Prezentatoarea TV Rachel Riley si un fost asistent al fostului lider laburist Jeremy Corbyn au depus marturie la un proces de calomnie adus de vedeta Countdown. Dna Riley a dat in judecata Laura Murray pentru un tweet din 2019 care o numea ,,periculoasa” si ,,proasta” pentru o postare anterioara pe care personalitatea o trimisese despre My Corbyn.

Marti, doamna Murray a declarat pentru Inalta Curte din Londra ca tweet-ul original al doamnei Riley a fost ,,deliberat provocator”. Dna Riley a spus ca dna Murray „era constienta ca va incuraja mai multa ura”.

Disputa a aparut dupa ce un ou a fost aruncat asupra dlui Corbyn de catre un sustinator al Brexit in timpul unei vizite la Moscheea Finsbury Park din nordul Londrei, in martie 2019.

Dna Riley a postat o captura de ecran a unui tweet din ianuarie 2019 al columnistului Guardian, Owen Jones, despre un atac de oua din 2009 asupra fostului lider al Partidului National Britanic Nick Griffin, care spunea: ,,Cred ca sfatul sanatos al vietii este, daca nu vrei sa arunci oua asupra ta , nu fi nazist „.

Ea a adaugat comentariul ,,Sfaturi bune”, cu emoji de trandafir rosu – emblema Partidului Muncitoresc – si un ou.

Ulterior, doamna Murray a postat pe Twitter: „Astazi, Jeremy Corbyn a mers la moscheea sa locala pentru Vizita Zilei Moscheii mele si a fost atacat de un Brexiteer. Rachel Riley transmite ca Corbyn merita sa fie atacat violent pentru ca este nazist. Aceasta femeie este la fel de periculoasa ca ea este prost. Nimeni nu ar trebui sa se angajeze cu ea.

Descriind marti tweet-ul doamnei Riley, fosta asistenta politica a spus ca a citit tweet-ul doamnei Riley aplicand cuvantul nazist dlui Corbyn.

,,Asa am citit-o absolut 100%”, a spus ea. „Owen a scris pe Twitter despre atacul nazistilor. Ea i-a aplicat-o lui Jeremy Corbyn”.

Doamna Murray, acum profesor stagiar, i-a spus judecatorului: ,,Am fost socata si revoltata de tweet-ul ei. Intentia mea era sa-mi exprim indignarea”.

Ea a spus: „Scopul tweet-ului meu a fost sa le spun adeptilor mei:” Nu va angajati cu ea. Nu va implicati „

Intr-o declaratie scrisa a martorului, ea a adaugat: ,,Prin adaugarea cuvintelor,, sfaturi bune „, reclamantul mi s-a parut ca sustine si incurajeaza in mod clar actul.

,,Am simtit cu tarie ca tweet-ul reclamantului a trimis un mesaj periculos catre lumea larga si a fost un lucru gresit si prost facut”.

,,Ingrijorat de slujba mea”

Doamna Riley a spus ca era sarcastica in tweet-ul ei si nu l-a numit pe dl Corbyn nazist.

Ea a declarat marti instantei ca tweet-ul doamnei Murray a fost un ,,fluier de caine” care a fost destinat sa duca atacurile online asupra doamnei Riley ,,la un strat suplimentar”.

,,Cred ca era constienta de ceea ce facea”, a spus ea. ,,Era constienta ca va incuraja mai multa ura”.

In declaratia sa scrisa, prezentatoarea TV a sustinut ca tweet-ul doamnei Murray ,,a facut ca oamenii sa incerce sa ma dea afara din slujba mea”.

Ea a povestit o intalnire ulterioara cu un executiv de la Channel 4, care ,,mi-a acceptat explicatia, dar aceasta experienta ma facut sa ma simt vulnerabila si ingrijorata de securitatea si longevitatea locului meu de munca”.

Doamna Murray a sustinut ca tweet-ul sau era adevarat si reflecta opiniile sale cinstite.

Judecatorul, domnul judecator Nicklin, a decis anterior ca este defaimator. Acum i sa cerut sa ia in considerare daca a fost cauzata un prejudiciu grav reputatiei doamnei Riley si daca doamna Murray a aparat adevarul, opinia onesta sau interesul public.