Pentru a obtine un par lung si plin de viata, este foarte important sa activam circulatia foliculilor de par prin masaj, ceea ce ne va permite si reducerea stresului.

Cine poate nega ca una dintre cele mai bune haine pe care le poate purta o femeie este parul ei? Cu el poti lua stilul dorit si il poti schimba in cateva minute. Cu toate acestea , obtinerea unui par lung si sanatos nu este complet usoara.

Pastrarea parului in starea dorita necesita o rutina corecta si aplicarea unor tratamente naturiste. Din fericire, exista cateva optiuni care necesita putin efort sau timp si va vor oferi rezultate uimitoare.

Nu ne crezi? Continuati sa cititi, deoarece va vom oferi cateva trucuri bune pentru a avea un par lung si sanatos.

1. Foloseste sampon fara sare si, daca este posibil, fa-l natural

Stim ca scopul samponului este curatarea parului si a scalpului. Prin urmare, atunci cand cumparati acest produs, ar trebui sa luati in considerare caracteristicile parului dvs. pentru a-l selecta pe cel mai favorabil.

De ceva vreme, utilizarea sampoanelor fara sare este obisnuita. Mai mult decat a fi un moft sau un truc comercial, trebuie sa stii ca sarea nu ofera beneficii reale pentru parul tau.

Dimpotriva, sarea creste  incretirea si reduce hidratarea naturala, impiedicand astfel sa arati parul lung si sanatos. Daca aveti tratamente precum netezirea, hidratarea profunda sau masajul parului, este esential sa utilizati un sampon fara sare pentru a imbunatati efectele.

Recomandarea noastra este sa optati pentru un sampon cat mai natural. Iata cateva retete pe care le puteti pregati in cateva minute.

2. Immpletiti-va parul

Daca nu aveti prea mult timp pentru a va coafa zilnic parul fara a-l deteriora sau pentru a aplica seruri care lupta impotriva daunelor, impletirea este cel mai bun pariu pentru un par lung si sanatos.

Aceasta coafura nu este doar frumoasa, este si confortabila si iti protejeaza parul de agenti toxici, precum poluarea, daca porti o impletitura cand esti pe strada. Acest lucru se datoreaza faptului ca cea mai mare parte a parului este acoperita si protejata.

Impletindu-ne parul, mai ales la culcare, il impiedicam sa se incurce in pat, facand mai usor periajul a doua zi si impiedicand sa se rupa atat de mult. Aceasta este o modalitate buna de a mentine parul sanatos si de a-i permite sa creasca.

3. Activati circulatia sangelui

Trebuie doar sa va periati parul si sa faceti un masaj. Este un tratament simplu si foarte placut.

Cel mai bun lucru este ca, daca ai o zi foarte stresanta, masajul te va ajuta si sa eliberezi ceva tensiune. Amintiti-va ca masajul trebuie sa fie bland si trebuie sa il aplicati pe intregul scalp.

Daca urmati orice tratament pentru par, masajul va ajuta la activarea nutrientilor.

O tehnica simpla este urmatoarea:

  • Masati usor scalpul cu perii pieptenelor in timp ce va periati.
  • La fiecare trei zile puneti cateva picaturi de ulei de lavanda in maini si masati-va scalpul cu varful degetelor.

4. Foloseste masti de par in mod regulat

Acesta este unul dintre cele mai eficiente si economice sfaturi pentru a avea un par sanatos, care nu se opreste din crestere. Problema cu aceasta optiune este ca produsele comerciale sunt de obicei oarecum scumpe. Desi durata si rezultatele sale sunt bune, stim ca nu este intotdeauna posibil sa investesti in aceasta clasa de produse.

O alta alternativa este sa folosesti un remediu de la casa, care va fi si mai sanatos si cu produse naturale pentru un rezultat mai bun. Iata cateva optiuni:

Masca revitalizanta pentru parul gras

Este posibil sa ai un par lung si sanatos fara a-ti face griji cu privire la excesul de grasime. Cu aceasta masca vei reduce sebumul fara a indeparta hidratarea. Aplicati-l doar de doua ori pe saptamana.

Ingrediente

  • 1 lingura de gel cald de aloe vera (15 g)
  • 1 lingurita de scortisoara pudra (3 g)
  • 1 lingura de miere (25 g)

Pregatirea

  • Se amesteca cele trei ingrediente si se aplica pe parul curat, descurcat.
  • Masati usor de la radacini pana la varfuri si lasati sa stea timp de 15 minute.
  • Clatiti cu apa calduta.

Masca pentru par uscat

Daca ceea ce te impiedica sa ai parul lung si sanatos este ca arata intotdeauna uscat si are varfuri despicate, atunci aceasta masca iti va fi de mare ajutor. Aplicati-l de doua sau trei ori pe saptamana.

Ingrediente

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita ulei de masline (5 g)
  • 1 lingurita ulei de avocado (5 g)

Pregatirea

  • Se amesteca toate ingredientele si se aplica pe par de la radacini pana la varfuri.
  • Acoperiti cu o casca de dus si lasati timp de 20 de minute.
  • Clatiti cu apa calduta sau rece sau spalati-va parul dupa folosirea mastii.