Cefaleea este o neplacere care poate fi legata de diversi factori in acelasi timp, de la alimentatie proasta, stres, lipsa de somn, oboseala si anxietate, pana la modificari hormonale, ca in sindromul premenstrual. Acum, cum ramane cu durerile de cap asociate cu stomacul?

Dureri de cap asociate cu stomacul

Cu siguranta ai avut una dintre acele zile in care la pranz sau dupa-amiaza observi o durere de cap foarte enervanta. Senzatia este ca si cum ai avea o casca, o bentita sau o palarie foarte stransa pe cap.

Cu toate acestea, este posibil sa suferiti si de stomac deranjat , ameteli si chiar o gura uscata ciudata. Acestea sunt zilele in care putem suferi chiar si de greata. Dar, in primul rand, trebuie sa stim sa diferentiem o migrena de o durere de cap.

Cefaleea

Durerile de cap pot fi cauzate de tensiune si stres. De asemenea, intr-o problema la ficat, rinichi sau stomac . De aceea, in acest articol dorim sa ne concentram asupra durerilor de cap asociate cu stomacul.

Motivul principal pentru care acest organ ne poate provoca o durere de cap se datoreaza unui fapt de care trebuie sa tinem cont. Este adesea asociat cu stomacul ca al doilea creier al corpului.

Are legatura cu viata emotionala si cu mancarea. Tine minte ca daca mananci prost o zi sau consumi prea multe alimente acide, il putem imbolnavi si inflama.

Toate acestea vor face ca acea slabiciune si dezechilibru sa ajunga sa afecteze, la randul lor, nervii cranieni si, prin urmare, sa provoace durere. In mod similar, o dieta proasta intr-o anumita zi se traduce printr-o lipsa de nutrienti si, prin urmare, dureri de cap.

  • Dureri de cap : afecteaza ambele parti ale capului si ceafa. Se poate manifesta ca o compresie, o pulsatie sau o injunghiere.

Migrena

Migrena este o forma specifica de cefalee care are de obicei origini genetice si este, la randul sau, legata de anumite alimente. Acestea pot actiona ca declansatori.

  • Dureri de migrena: este concentrata pe o parte a capului, ne deranjeaza lumina sau zgomotul si putem suferi de ameteli si varsaturi. De obicei dureaza cateva zile si gasim usurare daca ne aflam intr-un loc intunecat si linistit.

Simptome de dureri de cap de stomac

Acest tip de cefalee asociata cu stomacul  poate aparea, in special , la mijlocul diminetii sau dupa-amiaza. Desi poate aparea si in perioade de stres si anxietate.

Cefaleea este centrata pe ambele tample si pe partea din spate a gatului. Este ca si cum ai purta o „casca invizibila” foarte stransa pe cap. Poate fi insotita de urmatoarele simptome:

  • Greata.
  • pierderea poftei de mancare
  • Oboseala acuta generalizata.

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap usoare sunt stresul si tensiunea emotionala. Cu toate acestea, acesta este un simptom frecvent in multe boli gastro-intestinale. Deci, aparitia sa ar putea avertiza asupra prezentei unei probleme de stomac, ca in urmatoarele cazuri:

  • Paraziti intestinali: cefaleea, starea de rau si febra sunt simptome frecvente in infectiile parazitare. Studiile indica acest simptom in amebiaza, giardioza, schistosomiaza si criptosporidioza.
  • Sindromul intestinului iritabil: Aceasta afectiune este asociata cu mai multe tulburari functionale, cum ar fi oboseala cronica, dureri de cap tensionate si migrena, potrivit cercetarilor.
  • Boala celiaca: aceasta este o problema de stomac asociata cu consumul de gluten. Aceasta afectiune este caracterizata prin dureri abdominale, diaree si greata, precum si manifestari extraintestinale, inclusiv alopecie, artrita si dureri de cap, potrivit cercetarilor.

Prevenirea durerilor de cap asociate cu stomacul

1. Mic dejun: mancati bine

Multi oameni sar peste micul dejun sau mananca foarte putin pentru ca nu au chef sau pentru ca cred ca „nu au nevoie”, fara a tine cont de faptul ca acest obicei poate provoca dureri de cap si o senzatie de lipsa de energie in primul rand. dimineata.

Desi cel mai bine este sa planificati un mic dejun bun si sa stabiliti un moment in care sa-l luati usor, o modalitate simpla de a incepe ziua cu entuziasm si energie este cu un smoothie cu fulgi de ovaz si banane, doua ingrediente care hranesc, satisfac pofta de mancare, regleaza tranzitul intestinal. si, de asemenea, aveti grija de sanatatea creierului.

2. Gustati bucati intregi de fructe

Ti-e foame la pranz? Cel mai bun lucru este ca mananci o bucata de fruct (orice preferi). Poate fi un mar, un kiwi sau o banana. O alta optiune este sa faci salate de fructe mixte si sa adaugi niste iaurt simplu si seminte, stil Birchermusli.

Fructul intreg ofera nutrienti importanti capabili sa ne ofere o mare energie pentru dimineti. Dar pentru ca aceste beneficii sa fie mai bune pentru stomac, retineti ca nu trebuie sa adaugati zaharuri, siropuri sau orice tip de indulcitor.

3. Mananca mai multe verdeturi si legume la pranz si cina

Legumele fierte sunt ideale, desi asta nu inseamna ca ar trebui sa le consumi doar. Doar nu acordati prioritate alimentelor prajite. Si desi se prefera sa se manance supele si cremele moi, dar in acelasi timp amelioreaza disconfortul stomacal, foarte potrivit este si orezul fiert cu putin ulei de masline.

Esential este sa mananci lucruri care nu-ti pot face rau, care te protejeaza si au grija de stomacul tau. In acest fel poti preveni durerile de cap asociate cu stomacul.

4. Bea lapte de orez

Aceasta bautura este ideala ca o gustare la mijlocul dupa-amiezii. Daca ajungi acasa obosit si cu dureri de stomac, fara sa vrei sa bei nimic, cel mai bun lucru este un pahar din acest lapte vegetal.

Ultimul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iei un analgezic pe stomacul gol. Este posibil sa va simtiti rau, este posibil sa aveti risc de greata si varsaturi. Asa ca cel mai bine este sa bei un pahar cald (nici fierbinte, nici rece) din bautura de orez.

5. Infuzie de ghimbir

Daca ai consultat proprietatile ghimbirului si stii ca contraindicatiile lui nu te afecteaza, vii acasa cu o durere de cap si te doare stomacul, poti prepara o infuzie delicioasa de ghimbir. O alta varianta ar fi sa bei un pahar cu apa verde de cocos sau o ceasca de musetel.

6. Alimentatie si ghiduri emotionale

Dupa cum am mentionat anterior, aceste dureri de cap sunt declansate atat de o dieta proasta, cat si de un nivel ridicat de stres. Prin urmare, incearca sa adopti -si sa mentii- obiceiuri alimentare sanatoase si, in general, un stil de viata sanatos, care nu iti ofera beneficii doar in ceea ce priveste alimentatia, ci si in ceea ce priveste bunastarea emotionala.

Reduceti consumul de fainuri rafinate, dulciuri, produse de patiserie, bauturi si alimente industriale, gunoi si tot ce nu face nimic bun pentru sanatatea dumneavoastra. Acelasi lucru este valabil si pentru tutun si alcool.

Amintiti-va sa va hidratati pe tot parcursul zilei si sa mentineti o dieta echilibrata in acele zile. Mai ales cand, din orice motiv, esti fortat sa mergi mai repede si sa ai mai mult stres. Creste-ti consumul de fructe si, mai presus de toate, gestioneaza-ti corect emotiile.

Un disconfort asociat cu stilul de viata

Dupa cum puteti vedea, exista mai multe afectiuni ale stomacului care pot provoca dureri de cap. Acest simptom provoaca adesea un mare disconfort si limiteaza majoritatea activitatilor zilnice. In prezenta unei dureri de cap persistente si continue, nu ezitati sa solicitati ajutor medical.

In acelasi mod, cu toate aceste sfaturi simple si remedii naturiste, poti controla durerile de cap asociate cu stomacul. Calitatea vietii tale se va imbunatati.