Walt Disney a fost un vizionar, un credincios ferm ca visele devin realitate si ca imaginatia, fantezia si iluzia sunt cele mai puternice resurse ale noastre si asta a fost ceea ce l-a determinat sa creeze unul dintre cele mai mari imperii din lume, care include un prim parc emblematic care pretinde a fi cel mai fericit loc de pe Pamant.

Cel mai faimos parc Disney a fost construit in Florida aproape ca si cum ar fi un mic orasel colorat si de desene animate, conceput astfel incat sa nu te poti pierde niciodata si fiecare sectiune te invita sa descoperi si sa explorezi alta, si sa iti ofere un timp bun. atat copii cat si adulti.

Una dintre cele mai faimoase zone ale Parcului Walt Disney este emblematicul Regat Magic, unde se afla unele dintre cele mai recunoscute atractii si personaje din filme se plimba printre invitati (ei bine, de fapt sunt angajati ai parcului care se imbraca curajos in printese si se imbraca botargas pentru a-i face pe cei mici fericiti).

Totul functioneaza in asa fel incat iluzia si magia sa nu fie rupte, iar o parte din aceasta este posibila datorita unei serii de tuneluri secrete pe care Walt le-a construit sub toate acestea si care de-a lungul timpului au devenit aproape o legenda. urban cu multe teorii ale conspiratiei. .

Un loc interzis in Disney

Walt stia ca ceva la fel de simplu ca sa -l vezi pe Mickey scotandu-i capul, astfel incat persoana din interiorul lui sa-si poata musca sandvisul sau sa fumeze o tigara in timpul pauzei, ar putea provoca traume emotionale si cicatrici unui copil, asa ca s-a gandit la un sistem evita aceasta problema.

In timpul extinderii parcului din Orlando, Florida, s-a lucrat si la un Utilidor, creat in 1971 si format din 9 acri de tuneluri secrete care aveau ca obiectiv sa pastreze ascunse adevaratele identitati si vieti ale angajatilor, permitand oamenilor sa intre. deghizarea se putea muta dintr-un loc in altul fara a fi detectata.

Utilidor a fost creat ca un fel de labirint cu dulapuri, sali de mese, sali de repetitie si chiar bancomate, unde angajatii se puteau relaxa intre ture fara a oferi o surpriza proasta unui fan Mickey Mouse care nu putea intelege ca ceea ce vedea nu era pentru mouse-ul propriu-zis.

Cel mai impresionant lucru la planul lui Walt a fost ca Utilidorul lui nu a putut fi construit in subteran din cauza mlastinilor care se afla in zona parcului, asa ca au fost construite intr-adevar la nivelul solului si au fost doar acoperite cu orice altceva (jocuri, castele si restaurante). si magazine), si asta a creat iluzia ca sunt sub pamant.

Dar, fiind un loc secret, interzis si misterios, nu a trecut mult pana cand curiosii au inceput sa circule teorii ale conspiratiei despre acesta, cu teoria ca acele tuneluri nu erau tocmai pentru a le usura viata angajatilor si a evita trauma unui copil, dar dintr-un motiv mult mai intunecat.

Trafic de copii in tunelurile Disney?

In mod clar nu exista niciun adevar in toate acestea, dar o teorie a conspiratiei nu trebuie sa creada multi, iar aceasta teorie anume spunea ca tunelurile au fost folosite pentru a rapi si a trafica copii nedetectati.

Teoria nu a fost niciodata dovedita si nicio dovada nu a fost gasita vreodata, dar multi inca mai cred ca are legatura cu scandalul Pizzagate (in ciuda faptului ca Disney si restaurantul mentionat in teorie sunt in orase diferite) si chiar se spune ca filme precum Lilo & Stitch, unde Lilo se ascunde in spatele unei cutii de pizza (intr-o versiune modificata care a avut premiera pe Disney+ si a fost modificata pentru a preveni ascunderea copiilor in uscatoare), are o referire la acest lucru.

Exista chiar si povesti ca atunci cand parintii sunt distrasi, copiii sunt rapiti si dusi in tuneluri, unde isi tund parul pentru a incerca sa-si schimbe aspectul si sa-i faca „sa dispara”, dar exista un motiv intemeiat pentru care nu vezi asta. . in seria de stiri si asta pentru ca acestea sunt zvonuri care circula de ani de zile, detaliile lor se schimba in timp si nu exista un singur test real care sa le confirme.

Realitatea este ca este usor de gasit intrarile in Utilidor si poteca leaga diferitele parcuri intr-un traseu care merge de la Adventureland si Fantasyland la Tomorrowland, si este folosit de tot felul de oameni care lucreaza in parc, de la personaje. la intretinerea echipei care se asigura ca totul functioneaza asa cum ar trebui.