Nu-mi amintesc ca telespectatorii sa fi fost vreodata atat de uniti in a pune la zid o vedeta TV ca in cazul lui Teo. Ea a starnit, acum aproximativ un an, un urias scandal, cand s-a aflat suma pe care o solicita pentru transfer.

Cu siguranta, exista in Romania si alti angajati ai televiziunilor care castiga sume exorbitante pentru publicul larg, numai ca, in cazul Teo, telespectatorii au protestat pentru ca s-au simtit mintiti. Teo s-a pozitionat ani intregi drept un om sarac, o femeie cu suflet mare, dar fara putere financiara, a fost iubita pentru ca a adoptat un copil si pentru ca declara, privind lumea in ochi prin camera de luat vederi, ca merge in piata si se tocmeste, ca are apartament la bloc si e inundata de vecini, ca intretinerea e exorbitanta si administratorul – un escroc. Mai bine de trei sferturi din populatie se regasea in personajul Teo, avand impresia ca, in sfarsit, cineva ii face dreptate.

Asta pana ce Teo, facand un pas necugetat, l-a pierdut pe Sarbu, care ii era aliat, si a fost nevoita sa plece din PRO TV. Sumele pe care le-a cerut atunci televiziunilor cu care a negociat au stupefiat publicul. Teo avea un salariu lunar de ordinul zecilor de mii de euro si cerea prima de instalare jumatate de milion. Femeile care trageau de bani ca sa le ajunga de mancare pana la leafa urmatoare s-au simtit tradate. Apoi s-a instalat linistea, pentru ca transferul la Romantica a fost un soi de exil, postul era abia lansat, avea o audienta mica si lumea si-a vazut de treaba, lasand-o in plata Domnului. Perioada de penitenta nu a fost insa, dupa cum se vede, suficient de lunga pentru ca publicul s-o ierte. Odata aparuta in vizorul telespectatorilor cu noi negocieri pentru a reveni intr-o televiziune mare, dar si cu coloana vertebrala flexibila la maximum, gata sa accepte orice compromis pentru a fi reprimita in PRO TV, a starnit un val urias de aversiune.

Ce n-a sesizat Teo este ca mesajul acela de umilinta, de rugaminte catre Adrian Sarbu de a fi iertata, nu avea cum sa-i aduca simpatia celor multi. Forumurile ziarelor erau pline de replici de protest la adresa lui Teo, iar prezenta ei in emisiunea Carcotasilor a adus Primei TV o scadere de audienta de doua puncte. 200.000 de telespectatori au schimbat postul doar ca sa n-o vada pe Teo.