Duminica a incetat din viata, la Nisa, marele violoncelist Radu Aldulescu, interpret familiar melomanilor romani din anii ’60, cand forma un remarcabil trio impreuna cu Valentin Gheorghiu si Stefan Gheorghiu.

Radu Aldulescu s-a nascut intr-o familie de muzicieni, in anul 1922; bunicii sai au fost: Dumitru Dinicu, un cunoscut violoncelist, si compozitorul si flautistul Petre Elenescu. La 18 ani a intrat in orchestra Operei Romane din Bucuresti, la 21 de ani debuta ca solist. Inregistrarile mai pastreaza interpretarile pe care le-a dat concertelor de Haydn, Boccherini, Dvorak. Dar, cu timpul, s-a dedicat mai ales muzicii de camera. In Italia a cantat impreuna cu pianistul Carlo Zecchi, iar mai tarziu a facut parte, alaturi de violonistii Salvatore Acardo si Luigi Alberto Bianchi, dintr-o cunoscuta formatie de camera: „Trio d’Archi di Roma”.

Dupa plecarea din Romania, in 1969, Radu Aldulescu s-a afirmat si ca un reputat pedagog, formand si perfectionand interpreti care au castigat concursuri importante: Paulo Gaio Lima, Ulf Tischbirck, Gemma Serpenti, Mariet van Dijk. In ultimul timp avea o scoala de muzica in Spania, tara in care va fi inhumat. Radu Aldulescu a fost una dintre legendele muzicii romanesti dupa cel de-al doilea razboi mondial. Disparitia sa este o pierdere grea pentru lumea muzicala.