Este clar ca Guy Rithcie are un stil personal (asta se aplica si stilului personajelor sale care au intotdeauna cel mai bun aspect, precum cele din Rock n Rolla sau The Gentlemen), stie ce ii place si face filme pentru toti cei care cauta o doza buna de testosteron, masculinitate, violenta si multa actiune, dar in afara de asta, este un regizor cuuna dintre cele mai interesante cariere si trece de la clasice pentru copii la filme istorice si thriller-uri politiste.

Blockbusterele lui Guy Ritchie sunt in principal si in esenta britanice, exploreaza lumea criminala si anarhia din diferite unghiuri, sunt explozive, oarecum intunecate si foarte amuzante si nu-si cer iertare sau permisiunea pentru ca sunt exact ceea ce sunt, filme care nu pleaca niciodata pentru a castiga un Oscar, dar nici nu au nevoie de ei pentru a castiga lumea.

Unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood au trecut prin mainile lui Guy Ritchie si au devenit criminali, spioni si chiar printi falsi in filme care, desi de obicei nu sunt favorite ale criticilor, au tot ce este necesar pentru a cuceri orice fanatic al filmului.

Blocare, stoc si doua butoaie fumatoare, 1998

Guy Ritchie a castigat o nominalizare la BAFTA pentru acest film despre un grup de prieteni care datoreaza bani unui mafiot, asa ca decid sa-si escrocheze vecinii care traficeaza cu droguri pentru a obtine banii. Acesta a fost primul sau film si a prezentat toate acele elemente care aveau sa devina semnul distinctiv al regizorului.

Lectia care ne invata: Fiecare barbat are nevoie de un grup bun de prieteni si de un plan de evadare pentru a scapa de orice problema.

Snatch, 2000

Cu Brad Pitt si Benicio del Toro, Snatch are o doza mare de violenta si este o comedie criminala despre promotori de box necinstiti, case de pariuri violente, un gangster rus, hoti mai putin straluciti si bijutieri evrei, ale caror povesti se leaga atunci cand se lupta. Gaseste un diamant furat pentru care merita sa faci probleme.

Lectia predata: Nimic nu este ceea ce pare si trebuie sa fii inteligent daca vrei sa castigi cursa (orice cursa). Si sa nu te pui niciodata cu un porc flamand. (Pe langa incredibila rutina de box a lui Brad Pitt)

Sherlock Holmes, 2009

Acesta a fost unul dintre primele filme cu buget mare ale lui Ritchie, cu Robert Downey Jr. si Jude Law in rolul legendarilor Holmes si Watson, care trebuie sa lucreze impreuna pentru a prinde un raufacator, care pare sa aiba abilitati supranaturale, care are un plan malefic de a-l ucide .distruge Anglia. Acesta este, fara indoiala, unul dintre filmele criminale de epoca pe care nu le poti rata.

Lectie care ne invata: Trebuie sa urmezi indiciile unde te conduc, chiar daca ti se par prea nebuni, abia atunci vei afla adevarul. Si trebuie sa inveti sa creezi strategii in momentul de fata daca vrei sa supravietuiesti oricarei probleme care iti iese in cale.

Omul de la UNCLE, 2015

Armie Hammer si Henry Cavill joaca in acest sofisticat thriller de spionaj inspirat din seria din anii 1960. Filmul a primit recenzii excelente si urmareste agentul CIA Napoleon Solo si agentul KGB Illya Kuryakin in timp ce merg intr-o misiune de a opri o organizatie criminala misterioasa care dezvolta arme nucleare. 

Lectia care ne invata: Orice ai face, asigura-te ca te imbraci bine, asta iti poate deschide multe usi.

Aladin, 2019

Actiunea live a lui Guy Ritchie este una dintre cele mai bune pe care le-a facut Disney pana acum. Ca si filmul de animatie, acesta spune povestea lui Aladdin care, dupa ce a descoperit o lampa magica, isi pune dorinta de a deveni print pentru a castiga o printesa, fara sa stie ca exista altcineva care cauta sa preia puterea si sa-si foloseasca puterile. urari de rau.

Lectia care ne invata: Urmeaza-ti instinctul, indrazneste sa-ti asumi riscuri si lupta pentru ceea ce iti doresti.

Domnii, 2019

Pentru multi, acest film a fost o intoarcere la clasicul Guy Ritchie. Filmul spune povestea unui criminal puternic care cauta sa se pensioneze si sa-si vanda imperiul de marijuana din Londra, ceea ce duce la o serie de comploturi, scheme, mita si santaj in incercarea de a-si fura afacerea.

Lectia predata: Tine-ti dusmanii aproape, ia toate masurile de precautie posibile si nu te invarti sa-ti anunti planurile „rele” inainte de a le duce la indeplinire.