In ultimii ani, multa lume isi petrece o parte din timpul liber cu serialele de pe micul ecran, in detrimetrul filmelor care „nu se mai fac ca altadata”. Asadar, oamenii au votat, iar mai jos vei descoperi zece dintre cele mai urmarite seriale ale anului.

Game of Thrones (2011) – Nota IMDB: 9.4

Desi a fost lansat acum doi ani, 2013 este cel care a starnit frenezia la nivel mondial. Unul dintre cele mai bune seriale create vreodata este „Game of Thrones”. Dat fiind faptul ca firul povestii se divide, nu ai cum sa nu gasesti un personaj preferat sau o batalie pentru care sa lupti si tu, episod dupa episod.

Breaking Bad (2008) – Nota IMDB: 9.4

Daca iti doresti un serial dramatic, atunci “Breaking Bad” cu Walter si Skyler White, respectiv cu Bryan Cranston si Anna Gunn in rolurile principale este ceea ce cauti. Un profesor de chimie, care preda la un liceu, isi asuma o viata cu activitati ilicite pentru a asigura o situatie materiala propice pentru familia sa.

Sherlock (2010) – Nota IMDB: 9.2

Daca ti-a placut de maleficul personaj din cel mai recent film “Star Trek”, atunci noua ecranizare englezeasca a povestii consacrate, “Sherlock”, este ceea ce cauti. Benedict Cumberbatch, in rolul lui Sherlock Holmes, si Martin Freeman, in cel al loialului Dr. John Watson, te vor cuceri imediat cu accentul lor.

True Blood (2008) – Nota IMDB: 7.9

Pentru adeptii serialelor, vara inseamna un nou sezon al show-ului TV cu vampiri si alte creaturi fantastice. Cand vine vorba despre sex si vampiri, stii ca 60 de minune vor fi remarcabile, insa nu te gandi, in niciun caz, la seria „Twilight”, deoarece nu au nimic in comun, nici macar miturile despre aceste creaturi.

Dexter (2006) – Nota IMDB: 9.0

Cu toate ca este printre cele mai vechi seriale din aceasta lista, Dexter se mentine pe pozitii. Desi a avut si sezoane care nu au fost apreciate de fani, noile episoade ne fac sa reindragim povestea unui expert de la departamentul de criminalistica, care este un criminal in serie „sub acoperire”.

Suits (2011) – Nota IMDB: 8.8

Mike Ross (Patrick J. Adams) este un barbat cu o memorie vizuala de exceptie, care s-a lasat de facultate si este pe fuga datorita unei neintelegeri in urma unei afaceri cu droguri. Acesta isi cauta un job, iar astfel se intalneste cu Harvey (Gabriel Macht), unul dintre cei mai buni avocati din New York.

Mad Men (2007) – Nota IMDB: 8.7

Mad Men a revenit in acest an, iar in cel mai recent sezon ii condamnam pe barbati pentru faptul ca o femeie nu le ajunge si le admiram pe unele femei pentru ca stiu cum sa ii manipuleze si pe altele ca isi doresc sa aiba o cariera. Finalul sezonului este remarcabil, deoarece Don dezvaluie tuturor adevarata sa indentitate.

Downton Abbey (2010) – Nota IMDB: 8.7

Un real succes inca de la primul episod, Downton Abbey este perfect pentru persoanele care sunt fanii stilului autoarei Jane Austen. Acest serial de epoca ne arata povestea unei familii regale, membrii Crawley, si a servitorilor intr-o perioada marcata de Primul Razboi Mondial.

Homeland (2011) – Nota IMDB: 8.6

Claire Danes si Damian Lewis sunt Carrie Mathison si Nicholas Brody intr-unul dintre serialele de actiune lansate relativ recent. Ea este un ofiter CIA care sufera de bipolaritate, iar el este un fost lunetist al marinei care a fost tinut prizonier de al-Qaeda si despre care aceasta crede ca a fost corupt de inamici si intors impotriva Statelor Unite ale Americii.

30 Rock (2006) – Nota IMDB: 7.9

Pe ultimul loc, dar nu pe cel din urma, este serialul la care se pare ca s-au incheiat in acest an filmarile. Cand in rolurile principale ii gasesti pe actorii Tina Fey si Alec Baldwin nu ai cum sa crezi ca se vrea a fi altceva decat o comedie. Acesta este bazat pe o poveste reala: fostul job al actritei, cel de scenarist pentru emisiunea Saturday Night Live.