Cameron Boyce (20 de ani) Generatia Z a fost socata de moartea prematura a unuia dintre cei mai cunoscuti tineri interpreti datorita muncii sale in diferite productii de televiziune Disney. Acuzat de multa vreme de o boala, moartea lui Boyce se adauga acum la lista fatidica a artistilor de film sau muzica care si-au luat ramas bun prea devreme. Unii dintre ei sunt astazi o legenda.

James Dean (24) Alaturi de Audrey Hepburn sau Marlon Brando, poate cea mai mare icoana pe care a produs-o Hollywood-ul de la inceputuri. Dupa moartea sa intr-un accident de masina in 1955, lui Dean i-au trebuit trei filme ca actor (East of Eden, Rebel Without a Cause si Giant) pentru a deveni intruchiparea durabila a masculinitatii moderne.

Sharon Tate (26 de ani) Odata cu implinirea a 50 de ani de la uciderea sangeroasa a actritei de catre mai multi membri ai sectei lui Charles Manson, mostenirea lui Tate ca legenda a stilului este mai in voga ca niciodata. Revendicarea – si polemica mai mult decat previzibila – va izbucni in luna august care vine cu premiera filmului Once upon a time in… Hollywood (Quentin Tarantino), cu Margot Robbie dand viata interpretului.

River Phoenix (23) O supradoza la intrarea in The Viper Room, detinuta de prietenul sau Johnny Depp situat pe miticul Sunset Boulevard, a pus capat vietii uneia dintre cele mai mari promisiuni ale Hollywood-ului de la sfarsitul secolului. River, fratele mai mare al lui Joaquin Phoenix, si-a consemnat talentul pentru posteritate in filme precum My Private Idaho , Count on Me sau Nowhere .

Sid Vicious (21) O supradoza s-a incheiat in 1979 cu viata liderului Sex Pistols, cel mai mare simbol al genului punk. Figura lui va fi mereu legata de cea a lui Nancy Spungen, cu care a trait o relatie furtunoasa care a dus la scandal si a carei crima nu a fost niciodata rezolvata. 40 de ani mai tarziu, Vicious este inca unul dintre principalii suspecti.

Ian Curtis (23 de ani) Tocmai in timpul unui concert Sex Pistols, Ian Curtis i-a intalnit pentru prima data pe muzicienii – basist si chitarist – care mai tarziu aveau sa faca parte din legendarul grup postpunk Joy Division. Dupa ce a publicat doua albume si a fost afectat de probleme grave de sanatate precum atacuri de epilepsie si depresii periodice, cantaretul s-a sinucis in bucataria casei sale.

Brad Renfro (25 de ani) Prietenul sau James Franco, cu care a impartit un avion in filmul Young Savages , si-a gravat numele cu o lama pe piele. Renfro s-a remarcat ca adolescent in industrie cu roluri precum Sleepers sau The Client , dar dependentele si problemele cu legea au facut ca succesul sau sa se estompeze inainte de a avea 20 de ani. A murit din cauza unei supradoze in 2008.

Heather O’Rourke (12) Steven Spielberg a descoperit-o in timp ce vizita studiourile Metro Goldwyn Mayer si la varsta de sase ani era deja o vedeta internationala. O’Rourke, care l-a interpretat pe Carol in toate cele trei versiuni Poltergeist , a fost diagnosticat gresit cu boala Crohn si a murit in urma unui stop cardiac in 1988.

Tupac Shakur si The Notorius BIG (25 si 24 de ani) Cei doi mari rapperi ai secolului al XX-lea, cei mai influenti din istorie, care au dus rivalitatea dintre Coasta de Est si Vest pana la extreme violente, au avut si ei o soarta fatidica. Ambii au fost impuscati dintr-o masina de catre agresori care nu au fost inca identificati. Uciderea lui Biggie a fost vazuta din punct de vedere istoric ca un raspuns de razbunare la cea a lui Tupac cu sase luni mai devreme.

Selena Quintanilla (23 de ani) Netflix va lansa in lunile urmatoare un serial bazat pe viata cantaretei tejane, o referinta fundamentala in muzica latina, si care a fost ucisa de presedintele clubului ei de fani. Artisti precum Jennifer Lopez (care a jucat-o deja intr-un film) indica astazi „Regina Tex-Mex” drept una dintre marile ei inspiratii.

Buddy Holly (22 de ani) Pionier al rock & roll-ului si influenta directa a unor artisti precum John Lennon, Paul McCartney si Bob Dylan, nu este surprinzator ca data mortii sale, 3 februarie 1959, este amintita drept „ziua mortii. a muzicii”. Avionul in care calatorea impreuna cu alti artisti Ritchie Valens (cel de la La bamba) si JP Richardson s-a prabusit intr-un lan de porumb din Iowa.

XXXTentacion (20) Rapperul a fost impuscat in interiorul masinii sale in iunie 2018, cand a mers la un magazin de motociclete la nord de Miami si la doar sase luni dupa ce a fost eliberat din inchisoare. In zilele urmatoare, muzica sa a atins un numar record de reproduceri. In ianuarie trecut a avut un fiu postum.

Matthew Garber (21 de ani) Cel care l-a jucat pe micutul Michael Banks in filmul Mary Poppins a avut o viata cu tragedie. Garber a contractat hepatita intr-o calatorie in India si, in momentul in care a fost diagnosticat cu boala, aceasta se raspandise la pancreas. Actorul a murit de pancreatita necrotica hemoragica intr-un spital din Londra.

Mac Miller (26 de ani) Rapperul, cunoscut pentru relatia sa de doi ani cu Ariana Grande, a murit in septembrie anul trecut din cauza unei supradoze de fentanil, cocaina si alcool. Cantareata i-a adus un omagiu lui Miller in mai multe randuri si chiar a publicat o melodie despre doliu dupa moartea lui pe ultimul ei album, intitulat Ghostin.