Chiar daca sunt capul familiei si la suprafata isi doresc sa para niste duri, de fapt barbatii de langa noi nu sunt chiar asa. Multora dintre ei le este teama de momentul in care vor deveni tatici, deoarece habar nu au la ce sa se astepte si cred ca viata lor se va schimba complet odata cu venirea pe lume a unui bebelus. Newspad.ro iti spune ce ii sperie pe viitorii tatici!

Sarcina. Sarcina in sine este un motiv de stres si pentru partenerul tau, chiar daca tu faci toata treaba grea. Poftele tale, analizele, controalele medicale, ecografiile, planificarea nasterii si decorarea dormitorului pentru cel mic il streseaza si pe el, chiar daca tu nu observi acest lucru.

Situatia financiara. Foarte multi barbati se intreaba, in momentul in care afla ca vor deveni parinti, daca au mijloacele necesare cresterii unui copil. Un copil are nevoie de foarte multe lucruri, si din aceasta cauza, barbatii se tem sa nu ajunga intr-un impas financiar (doar este responsabilitatea lor sa aiba grija de finantele casei). Venirea pe lume a unui bebelus chiar il poate motiva pe proaspatul tatic pe plan financiar.

Momentul nasterii. Barbatilor le este mai frica de momentul nasterii decat ne este noua, femeilor. Apa care se rupe, sangele sau placenta poate fi o priveliste nu foarte frumoasa pentru barbati, asa ca nu este obligatoriu ca ei sa asiste la nasterea celui mic, in special daca stii ca este un barbat sensibil.

Relatia de cuplu. Odata cu venirea pe lume a unui bebelus, relatia de cuplu se schimba. In viziunea anumitor barbati, aceasta se va schimba in rau, in sensul ca partenera nu ii va mai acorda atentie, nu va mai fi dragastoasa si nu il va mai iubi ca pana acum. De fapt, lucrurile nu stau chiar asa. Este absolut normal ca proaspata mamica sa petreaca cat mai mult timp cu cel mic, insa este la fel de important ca relatia de cuplu sa nu fie schimbata. Momentele de intimitate, de dragoste si ceva timp in care sa stati doar voi doi sunt absolut necesare.

Petrecerile. Atunci cand afla ca vor deveni tatici, barbatii se gandesc intr-un mod foarte logic la acest lucru. Pentru ei asta inseamna sfarsitul burlaciei, a vremii cand se pot intoarce la orice ora acasa, a petrecerilor pana dimineata alaturi de prieteni si multe altele. Insa un copil nu trebuie sa iti schimbe viata complet, ci mai mult sa o completeze. Nu este obligatoriu sa renunti la iesirile cu prietenii, din cand in cand, sau la evenimentele la care esti invitat doar pentru ca ai un copil. Bine ca avem bunici sau dadace care pot sta cu cei mici!

Implicare. Barbatii stiu ca de acum inainte vor trebui sa se implice si mai mult in relatia de cuplu, in viata celui mic si in viata de familie. Iar acest lucru ii poate speria pe anumiti barbati, mai ales daca sunt luati pe nepregatite. In plus, schimbatul scutecelor, pregatirea laptelui sau plimbarea celui mic prin parc pot sa nu faca parte din planul lui in viitorul apropiat.

Insa toate aceste temeri se vor spulbera odata cu venirea pe lume a micutului. Proaspatul tatic se va minuna de miracolul din fata lui, va uita de orice problema, va fi alaturi de mamica in tot procesul cresterii si o va sustine asa cum va putea mai bine.