Datorita cresterii meteorice a retelelor sociale, promovarea artei tale online este mai importanta ca niciodata. Desi publicitatea lucrarilor dvs. pe web poate parea complicata sau deranjanta, mai ales daca sunteti un artist mai traditional, de fapt, o faceti este un proces distractiv si captivant.

Creati un portofoliu online pentru a va prezenta cele mai bune lucrari

Portofoliul dvs. online ar trebui sa prezinte 10-15 dintre cele mai bune opere de arta. Incercati sa alegeti piese care ofera un bun simt al stilului si tehnicii dvs. si asigurati-va ca includeti informatii relevante, cum ar fi titlul, descrierea, mediul si dimensiunea fiecarei piese.

Unii artisti creeaza site-uri web de portofoliu unice folosind servicii precum Squarespace si Wix. Altii isi gazduiesc portofoliul pe site-uri gratuite precum Behance.

Asigurati-va ca incarcati versiuni de inalta rezolutie ale artei dvs., astfel incat oamenii sa poata vedea toate detaliile.

Porniti un blog de arta pentru a directiona traficul catre portofoliul dvs. In plus fata de portofoliul dvs., luati in considerare crearea unui blog online pentru a tine oamenii la curent cu viata si munca dvs. Rezultatele cautarii online se bazeaza in principal pe text, astfel ca postarea regulata pe blogul dvs. va va ajuta sa directionati oamenii catre portofoliul principal.

Daca iti place foarte mult sa scrii, iti poti folosi si blogul ca platforma pentru a discuta despre inspiratiile tale artistice, creatorii tai preferati si orice altceva care te pasioneaza.

Unele servicii de blogging populare la care va puteti inscrie includ Blogger, WordPress si Medium.

Creati conturi de socializare pentru a ajunge la noi fani

Pentru a va oferi o prezenta reala online, inscrieti-va pentru o varietate de servicii de social media. Postarea in mod regulat pe aceste platforme va va permite sa va conectati cu noi fani si sa pastrati oamenii interesati de munca dvs. pe perioade lungi de timp.

Posteaza-ti arta pe retelele sociale, astfel incat oamenii sa o poata impartasi. Daca aveti noroc, una dintre piesele voastre va deveni virala si va va intoarce o multime de potentiali fani.

Unele platforme excelente de social media pentru artisti includ Facebook , Twitter , Instagram , Tumblr si Pinterest .

Puneti-va munca pe site-uri de specialitate pentru a ajunge la persoanele interesate de arta

Spre deosebire de retelele de socializare standard, site-urile de arta de specialitate va pot oferi acces persoanelor care inteleg si apreciaza mestesugul in sine. Incarcati lucrarile dvs. pe cat mai multe dintre aceste site-uri, astfel incat arta dvs. sa aiba cea mai mare acoperire.

Cautati online site-uri web legate de stilul dvs. sau de mediul de alegere.

Unele site-uri web care trebuie luate in considerare la incarcare includ DeviantArt, Artstation, 500px, CGSociety si ConceptArt.

Alaturati-va comunitatilor de arta online pentru a gasi alti creatori

Poate ca cel mai simplu mod de a va conecta cu artistii online este sa va alaturati si sa postati activ pe forumuri de arta si grupuri de social media. Exista mii de comunitati diferite pe web, asa cautati in jurul lor pentru a le gasi pe cele care va atrag.

Diferite comunitati au reguli de aderare diferite, deci cititi regulile unui forum sau ale unui grup de social media inainte de a va alatura.

Comunitatile mari sunt cele mai bune pentru a obtine idei si pentru a va promova munca. Comunitatile mici sunt cele mai bune pentru a cunoaste oameni noi.

Unele comunitati online populare includ forumurile WetCanvas, forumurile Artist Daily si grupul Artisti care incearca sa-si castige existenta.

Comentati si impartasiti munca altor persoane pentru a construi bunavointa

Cand intalniti o piesa de arta minunata pe o retea de socializare sau pe un site de arta de specialitate, luati cateva momente si lasati un comentariu explicand ce va place despre aceasta. Apoi, luati in considerare partajarea cu alte persoane prin conturile dvs. de socializare Acest lucru nu numai ca promoveaza comunitatea generala, dar il va face pe artist sa se simta bine si va poate ajuta sa incurajati o relatie profesionala cu ei.

Daca iti place cu adevarat o piesa de arta, ia in considerare refacerea acesteia sau transformarea ei in ceva nou. Daca faceti acest lucru, va veti atrage atentia atat asupra dvs., cat si pentru celalalt artist.

Incercati sa creati artele fanilor creatorilor dvs. preferati si sa le trimiteti. Multi artisti vor impartasi acest tip de continut, iar cativa ar putea incepe chiar sa va urmareasca lucrarea dupa aceea.

Pe langa promovarea muncii lor, luati in considerare contactarea artistilor direct pe social media.

Participati la proiecte comunitare pentru a cunoaste oameni noi si a va expune

In viata reala, artistii se reunesc pentru a participa la lucruri precum deschideri de galerii si spectacole de strada. In acelasi mod, artistii online lucreaza adesea impreuna pentru a crea compilatii de lucrari de arta, reviste pentru fani si lucruri similare. Desi aceste proiecte rareori platesc ceva, ele sunt o modalitate excelenta de a cunoaste alti artisti si de a va prezenta munca in fata unor oameni noi.

Participa la proiecte care se potrivesc stilului sau centrarii tale in jurul subiectelor care iti plac.

Aceste proiecte sunt adesea slab promovate, deci cel mai bun mod de a le gasi este urmarind artistii preferati pe retelele sociale si urmarind orice anunturi pe care le impartasesc.

Trimiteti-va lucrarile la concursuri online pentru publicitate

Introduceti-va arta in cat mai multe concursuri online. Ori de cate ori castigi, vei expune un intreg grup de oameni la arta ta. Cu toate acestea, chiar daca le pierzi pe cele mai multe, tot ii vei face pe promotorii si judecatorii concursului constienti de munca ta.

Daca unui judecator sau promotor i-a placut transmiterea dvs., acesta poate incepe sa va urmareasca munca. Acest lucru poate duce la locuri de munca si publicitate pe drum.

Unele concursuri online acorda premii monetare, desi cele mai multe ofera pur si simplu spoturi de caracteristici sau alte forme de expunere.

Site-uri precum Fine Art America si Artists Network gazduiesc o serie de concursuri pe tot parcursul anului.

Incarcati o multime de piese de arta diferite pentru a atrage mai multi oameni

Cand va promovati online, cheia este cantitatea. Cu cat creati mai multe lucrari de arta, cu atat veti avea sanse mai mari de a atrage noi fani si de a va mentine fericitii actuali. Aceste piese nu trebuie sa aiba acelasi nivel de detaliu ca o prezentare a galeriei, dar ar trebui sa fie totusi curate si relativ lustruite.

Incercati sa creati cel putin o postare legata de arta in fiecare zi.

Puneti 2 sau 3 versiuni neterminate ale fiecarei piese in plus fata de produsul final. Acest lucru va va ajuta sa transformati o singura opera de arta in mai multe postari online.

De asemenea, puteti incarca continut care nu este arta dvs. Distribuiti fotografii cu alte opere de arta care va plac, imagini care prezinta ceva care va inspira sau alt continut conex care poate ajuta oamenii sa inteleaga cine sunteti ca artist.

Creati opere de arta bazate pe subiecte populare pentru a ajuta oamenii sa va gaseasca

Chiar daca arta ta este extrem de frumoasa, majoritatea oamenilor nu vor putea gasi nimic pana nu castigi mai multa popularitate. Cu toate acestea, daca creati piese mici, de actualitate si le postati online, oamenii pot da peste ele in timpul sesiunilor lor normale de navigare. Apoi, pot urmari piesa inapoi in conturile dvs. de socializare. Incercati sa creati piese bazate pe filme populare, emisiuni TV, jocuri video si muzicieni.

Acordati atentie sectiunilor populare de pe site-uri precum Facebook, Twitter si YouTube. Acest lucru va va arata ce este popular intr-o anumita zi. Asigurati-va ca ati etichetat piesele astfel incat acestea sa apara in rezultatele cautarii oamenilor.