In aceasta saptamana vorbim cu Jules Miller, fondatorul firmei de suplimente alimentare The Nue Co. Jules Miller spune ca s-a imbolnavit atat de mult incat a avut sangerari interne.

„Eram epuizata, umflata, nu mai duceam o viata normala. Atunci am inceput sa ma gandesc la alimente, wellness si suplimente.”

Acest lucru s-a intamplat in 2015. Traind o viata stresanta la Londra, Jules, pe atunci in varsta de 25 de ani, fusese diagnosticat cu sindromul intestinului iritabil (IBS).

A inceput sa ia suplimente pentru a incerca sa atenueze problema, dar a constatat ca nimic nu functiona. Ea spune ca unele chiar au facut-o sa se simta mai rau si a fost alarmata de faptul ca majoritatea pastilelor pe care le-a incercat erau pline de substante de umplutura si agenti de incarcare.

In aceasta etapa, multi dintre noi aflati in situatia ei dificila s-ar putea sa fi fost deprimati, ingrijorati sau suparati, dar Jules avea o arma secreta – bunicul ei era chimist la Universitatea din Cambridge. Asa ca impreuna cu bunicul ei – regretatul prof. George Miller – a inceput sa cerceteze formularile si ingredientele suplimentelor alimentare.

,,A fost o perspectiva extraordinara”, spune Jules, acum in varsta de 31 de ani. ,,Au existat marci care ar fi trebuit sa va ajute, dar contineau ingrediente care s-au dovedit clinic ca produc alte simptome”.

Munca ei cu bunicul ei l-a inspirat pe Jules sa-si inceapa propria afacere cu suplimente naturale. Si in 2017 a lansat Nue. Astazi, compania are venituri anuale de 10 milioane USD (7,8 milioane GBP). Jules spune ca, pana in acest an, vanzarile au crescut de sase ori in comparatie cu 2019, pe care ea le pune la dispozitia mai multor persoane ingrijorate de sanatatea lor de baza in fata pandemiei de coronavirus.

Pe jumatate columbiana, Jules s-a nascut la Londra, dar familia sa s-a mutat in tara sud-americana cand avea cateva luni. Spaniola este prima ei limba. S-a intors in capitala Regatului Unit impreuna cu parintii ei cand avea sapte ani.

Dupa scoala, a studiat filosofia la Universitatea din Birmingham, inainte de a lucra in publicitate la Londra. Inainte de a lansa Nue, ea a fost sefa dezvoltarii afacerilor pentru firma vegetariana Detox Kitchen. Privind inapoi la momentul in care a inceput Nue, Jules spune ca nu se teme.

,,Cred ca daca as lansa o alta afacere acum nu as avea increderea pe care o aveam atunci”, spune ea. „Am fost atat de trufas. Am scris o lista de lucruri pe care nu le stiam, precum si persoane care ar putea avea raspunsul si le-am trimis prin e-mail.

Doua persoane pe care le-a contactat au fost Natalie Massenet, fondatorul retailerului de moda Net-a-Porter, si Harvey Spevak, seful firmei de fitness din SUA Equinox. Din fericire, Jules a raspuns amandoi si ei i-au oferit sfaturi.

Produsul initial al lui Nue se numea Debloat, un supliment pentru ameliorarea IBS pe care Jules l-a gasit ca lucreaza pentru ea. Au urmat apoi alte articole, cum ar fi vitaminele si, mai recent, tratamentele pentru piele. Compania isi avea sediul la Cambridge pentru inceput, dar in primul an de tranzactionare s-a mutat la New York. Jules spune ca acest lucru a fost pentru a-i permite sa profite mai bine de faptul ca SUA este cea mai mare piata a suplimentelor alimentare.

„Aproximativ 80% dintre americani iau vitamine sau un alt supliment, insa britanicii sunt mai putin deschisi la aceasta.”

La nivel global, sectorul suplimentelor este in plina expansiune, un raport anul trecut spunand ca se astepta ca vanzarile anuale sa creasca la 210 miliarde de dolari (160 miliarde de lire sterline) pana in 2026, in crestere de la 125 de miliarde de dolari (95 miliarde de lire sterline) in 2018.

Nue a inceput in 2017 prin vanzarea prin intermediul site-ului sau web, dar produsele sale sunt acum stocate de mai multi comercianti cu amanuntul si are un magazin propriu, in New York.

Compania a obtinut acum finantare totala de 11,5 milioane de dolari, inclusiv de la gigantul de bunuri de larg consum Unilever, dar Jules si sotul ei Charlie Gower raman cei mai mari actionari. De asemenea, el detine functia de director general de operatiuni, in timp ce Jules este director executiv.

Caroline Peyton, terapeut nutritional britanic, spune ca este bine ca compania vorbeste exact despre ceea ce intra in produsele sale.

,,Putini oameni inteleg ce contine suplimentele lor, altele decat ingredientele nutritionale pe care le cauta”, spune ea. „A avea o mare claritate in acest sens este un lucru bun pentru industrie. Va exista intotdeauna o piata pentru produsele cu costuri mai mici, dar unii oameni apreciaza sa plateasca putin mai mult pentru puritate.”

Dar cat de necesare sunt suplimentele alimentare? In Regatul Unit, Serviciul National de Sanatate va recomanda sa luati comprimate de vitamina D daca nu sunteti expus la suficienta lumina solara. Acest lucru se datoreaza faptului ca corpul nostru creeaza vitamina D atunci cand pielea noastra este expusa la soare.