Exercitiile tae-bo sunt folosite deja de cativa ani buni in lupta impotriva depozitelor de grasime. Si chiar functioneaza! Cu doar 30 de minute de exercitii fizice inspirate din tae-bo in fiecare zi, vei ajunge sa ai corpul mult mai sculptat, fara celulita, decolteu sexy, picioare tonifiate si abdomen perfect plat.

Incalzirea. Inainte de orice antrenament ai nevoie de 10 minute de incalzire si stretching, care sa iti pregateasca muschii pentru efortul fizic ce va urma. Fa cateva intinderi, fandari, rasuciri de cap si trunchi si genoflexiuni inainte de antrenamentul de mai jos.

Pentru talie. Un exercitiu foarte bun pentru talie este inspirat din box. Tine mainile cu pumnii stransi la nivelul ochilor si loveste pe rand, cu pumnii in fata. In timp ce lovesti te rasucesti si din trunchi, la inceput mai putin, iar la final cat poti de mult (ca si cum ai incerca sa lovesti cu pumnul drept pe cineva aflat la stanga ta). Miscarile trebuie sa fie rapide, deoarece este si un exercitiu cardio. 4 serii a cate 15 lovituri pentru fiecare brat.

Pentru brate. Pentru aceste exercitii vei avea nevoie de gantere in ambele maini. Stai in sezut, cu picioarele in stil turcesc si tine in mana cate o gantera de 0.5 kg (cand te vei obisnui cu greutate poti alege o gantera mai mare). Mainile tot la nivelul ochilor, coatele indoite. Din aceasta pozitie duci gantera in fata si intinzi mana, apoi o aduci la pozitia initiala, totul cu miscari controlate. Faci la fel si pentru mana cealalta. Acesta este un exercitiu care se efectueaza mai lent, deoarece trebuie sa ai in permanenta control asupra miscarii si musculaturii. Incearca sa repeti exercitiul de 30 de ori pentru fiecare brat.

Pentru decolteu. Stai in genunchi si in maini, cu palmele usor departate, la nivelul umerilor. Din aceasta pozitie vei face flotari, adica iti vei cobora si ridica trunchiul ajutandu-te de brate. Aceste exercitii sunt mai usoare decat flotarile normale, asa ca nu ar trebui sa ai probleme. 2 serii a cate 20 de repetari sunt suficiente pentru inceput.

Pentru fesieri. Stai din nou in genunchi si in maini. Ridici pe rand, cate un picior, iar exercitiul va arata in felul urmator: ridici mai intai piciorul cu genunchiul indoit cat de mult poti, aduci piciorul inapoi fara sa atingi podeaua, apoi, folosind acelasi picior, ridici din nou, de data aceasta intinzand genunchiul. Revii cu piciorul in pozitia initiala si acesta este un exercitiu. Si acest tip de exercitiu va trebui facut pe un ritm mai alert, daca vrei ca rezultatele sa fie pe masura. 2 serii a cate 20 de repetari pentru fiecare picior.

Pentru abdomen. Abdomenul este zona cea mai grea de remodelat din tot corpul, asa ca va trebui sa depui ceva mai mult efort in acest caz. Stai culcata pe spate, cu mainile la ceafa si picioarele ridicate la 90 de grade (daca vrei ca exercitiul sa fie mai dificil ridici picioarele la 45 de grade, iar daca vrei ca exercitiul sa fie mai usor indoi genunchii). Din pozitia initiala, fara sa pui presiune pe gat cu ajutorul mainilor, iti ridici trunchiul si faci abdomene. Cu cat ridici mai mult cu atat mai bine, deoarece lucreaza toti muschii. Cate 4 serii a 15 repetari.