The Batman este un film diferit de orice film pe Batman pe care l-am vazut pana acum. Matt Reeves a spus ca aceasta nu este chiar o poveste despre origine, dar putem vedea un Bruce Wayne mai tanar si un numar de raufacatori celebri care inca nu sunt asa cum ni s-a aratat in benzile desenate si in restul filmelor Batman.

In timpul evenimentului DC FanDome, unde au fost dezvaluite multe detalii despre viitoarele filme DC, Matt Reeves a dezvaluit primul trailer pentru noul sau film, in care il joaca Robert Pattinson in rolul unui Bruce Wayne intunecat, traumatizat, cu aspect emo, care se indeparteaza de traditionalul Bruce Wayne. In acele putin mai mult de doua minute de videoclip, sunt prezentate multe lucruri, de la o ghicitoare misterioasa care ar putea lega originea Riddler cu Bruce Wayne, pana la primele imagini cu Selina Kyle si Pinguinul si o mica referinta care pare sa arate la faptul ca cea mai mare problema a lui Batman nu este Edward Nigma.

Dupa ce au vazut trailerul, multi fani s-au convins ca adevaratii raufacatori ai povestii sunt de fapt membrii The Court of Owls, ceea ce inseamna ca Paul Dano ar putea fi doar mesagerul care sa-l aduca pe Batman sa infrunte un inamic mult mai mare.

La inceputul teaserului, Batman poate fi vazut la locul crimei, unde primeste o felicitare cu un mesaj misterios de la Riddler. Dar ceea ce este cel mai frapant este exteriorul cardului, care poarta desenul unei bufnite.

Acest detaliu i-a determinat pe fanii lui Batman sa faca o legatura intre card si organizatia criminala cunoscuta sub numele de Curtea Bufnitelor, care nu a fost mentionata de Matt Reeves, dar, potrivit fanilor, se potriveste perfect cu tot ceea ce a fost dezvaluit. departe despre film si rolul acestui nou Batman. Pe de alta parte, Reeves ar putea evita sa mentioneze Curtea Bufnitelor pentru a nu strica marea surpriza dinainte.

Reeves a spus la DC FanDome: „Ideea este ca suntem in anul doi. Este experimentul Gotham. El incearca sa-si dea seama ce poate face pentru a schimba in sfarsit acest loc. In povestea noastra, el este in acel mod, acolo il cunosti. Vezi ca elaboreaza ceea ce face si se pare ca inca nu are niciunul dintre efectele pe care isi doreste sa le aiba. Atunci crimele incep sa se intample si apoi crimele incep sa descrie un fel de poveste Gotham, intr-un mod care nu face decat sa intareasca ceea ce stie. Deschide o noua lume a coruptiei care a mers mult mai departe. Incepi sa vezi aceasta poveste epica de coruptie si zvonuri, pe care incepi sa o intelegi bine. Cred ca toate acestea sunt un mod de a lua o poveste care este o poveste politista [din] toate punctele de vedere. Are actiune, tot felul de lucruri, dar in cele din urma este incredibil de personal pentru el.”

Aceasta inseamna ca Batman nu se confrunta doar cu raufacatorul care l-a chemat la locul crimei, ci intreaga organizatie de coruptie din spatele ei si toate acestea sunt legate de trecutul criminal al lui Gotham si de Curtea Bufnitelor. Pe de alta parte, un alt fan a descoperit ca intr-un moment al trailerului in care Batman este la un eveniment de gala, un barbat poate fi vazut purtand o masca alba foarte asemanatoare cu cea purtata de membrii organizatiei.

Dar ce este Curtea Bufnitelor?

Curtea Bufnitelor a fost o organizatie criminala legendara din Gotham City. „Ai grija de curtea bufnitelor”, spune un cantec, „care vegheaza tot timpul, stapanind Gotham dintr-o pozitie intunecata, in spatele granitului si varului”. Cand Bruce Wayne a fost pus in miza unui complot de asasinat, a aflat ca Curtea si ucigasii ei sunt foarte reali.

Se presupune ca organizatia este formata din unele dintre cele mai bogate si mai prestigioase familii din Gotham, care isi folosesc puterea pentru a controla orasul. In benzi desenate, familia Wayne este un rival al organizatiei. Alan Wayne, unul dintre constructorii orasului si stra-strabunicul lui Bruce, a fost in spatele Curtii Bufnitelor pana cand a fost asasinat in 1922. In copilarie, Bruce insusi auzise legenda si banuia ca Curtea era implicata in moartea lui. parintii lor.

In cele din urma, Curtea Bufnitelor declara razboi lui Gotham, demarand asa-numita Noapte a Bufnitelor , in care asasina mai multi lideri de oras care li s-au opus.

In film, asta inseamna ca raufacatorii afisati ar putea fi controlati sau manipulati de Curtea Bufnitelor, ceea ce ar fi cu siguranta un bun punct de plecare pentru o continuare si pentru a introduce mai multe personaje din Bativerse.