Un indicator al succesului Tesla in China a indicat o scadere brusca a vanzarilor in aprilie. Compania de masini electrice din SUA a vandut 25.845 de vehicule fabricate in China luna trecuta, in scadere cu 27% fata de 35.478 din martie, potrivit cifrelor publicate marti de Asociatia Chinei pentru Autoturisme.

Raportul a mentionat ca, in aprilie, Tesla a exportat 14.174 de masini de la fabrica sa din Shanghai. Asociatia nu a dezvaluit cifrele exporturilor Tesla pentru luna martie.

De ce China bate SUA cu vehicule electrice

Scaderea vanzarilor Tesla a venit pe fondul unei scaderi lunare de 12% in luna aprilie pentru autoturismele noi cu energie din China, potrivit asociatiei. Categoria include masini pur electrice si hibride.

BYD , cu sediul in Guangdong , care este sustinut de miliardarul american Warren Buffett, s-a apropiat de Tesla in aprilie. Asociatia de autoturisme a declarat ca BYD a vandut 25.450 de vehicule energetice noi in aprilie, in crestere cu 6,5% fata de 23.906 din martie.

Cifrele sunt apropiate de cele dezvaluite chiar de BYD, care a declarat la inceputul acestei luni ca a vandut 25.034 de autoturisme noi in energie in aprilie.

Unii din industria automobilelor electrice din China au pus la indoiala acuratetea cifrelor asociatiei.

China devine mai importanta pentru Tesla

Tesla nu dezvaluie livrarile lunare pe tari. Compania a livrat 184.800 de masini in intreaga lume in primul trimestru.

Cifrele dezvaluite public indica faptul ca China devine o piata din ce in ce mai importanta pentru Tesla. Compania a realizat vanzari de 3 miliarde de dolari in tara in primul trimestru, reprezentand 29% din vanzarile globale ale perioadei. Aceasta a crescut de la 21% pentru tot 2020 .

Intre timp, presa negativa a crescut pentru Tesla in China. In ultimele cateva luni, rapoartele locale despre esecurile franei Tesla, accidente si explozii au fost montate si au fost examinate de autoritatile de reglementare. Marti separat, Reuters a raportat, citand surse, ca Tesla a oprit planurile de cumparare a terenurilor si extinderea fabricii sale din Shanghai .

Tesla nu a raspuns imediat la o cerere de comentarii la raport sau la cifrele asociatiei. Actiunile au scazut cu aproximativ 1,9% peste noapte si au scazut cu aproximativ 12% pentru anul de pana acum.

Privind in perspectiva, asociatia de autoturisme a subliniat ca capitala Beijing lanseaza in aceasta luna 60.000 de noi placute de inmatriculare pentru vehicule noi, ceea ce ar trebui sa ajute vanzarile pentru lansarile recente de pe piata, cum ar fi Modelul Tesla Y si Aion Y, produse de un nou brand energetic. derivat de la producatorul auto chinez GAC.