Crina Mardare, un nume in muzica romaneasca. De la Sfinx Experience pana la scoala ei de muzica a fost cale lunga. A avut alaturi de ea un sot, un tata pentru copil, un coleg si cel mai bun prieten, pe Misu Cernea „Misu ma stie cel mai bine. El m-a incurajat mereu.

Si-mi place sa cred ca si eu i-am raspuns similari. Toba de carte, Crinei ii place sa lucreze cu oamenii. Cei care vor sa invete muzica, dar si oameni care, pur si simplu, au chef ca, o ora pe saptamana, sa bata in tobe. Scoala ei este deschisa oricui. Dar Crina Mardare are si alte planurile muzicale. Vrea sa mai faca o trupa, sa mai cante pentru publicul larg, are multe de spus. Si pentru asta, ca orice om, are nevoie de vacanta. In sfarsit, Crina si Misu Cernea au reusit, alaturi de baiatul lor, sa aiba cea mai frumoasa vacanta din ultima vreme. „Am fost toti trei in Grecia, cu niste prieteni. Am inotat, ne-am relaxat si ne-am acordat ragazul si luxul de a ne clati ochii cu artai. Bubu, baiatul Crinei, a lasat si el deoparte tobele si celelalte instrumente muzicale (pentru ca stie sa cante la orice), in favoarea apei. Crina si Bubu au fost campionii trupei in vacanta in care toata familia si-a incarcat bateriile.

Inapoi la… munca?

Pentru Crina, sa munceasca din nou este o bucurie atat de mare, incat nu se poate declara om al muncii. „Sa mergi in fiecare zi la acelasi birou, sa ai de-a face cu aceiasi oameni poate fi un pic plictisitor. Mie mi-a fost dat marele noroc sa nu simt nimic ca pe-o corvoadai. Iar cei care vin sa invete canto impreuna cu ea simt acelasi lucru. Crina nu e nicicum profesoara dura pe care si-au imaginat-o. Cateodata o mai cheama in ajutor pe buna ei prietena, fosta colega de trupa, Zoia Alecu. Amadoua pun la cale, in loc de lectii dificile si interminabile, adevarate intreceri amuzante intre cei care frecventeaza scoala de canto. Iar pentru amatorii de muzica exista o camera speciala unde acestia se incuie o ora sau doua. Acolo, fiecare alege ce doreste: o chitara, o pereche de tobe, instalatia de karaoke sau, pur si simplu, urla cat il tin puterile la microfon. Este ora de gratie, in care un om obisnuit isi poate imagina ca este incarnarea lui Elvis, sau, de ce nu, a lui Hendrix. Crina a avut aceasta idee atunci cand un prieten a rugat-o sa-l lase sa bata singur la tobe.

Mamaia

E dureros pentru un muzician de cursa lunga sa fie jignit in numele meseriei lui. Remarcile nepotrivite din presa referitoare la prestatia de la Mamaia i-au ranit din cale-afara sensibilitatea. „Eu stiu sa cant, nu fac parada de acest lucru. Si e foarte greu sa te vezi terfelit de niste oameni care habar nu au de o nota muzicala. S-a scris ca am cantat fals. Dupa douazeci de ani de muzica, pot spune cu mana pe inima ca falsul e in aceasta afirmatie, nu in prestatia meai. Necajita, a vrut sa deschida proces. Dar tot sfatuitorul si omul ei de baza i-a aratat calea: „Misu m-a calmat. Nu are sens sa intru in aceeasi oala. Imi vad mai departe de treaba, adevarul se alege intotdeauna. Ma simt sigura pe mine si asta e tot ce conteazai. Si toti muzicienii de valoare ii dau dreptate.