Poate vi s-a spus: „Dragostea se intampla cand va asteptati cel putin”, ceea ce implica faptul ca persoana potrivita va veni la voi cand incetati sa cautati. Dar, dragostea este de multe ori ceva de care trebuie sa urmaresti activ si sa fii pregatit sa o primesti. Trebuie sa fii deschis la a cunoaste oameni noi si interesanti.

Prioritizarea intalnirii si deschiderea la noi conexiuni pe site-uri de dating precum https://matrimonialepublic.com va poate permite sa gasiti dragostea, dar daca ati intalnit oameni nepotriviti si inca nu puteti gasi pe cineva special, iata cateva motive potentiale pentru care va luptati in cautarea dvs.

Ti-e frica sa te angajezi

Cel mai frecvent motiv pentru care este atat de greu sa te indragostesti este o teama de angajament. Etichetele pot ingrozi unii oameni, dar pentru altii, incertitudinea unde se afla relatia este de asemenea ingrozitoare. Indiferent daca sunteti reticenti in a face lucrurile oficiale sau reticenti sa intrati intr-o relatie neoficiala, sa va angajati cu cineva inseamna sa va raniti, asa ca este posibil sa evitati angajamentul impreuna.

Trebuie sa recunoasteti aceasta teama pentru a trece peste ea. Recunoaste-o si chiar spune-o cu voce tare, dar nu inceta sa faci ceva pentru ca te temi de angajament. Si daca ai gasit pe cineva de care iti pasa, fii sincer despre cum te simti.

Nu sunteti gata sa va stabiliti

In timp ce s-ar putea sa va placa ideea de a va indragosti, o relatie necesita mult timp si efort. Unii oameni nu sunt neaparat dispusi sa depuna eforturi si, daca va retrageti de fiecare data cand lucrurile devin serioase, atunci sunteti probabil unul dintre acesti oameni. Poate fi o faza de trecere, puteti prefera relatiile non-monogame sau puteti dori doar sa testati terenul. Oricare ar fi motivul, nu esti pregatit sa iubesti doar o persoana. Vezi aici mai multe informatii.

Daca aveti dificultati de initiere sau de a incepe o discutie referitoare la planurile de viitor sau fanteziile cu partenerul, atunci puteti fi speriat sa va stabiliti. Cei care nu doresc sa se stabileasca sau nu sunt siguri sa se stabileasca in general au dificultati in a face lucrurile permanente, iar acesta poate fi motivul pentru care iubirea de durata pare sa nu fie pentru tine.

Esti excesiv de negativist

Exista o mare diferenta intre a fi retinut si a fi negativist. Cand cineva negativist, ia decizii romantice pe baza intereselor sale, fara a-si compromite valorile si standardele. Cand cineva este excesiv de negativist, are tendinta de a opera dintr-un loc de frica, unde sunt deschisi doar sa se intalneasca cu cineva care este exact asa cum vrea el.

Negativismul nu te lasa sa vezi partile frumoase ale celuilalt si nici sa te bucuri de relatie de teama ca poate va esua. Pentru a evita aceasta capcana, incercati sa va deschideti catre noi posibilitati. Incercati sa fiti mai deschis la conexiune si accesati site-uri de matrimoniale Bucuresti pentru a intalni oameni noi.

Ai mai fost ranit

Indiferent daca ati trecut printr-o despartire brutala sau ati fost ranit, este posibil sa va fie atat de frica sa nu va raniti sentimentele, incat nu doriti sa va implicati deloc intr-o relatie romantica. Un mare motiv pentru care oamenii se tem sa se deschida celorlalti este o teama de abandon, ceea ce te poate face sa rezisti la ceea ce doresti. Si cand nu te poti face vulnerabil, atunci inchideti posibilitatea unei relatii intime.

Aceasta frica poate rezulta din faptul ca ai fost ranit inainte si nu doresti sa se repete greselile. Unele dintre cele mai frecvente temeri sunt ranile din relatiile trecute. Insa, pentru a gasi partenerul potrivit si pentru a avea o relatie armonioasa, este mai mult decat important sa vindeci aceste rani.