Pentru ca a venit primavara si vrem sa ne mai racorim sau sa bem o bautura care tine loc de mic dejun, va propun 10 bauturi usoare din fructe si nu numai. Sunt usor de facut si nu trebuie sa aveti la indemana decat un blender si….ingredientele necesare. Sper sa le savurati cu placere…!

1. Shake de afine

Pentru aceasta bautura aveti nevoie de 500 g afine, 250 ml lapte, o jumatate de cana de iaurt (puteti folosi de oricare doriti, chiar si de fructe, dar cel grecesc ar fi ideal), 2 lingurite de miere, cuburi de gheata sfaramate. Mai intai se adauga afinele si se fac piure, apoi celelalte ingrediente si se amesteca in blender. Se toarna in 2 pahare si se serveste imediat.

2. Shake de banane si ciocolata

Va trebuie 2 banane mari coapte, 250 ml sau mai mult de lapte (depinde cat de gros vreti sa-l faceti), 125 ml iaurt, 50 ml sirop sau topping de ciocolata, 2-3 cuburi de gheata. Toate ingredientele se pun in robotul de bucatarie si se amesteca pana se obtine o spuma omogena. Se serveste imediat.

3. Shake de capsuni

500 g de capsuni curatate, 1 paharel (125 ml) de iaurt, o jumatate de lingurita de praf de scortisoara, cuburi de gheata. Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana se omogenizeaza, puteti adauga mai mult lapte daca doriti ca shake-ul sa fie mai subtire sau puteti adauga si 2 cupe de inghetate pentru ca amestecul sa fie mai cremos. Se serveste imediat.

4. Spuma de mango

Va trebuie 500 g de pulpa de mango, 90 ml suc de lamaie verde, 250 ml lapte de cocos, 60 g iaurt, cuburi de gheata. Pulpa de mango se face piure cu ajutorul blenderului, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana se obtine o spuma omogena. Se toarna in 2 pahare si se serveste imediat.

5. Shake de kiwi si banane

Va trebuie 4 kiwi, 2 banane, 150 ml lapte, 1-2 lingurite de miere, putina esenta de vanilie. Adaugam toate ingredientele in blender si le mixam pana devine o crema groasa si omogena. putem adauga si gheata. Se serveste imediat. Poate inlocui cu succes micul dejun.

6. Shake cu banane, mere si portocale

2 mere curatate si taiate, 2 banane, 3 clementine (optional), o portocala, o lingura de miere de albine. Se pun toate fructele in blender + mierea si se amesteca timp de 3 minute. Se serveste imediat.

7. Shake mixt

2 banane, 2 portocale, 500 ml iaurt, zeama de la o lamaie, 3 linguri de zahar sau 1 lingura de miere, esenta de vanilie, putin praf de scortisoara. Bananele si portocalele se fac piure in blender, apoi se adauga iaurtul, zeama de la o lamaie stoarsa si restul ingredientelor. De asemenea, puteti adauga si gheata dupa preferinta. De-aici va ies 4 pahare inalte de shake.

8. Shake de mere cu musli

200 g mere, 1 banana, 1 kiwi, 400 ml suc de portocale, 50 g musli crocant cu fructe. Se taie merele spalate si curatate si se adauga in blender impreuna cu restul ingredientelor. Se serveste imedat in loc de mic dejun.

9. Shake de inghetata si cafea

Aveti nevoie de 5 cupe de inghetata de vanilie, 5 cupe de inghetata de ciocolata, o jumatate de ceasca de rom sau lichior tiramisu/cappuccino, 2 lingurite de cafea instant si o lingurita de cafea pt decor. Amestecati toate ingredientele intr-un blender cu exceptia cafelei pt decor. Se serveste bautura cremoasa cu cafeaua presarata pe deasupra.

10. Shake cu ciocolata

Va trebuie 2 linguri de inghetata, 80 ml lapte, 20 ml sirop de ciocolata, frisca si bomboane pt decor. Intr-un blender se mixeaza inghetata, laptele si siropul de ciocolata. Se orneaza cu frisca si bomboane.