Seriale HBO nu sunt ca restul serialelor de televiziune, sunt productii grozave cu povesti care te intriga si te prind din minutul 1, spectacole memorabile, fotografii si coloane sonore care te fac sa halucinezi.

De cand si-a introdus primul serial original in 1997 (Oz), HBO a spart modelul, a schimbat regulile, s-a jucat cu „interzis” si ne-a aratat ca exista o modalitate corecta de a face televiziune. Pentru HBO nu este important doar sa avem o poveste buna, este important sa cream obsesii, sa oferim publicului mai mult decat ceea ce cere prin universuri fantastice care raman cu noi mult timp dupa ce au terminat.

Sezonul final din Game of Thrones nu este o reflectare a ceea ce poate face studioul, restul serialului este o „mica” greseala dintr-o lunga lista de seriale iconice, de succes, revolutionare si inovatoare care matura anotimpurile premiilor si sunt parte din colectiile personale a milioane de fani care nu se pot opri sa se uite la ele.

Cand vine vorba de film si televiziune, important este sa construim o mostenire, sa nu ne odihnim dupa un succes, si exact asta face HBO de cand ne gandim la streaming, seriale Netflix sau maratoane de seriale pe care nu le includ. punand o serie de DVD-uri la televizor.

Exista cateva seriale HBO despre care toata lumea vorbeste acum, dar Game of Thrones, Chernobyl, Euphoria si Big Little Lies nu ar fi existat niciodata fara serialele care au venit primul pentru a ne convinge ca ar trebui sa urmarim toate acele proiecte care au acele 3 litere in ei.poarta de intrare.

Exista o multime de seriale HBO care merita vizionate, dar acestea 14 reprezinta (in opinia noastra foarte umila) cele mai bune dintre cele mai bune.

Euphoria

Creat de Sam Levinson, serialul cu Zendaya este un portret al adolescentei moderne si al problemelor cu care se confrunta noua generatie. Prin sex, droguri, violenta si abuz, Euphoria spune povestea lui Rue, o adolescenta care se intoarce acasa dupa ce a suferit o supradoza si trebuie sa faca tot posibilul pentru a supravietui tentatiilor care o imping sa cada din nou, confruntandu-se cu o noua relatie, cu problemele familiei ei. si cautarea unui motiv pentru a dori sa ramana curat.

Paznicii

Bazat pe benzile desenate cu acelasi nume, Watchmen, cu Regina King (regizorul One Night in Miami), este unul dintre cele mai bune seriale de supereroi din toate timpurile. Serialul este plasat intr-o realitate alternativa in care eroii sunt tratati ca criminali, mult timp dupa evenimentele pe care le-am intalnit in film, creand un scenariu in care rolurile sunt inversate si sunt surprize peste tot.

Pot sa te distrug

Michaela Coel este creatorul unuia dintre cele mai bune seriale din 2020. I May Destroy You vorbeste despre consimtamant, cultura violentei si stigmatizarea victimelor, toate spuse prin povestea unei femei care, dupa o Iesire cu prietenii, se trezeste. nu stie ce sa intamplat cu ea sau cum a ajuns acasa si incepe incet sa-si aminteasca ca a fost abuzata sexual de un barbat pe care acum cauta raspunsuri.

Serie

Nici macar Shakespeare nu si -ar fi putut imagina o drama de familie atat de interesanta ca aceasta. Succesiunea ne prezinta un „rege” modern, care vrea sa ramana in fruntea imperiului pe care l-a construit de-a lungul vietii, stiind ca fiii sai vor sa-i ia locul in curand pentru a putea modela compania dupa propriile lor mofturi si care duce la inceperea unei batalii de inselaciune, tradare si intrigi neasteptate.

Nesigur

Comedia lui Issa Rae a inceput in 2016 si a devenit una dintre cele mai bune dintr-un studio care este cel mai faimos pentru dramele si povestile sale epice. Insecure este o poveste moderna care urmareste experientele incomode, aventurile si problemele de zi cu zi ale unei femei afro-americane moderne.

Banda de frati

Daca acesta ar fi fost un film, ar fi fost nominalizat la Oscar pentru cinematografie, scenariu, efecte speciale si spectacole. Band of Brothers a fost produs de Steven Spielberg si Tom Hanks si este o cronica realista a ceea ce s-a intamplat cu soldatii din Divizia 101 Airborn in al Doilea Razboi Mondial. Fiecare capitol urmareste un eveniment major al razboiului, incepand cu Operatiunea Overlord, si arata ororile si bataliile la care soldatii au trebuit sa fie martori.

Cernobil

Acest serial a fost desemnat cel mai bun serial al tuturor timpurilor de catre critici (depasind Breaking Bad si Game of Thrones). Aceasta este o relatare intima a evenimentelor care au avut loc dupa explozia unuia dintre reactoarele nucleare de la Cernobil. Succesul acestei serii este ca arata dezastrul din diferite unghiuri, luand in considerare victimele, politicienii si oamenii de stiinta insarcinati cu rezolvarea problemei. Din punct de vedere vizual, aceasta serie este o opera de arta si le sustine cu performante grozave care iti dau pielea de gaina.

Reduceti-va entuziasmul

Nu putem vorbi despre comedii grozave fara Curb You Enthusiasm. Acest serial este o icoana a culturii pop si a reusit sa mentina ritmul, si interesul, in toate sezoanele sale (si sunt 10). Serialul urmareste un scriitor TV nevrotic (o versiune mai buna a lui Woody Allen) si efectul pe care il are asupra oamenilor din jurul lui si este cea mai buna versiune a serialului „vorbeste despre nimic”. Larry David, protagonistul, a ajutat si el la crearea lui Seinfeld.

Anturaj

Acesta a fost antidotul pentru ceea ce s-au saturat de Sex and the city, de fapt, se poate spune ca este o versiune masculina. Acest serial cu un ton de satira te lasa sa intri in lumea vedetelor si a prietenilor lor, prin povestea lui Vince Chase, o celebritate care exploreaza orasul Los Angeles in compania celor mai buni prieteni ai sai, care ne lasa sa vedem cum ar fi. ai un prieten celebru

Urzeala tronurilor

Ultimul sezon poate te-a dezamagit, dar adevarul este ca Game of Thrones este un fenomen cultural si sunt putine seriale care au reusit sa faca ceea ce a facut acesta. Serialul despre un grup de familii care lupta pentru tron ​​nu a fost lasat singur la televizor, fanii sai au cautat locurile in care a fost filmat, au creat comunitati dedicate descoperirii tuturor secretelor sale si au urmarit fiecare capitol ca si cum ar fi fost un ritual religios, si au realizat toate acestea cu efecte speciale grozave, peisaje incredibile si, printre altele, cea mai epica secventa de credite de deschidere din istorie.

La sase picioare sub

Nimic nu ne-a facut sa ne punem la indoiala propria mortalitate ca aceasta serie intunecata despre o familie care a facut o afacere din moarte. Six Fit Under se desfasoara intr-o casa funerara din Los Angeles, unde o familie disfunctionala se lupta cu propria lor durere si se lupta in timp ce incearca sa ofere celor dragi din complexe ciudate o despagubire adecvata, cu cateva rasturnari de comedie pentru a te impiedica sa cazi in depresie. De asemenea, acest serial are unul dintre cele mai bune finaluri din istoria televiziunii.

Resturile

Acest serial nu a fost atat de popular, dar este cu siguranta unul dintre cele mai bune. The Leftovers isi imagineaza o lume in care 2% din populatia planetei dispare fara urma, nimeni nu stie ce s-a intamplat sau unde s-au dus si trebuie sa faca fata incertitudinii si amintirii a ceea ce au pierdut. Serialul este plin de provocare, drama si mister, este violent fara a fi al naibii de agresiv, este indraznet si indrazneste sa mearga acolo unde altii nu vor, iar rezultatul este foarte puternic, mai ales cand adaugi spectacolele incredibile ale tuturor. si fiecare dintre membrii distributiei.

Sopranele

Asa cum Friends nu va fi niciodata depasit din punct de vedere al comediei, The Sopranos a fost, este si va continua sa fie cel mai bun serial mafiot din istorie . Acest serial a schimbat modul in care HBO si-a facut serialul, este violent, amuzant si dramatic in acelasi timp. The Sopranos spune povestea unui sef mafiot care incearca sa mentina un echilibru intre „afacerea” sa si familia sa si ne-a oferit unele dintre cele mai emblematice personaje de televiziune din anii ’90 si inceputul anului 2001.

Westworld

Acest serial este un specialist in a va juca cu mintea si a va testa limitele. Westworld iti imagineaza o lume in care toate instinctele, mofturile si dorintele tale sunt fara consecinte, dar arata foarte clar ca, in cele din urma, totul are un pret si ceea ce facem se poate intoarce pentru a ne distruge. Westworld se schimba cu fiecare capitol, dezvaluind detalii care dau un nou sens povestii si iti schimba perceptia asupra a ceea ce se intampla. Aceasta serie este uimitoare si deranjanta din punct de vedere vizual si este una dintre putinele care au capacitatea de a te face sa ignori telefonul.

Obiecte ascutite

Miniseriale HBO sunt o garantie, a sti ca una va fi lansata inseamna a sti ca ceva bun este pe cale sa vina si ca iti vei petrece weekendul urmarind capitolele, iar Sharp Objects nu face exceptie. Amy Adams ofera una dintre cele mai bune performante ale carierei sale in acest thriller care urmareste o jurnalista alcoolica care trebuie sa descopere ucigasul unei crime violente in orasul in care a crescut, dar, de indata ce se intoarce, lucrurile devin din ce in ce mai intunecate si , incetul cu incetul, iti dai seama ca oricat de infricosator ai crede ca este, adevarul este mult mai rau.