai justifica banii, timpul si cercetarile alocate crearii sale.

Pozitia a opta este luata de Spore, un joculet destul de amuzant la origini. Din pacate, acesta a devenit plictisitor destul de repede, iar cei opt ani petrecuti in devoltarea sa nu au avut chiar un rezultat remarcabil. Dupa dezvoltarea creaturii proprii la maximum, totul se transforma intr-o calatorie prin univers in vederea perpetuarii speciei si intrarii in conflicte cu alte creaturi inamice. Totul devine plictistor la un moment dat…

Twisted Metal 3 obtine locul sapte in top 10 jocuri ce ar fi trebuit anulate. Daca primele doua jocuri realizate in anii 1990 au fost foarte amuznte si au avut o poveste simpla si la obiect, ei bine, al treilea joc al seriei, care a fost reconstruit in totalitate, nu a fost o alegere prea inspirata si ar fi fost mai bine daca seria ar fi incetat din viata pur si simplu. Desi a avut parte de o grafica destul de buna si de o atmosfera moderna, nimic nu a mai fost la fel, iar jucatorii nu au indragit deloc acest nou joc…

Duke nukem forever

Perfect Dark a fost un joc destul de interesant urmat insa de un sequel nu la fel de bun, nici pe departe. Criticii de specialitate l-au incurajat a inceput, insa acum, privind retrospectiv, acestia nu mai considera ca Perfect Dark Zero ar merita sa fie promovat, iar cei care au dat bani pe un asemenea joc si-au pierdut pur si simplu banii. Se pare insa ca dezvoltatorii au facut ceva profit, avand in vedere ca cei care s-au ocupat de creatie au constituit o echipa mica de doar cativa oameni.

Pe pozitia a cincea in randul jocurilor ce ar fi trebuit anulate se afla Too Human, un RPG care a avut nevoie de trei generatii pentru a reusi sa fie terminat. Jocul iesit pe piata in 2008 pentru Xbox 360 a fost inconjurat de controverse si a avut o grafica destul de depasita. Povestea zeului nordic Baldur, prea uman fata de celelalte zeitati din mitologia nordica, ce a incercat sa protejeze lumea de armata distrugatoare a lui Loki, nu a prins prea bine la public, avand nevoie de nu mai putin de 10 ani pentru a fi terminat. Nu a prezentat o poveste captivanta pentru gameri si nici vreun detaliu inovator.

Daikatana este cunoscut drept unul din cele mai proaste jocuri facute vreodata, iesind pe piata in 2000, dupa zeci de ani petrecuti in incercarea de a crea un astfel de first person shooter bazat pe nivele de joc. Chiar implementarea celor doua personaje adjuvante ale protagonistuui, care erau necesare pentru ca acesta sa reuseasca sa castige fiecare nivel in parte, au fost programate prost si au devenit un punct al esecului jocului. Echipa de productie a avut destul timp pentru a opri pur si simplu producerea, insa se pare ca rezultatul muncii a adus o pata destul de mare pe CV-ul fiecarui dezvoltator implicat in joc.

Locul trei in randul jocurilor ce ar fi trebuit “ucise in fasa” este luat de Call of Duty Black Ops Declassified. Varianta de joc a faimoasei francize este destinata consolei portabile PS Vita, si a fost pusa din bratele dezvoltatorului Vicarious Visions in poala studioului Nihilistic, care avusese deja si alte probleme pe cap in trecut, cu alte jocuri ce s-au dovedit a fi adevarate esecuri. Pe deasupra, Nihilistic au primit si timp limita de patru luni pentru a scoate pe piata un produs viabil. Shooterul a fost insa plin de bug-uri si neinteresant pentru public, ajungand in mai toate topurile de jocuri esuate.

Locul doi in top 10 jocuri ce ar trebui anulate se afla Steel Battalion Heavy Armor. Jocul ce include tehnici de lupta si detalii mecha a fost construit special pentru Xbox 360 pentru a fi jucat in exclusivitate cu tehnologia Kinect, insa problemele intampinate au facut jocul aproape imposibil de terminat. Kinect nu s-a dovedit a fi cea mai inteleapta alegere, iar ceea ce ar fi putut fi un nou gen de joc a devenit un esec de mare anvergura. Jocul este in prezent modificat si poate fi incercat, insa nimeni nu garanteaza ca nu veti da peste vreun bug sau stagiu in care actiunile dumneavoastra va vor impotmoli in cadrul jocului.

Liderul incontestabil al jocurilor ratate in ultimii ani ii revine lui Duke Nukem Forever! Jocul asteptat de milioane de fani de peste 14 ani trebuia sa fie ceva extraordinar atat din puncte de vedere grafic si vizual, cat si din punct de vedere al fizicii si povestii. A fost insa un amalgam de misiuni, povesti si injuraturi in stilul specific de umor al eroului Duke Nukem, care nu a placut unei mari parti a audientei. Ar fi trebuit ca acest erou magnific al anilor 1990 sa ramana doar o amintire frumoasa si nostalgica a vremurilor de odinioara din lumea jocurilor video.