Daca sunteti in cautarea unui partener, navigarea pe un site de intalniri sau iesirea in locuri potrivite pentru intalniri cu persoane noi sunt oportunitati excelente de a va extinde cercul social si de a participa la noi evenimente. Facet din distractie unul dintre obiectivele voastre.

Este esential sa ne amintim ca nicio relatie nu ar trebui sa ne afecteze iubirea de sine si stima de sine. Cand cineva intra in viata noastra, trebuie sa fie pentru a o imbunatati si a nu o complica.

Un site de intalniri este o modalitate buna de a gasi un suflet pereche

In acest moment istoric, nu numai pandemia a destabilizat echilibrul: tot mai multi oameni sunt zdrobiti de ritmuri puternice de munca care deterioreaza cumva tesatura sociala si uneori ingreuneaza intalnirea cu oameni noi.

Acesta este motivul pentru care site-urile de intalniri cu baieti si fete sunt atat de populare! De fapt, din ce in ce mai multi oameni apeleaza la ele pentru a gasi un suflet pereche sau doar un partener pentru a petrece o seara distractiva. Cuvantul, prietenii prietenilor etc., au dat astfel loc unei abordari mai tehnologice, care nu este totusi mai putin autentica.

Pe un site de intalniri este mai usor sa vorbim cu o persoana care, poate, locuieste aproape de noi, dar nu am avut niciodata ocazia sa ne apropiem; puteti apoi sa cautati si sa descoperiti barbati si femei singure Galati cu aceleasi gusturi, atunci cand, probabil, ne-am bazat mai mult pe intamplare.

Caracteristicile de baza ale unei relatii sanatoase

O relatie sanatoasa este scopul oricarui cuplu si este posibila numai daca cei doi parteneri au gradul corect de maturitate si echilibru interior. Asa cum este nevoie de „chimie”, astfel incat intalnirea cu o persoana dintre multi sa aprinda focul pasiunii, tot asa cuplul este similar cu un compus chimic, bine echilibrat intre elementele sale. Iar elementele principale sunteti voi doi: cu asteptarile, indoielile, traumele din trecut.

Un cuplu sanatos este recunoscut deoarece poseda caracteristicile enumerate mai jos, care sunt esentiale si non-negociabile. Fara ele nu poate exista nicio relatie care sa nu riste sa alunece in toxic, asa ca ai grija! Iata ce sunt acestea:

– Respect reciproc

– Incredere

– Onestitate

– Sprijin reciproc

– Paritate

Cateva sfaturi pentru a gasi persoana potrivita

1) Nu te uita: Nu lasa cautarea unei relatii sa devina centrul vietii tale

Un vechi adagiu spunea ca „nevoia nu atrage” si asa este. Cautarea unei relatii este un obiectiv bun, dar nu ar trebui sa fie experimentata cu anxietate, cu atat mai putin sa fie supusa termenelor. Riscul este de a forta situatiile si de a ajunge la relatii nesanatoase.

2) Amintiti-va ca primele impresii nu sunt intotdeauna fiabile

Creierul nostru are nevoie de cateva secunde pentru a face impresii preventive despre o persoana pe care tocmai a cunoscut-o. Mecanismele sunt bine cunoscute: inconstient, se face o comparatie intre acea persoana si alte persoane cu caracteristici similare intalnite in trecutul nostru. Creierul elaboreaza astfel, chiar inainte ca persoana sa apara si sa inceapa sa-i vorbeasca, o schema foarte specifica. Realizati ca aceste impresii „servesc” ca un mecanism de aparare pe care instinctele noastre l-au elaborat inca din cele mai vechi timpuri, dar ca nu ofera presimtiri fiabile despre acea persoana specifica. Intotdeauna este necesar sa stim pentru a judeca si inconstientul atinge un anumit punct.

3) Fii sincer, intreaba si vorbeste.

Singurul imperativ este sa fii sincer, sa asculti si sa fii ascultat. Nu exista o modalitate mai buna decat apropierea si interesul real de a cuceri pe cineva.

4) Prioritizeaza distractia

Placerea este importanta. Prioritizeaza ceea ce iti place sa faci (ca deja in viata exista atatea probleme …). Nu te gandi prea mult si fa ceea ce simti. Nu va pedepsiti: ganditi-va la distractie, intotdeauna cu tact si respect.