Carligele pot fi folosite pentru a atarna aproape orice de perete, atata timp cat nu sunt prea grele. Cand doriti sa creati spatiu suplimentar de agatare in casa dvs., puteti utiliza carlige adezive pentru materiale mai usoare, cum ar fi rame pentru imagini sau calendare. Daca doriti sa sustineti obiecte mai mari, cum ar fi oglinzi sau lucrari de arta, poate fi necesar sa va montati carligele pe stifturile din spatele peretilor. Cu toate acestea, daca nu utilizati un stift sau peretele dvs. este realizat din gips-carton, zidarie sau beton, va trebui sa utilizati o ancora de perete pentru a obtine cel mai mare sprijin.

Folositi un cautator de stifturi pentru a localiza stifturile in spatele peretilor.

Stifturile sunt cadrul din spatele peretilor din casa dvs., iar insurubarea in ele ofera cel mai mare sprijin pentru carlige. Cautatorii de suruburi sunt masini portabile mici care pot detecta lemnul din spatele peretilor. Tineti cautatorul de stifturi de perete si apasati butonul pentru al porni. Mutati cautatorul de stift peste perete si asteptati sa emita un sunet. Marcati locatia stiftului dvs. pe perete cu un creion, astfel incat sa stiti unde sa va puneti carligul.

Stifturile sunt, in mod obisnuit, distantate intre ele de 41 inci, dar arhitectura casei dvs. poate fi diferita.

Daca nu aveti un cautator de stifturi, puteti incerca, de asemenea, sa va bateti pe pereti. Batand pe un stift va produce un sunet complet si solid, in timp ce batand pe o zona fara unul va suna gol.

Gauriti o gaura in perete putin mai mica decat surubul cu care a venit carligul.

Schimbati burghiul astfel incat sa fie putin mai mic decat partea filetata a surubului. Asezati capatul burghiului pe semnul pe care l-ati facut pe perete si incepeti sa rulati burghiul incet pentru a incepe gaura. Odata ce ati forat prin perete, accelerati burghiul astfel incat sa poata sapa in stiftul de lemn. Asigurati-va gaura la aceeasi adancime ca surubul, astfel incat sa se poata fixa in siguranta.

Nu trebuie sa pregatiti gauri daca nu doriti, dar va poate impiedica sa se ciopleasca peretii si sa se despice stifturile.

Introduceti surubul in orificiul carligului si aliniati-l pana la perete.

Carligul dvs. ar trebui sa aiba o gaura in fata pentru a va fixa surubul. Introduceti surubul prin orificiu si tineti carligul pana la perete. Asezati varful surubului in orificiul pe care tocmai l-ati forat, astfel incat sa puteti incepe cu usurinta sa-l insurubati.

Daca carligul foloseste cuie, glisati capatul cuiului prin orificiu si asezati capatul cuiului pe semnul desenat pe perete.

Multe carlige vor veni cu suruburile sau hardware-ul necesar pentru a le fixa de perete.

Este bine sa lasati carligul sa atarne stramb cand il asezati pe perete pentru ca il puteti roti dupa ce il strangeti.

Insurubati sau ciocaniti carligul in perete.

Daca carligul dvs. foloseste cuie, folositi un ciocan pentru a introduce unghia in stift. In caz contrar, utilizati o surubelnita pentru a strange carligul pe perete. Asigurati-va ca carligul este orientat cu partea dreapta in sus inainte de a fixa complet surubul, astfel incat sa atarne corect.

Verificati greutatea maxima a carligului inainte de a atarna ceva pe el, astfel incat sa nu-l rupeti accidental din perete.

Sfat: Utilizati burghiul cu o surubelnita pentru a fixa carligul in loc mai repede.

Obtineti ancore de perete pentru suruburi.

Ancorele de perete arata ca niste suruburi goale si sunt utilizate in beton, zidarie sau gips-carton atunci cand nu aveti un stift care sa va sprijine carligul. Cautati o ancora de perete menita sa sustina greutatea obiectului pe care il atarnati si facut pentru materialul din care este facut peretele. Asigurati-va ca aveti suficiente ancore de perete pentru toate suruburile.

Ancorele de perete pot fi achizitionate de la magazinul dvs. local de hardware.

Evitati sa atarnati ceva intre stifturi fara ancore de perete, deoarece acestea ar putea sa se rupa din perete si sa cada.

Gauriti o gaura de aceeasi dimensiune ca si ancora de perete.

Potriviti latimea ancorei de perete cu burghiul pe care il utilizati pentru a face gaura. Incepeti sa gauriti incet pentru a va proteja burghiul si a reduce cantitatea de praf. Continuati sa gauriti gaura pana cand ajunge la aceeasi adancime ca ancora.

Deoarece gaurirea pe o suprafata dura poate crea praf, purtati ochelari de protectie si o masca de fata in timp ce forati.

Sfat: daca va fixati carligul in gips-carton, utilizati un punte sau capatul surubelnitei pentru a strapunge o gaura in perete fara a crea praf.

Insurubati sau alimentati ancora in gaura pe care ati facut-o.

Daca ancora dvs. nu are filet in exterior, pur si simplu glisati ancora in loc si atingeti-o cu un ciocan, daca este necesar. Daca ancora dvs. este filetata, utilizati surubelnita pentru a o fixa de perete. Asigurati-va ca capatul ancorei este la acelasi nivel cu peretele cand ati terminat.

Asezati surubul in carlig si aliniati-l cu ancora de pe perete.

Localizati orificiul din partea din fata a carligului unde se introduce surubul. Glisati capatul filetat al surubului prin orificiu si setati punctul surubului in interiorul ancorei.

Carligul ar trebui sa vina cu suruburile necesare pentru a-l tine in pozitie. In caz contrar, utilizati un surub cu aceeasi lungime ca si ancora.

Nu conteaza daca surubul dvs. se blocheaza stramb cand incepeti sa-l insurubati, deoarece veti avea sansa sa il rotiti mai tarziu.

Fixati surubul in centrul ancorei.

Folositi surubelnita pentru a strange surubul in ancora. Pe masura ce surubul merge mai departe in ancora, ancora se va extinde si va crea o prindere ferma, astfel incat sa nu cada din perete. Cand carligul este aproape strans de perete, asigurati-va ca este rotit in directia corecta, astfel incat sa puteti agata lucrurile pe el.

De asemenea, puteti utiliza un burghiu cu o surubelnita pentru a lucra mai repede.

Glisati partea din spate a carligului.

Carligele adezive au de obicei o placa posterioara care poate fi indepartata pentru a facilita instalarea. Rasturnati carligul adeziv cu capul in jos si incercati sa glisati piesa din spate in jos pentru ao scoate din carlig. Odata ce bucata de carlig este separata de placa din spate, puneti carligul deoparte.

Carligele adezive pot fi achizitionate de la magazinul local local.

Carligele adezive mai mici pot sa nu aiba spatele detasabil. Daca carligele dvs. nu fac acest lucru, puteti sari peste acest pas.

Sfat: carligele adezive pot fi mari pentru agatarea hainelor sau a obiectelor mai grele sau pot fi mici pentru a agata imagini. Alegeti carligul de stil care functioneaza cel mai bine pentru ceea ce incercati sa atarnati.

Indepartati suportul de pe banda adeziva si apasati-l pe placa posterioara.

Benzi adezive vor veni impreuna cu pachetul de carlige si ar trebui sa fie pe doua fete. Localizati partea laterala a benzii adezive menita sa se ataseze la placa posterioara si indepartati stratul protector. Apasati ferm banda adeziva pe partea plana a placii posterioare, astfel incat placa sa fie orientata in jos. Tineti banda pe placa posterioara timp de 30 de secunde pentru a va asigura ca este complet aderata.

Daca carligul dvs. nu are o placa detasabila detasabila, apasati banda direct pe partea din spate a carligului.

Apasati banda adeziva pe perete si tineti-o timp de 30 de secunde.

Indepartati suportul de protectie de pe a doua parte a benzii adezive. Aliniati placa posterioara pe perete in locul in care doriti sa plasati carligul si asigurati-va ca fila din fata placii posterioare este in partea de jos. Apasati banda adeziva timp de 30 de secunde, astfel incat sa se lipeasca strans de perete.

Majoritatea carligelor adezive ar trebui sa se lipeasca de orice suprafata a peretelui care este in cea mai mare parte plana.

Glisati carligul pe perete si asteptati o ora inainte de a agata ceva. Tineti piesa de carlig peste placa posterioara, astfel incat fila sa se alinieze cu gaura din fata carligului. Glisati carligul in jos pe placa posterioara pana cand clica se fixeaza in pozitie pentru a fixa carligul. Lasati carligul gol timp de cel putin 1 ora, astfel incat adezivul sa aiba timp sa se fixeze complet.

Nu agatati nimic mai mare de 2,3 kg (5 lb) pe carlige adezive mari, deoarece acestea se pot rupe de perete. Daca aveti carlige mai mici, cititi cu atentie instructiunile pentru a vedea cat de mult pot suporta.