Exista multe filme coreene in catalogul Netflix, iar unele dintre ele sunt mai bune decat The Squid Game si serialele care devin mai populare sau devin virale.

Niciun fan de film care se respecta nu poate fi in regula sa vizioneze numai productii din Statele Unite sau din propria tara, chiar si Oscarul permite deja filmelor straine sa concureze la categoria cel mai bun film si productii precum Parasite (care este tot din Coreea), Another Round sau Razboiul Civil ne-au aratat iar si iar ca merita sa iesim din acelasi vechi si sa dai o sansa ceva diferit sau putin cunoscut.

Netflix are o selectie buna de filme si seriale straine (domina Nordic Noir, franceza si germana), iar printre toate acestea exista un loc special pentru filmele coreene, care reprezinta, fara indoiala, unele dintre cele mai bune lucruri de urmarit pe internet. 

Exista zombi, science fiction, groaza, crime si povesti supranaturale, iar ceea ce le face interesante este ca toti au un mesaj social, o critica sau un comentariu despre ceea ce suntem si ce facem ca societate (Parazit, de exemplu , reflecta inegalitatea de clasa), pe langa faptul ca spune povesti grozave pline de intrigi, tensiune si mister, intr-un mod foarte diferit de toate celelalte tari.

Aceasta este o poveste a zombilor, dar si a izolarii si a luptei pentru supravietuire. Totul incepe cand Oh Joon-woo se trezeste singur acasa, cu un bilet de la familia lui care ii spune ca au iesit.

La inceput nu-si face griji, dar apoi porneste televizorul si descopera ca a izbucnit o epidemie de zombi si ca nu poate iesi din casa, altfel va fi o alta victima. Oh Joon-woo trebuie sa-si rationeze proviziile si sa gaseasca o modalitate de a trece timpul pana cand va fi salvat, pana cand va descoperi ca va trebui sa iasa de acolo si sa infrunte monstrii daca vrea sa supravietuiasca.

Noapte in Paradis

Park Hoon-jung regizeaza aceasta drama criminala sangeroasa, in care un mafiot care se ascunde pe insula Jeju, in urma unei tragedii brutale, descopera ca exista un pret pe capul lui, asa ca trebuie sa ramana ascuns de dusmanii sai. Acolo, mafiotul se conecteaza cu o femeie misterioasa care are proprii ei demoni si care ajunge sa complice totul.

Vis lucid

Acest thriller spune povestea unui tata disperat sa-si gaseasca fiul care a fost rapit in urma cu trei ani, dar, fara resurse sau indicii, el decide sa incerce sa-l dea de urma prin vise lucide, despre care crede ca detin informatiile de care are nevoie sa le descopere. adevarul si sa-i salveze viata.Familiei sale. Barbatul invata sa calatoreasca prin visele altora, permitandu-i sa retraiasca incidentul si sa descopere indiciile de care are nevoie pentru a finaliza puzzle-ul.

Apelul

Acest film SF are mister, calatorii in timp si ucigasi brutali. Seo-Yeon traieste in prezent si Young-Sook traieste in trecut, dar sunt conectati prin telefon in aceeasi casa, la 20 de ani distanta. Primul este un criminal in serie care vrea sa-si schimbe propriul destin, iar modalitatea de a o face este prin a cere ajutorul celui de-al doilea, a carui viata este pusa in pericol prin intrarea in contact cu trecutul.

E timpul sa vanezi

Acest thriller de actiune are loc intr-o versiune futurista, distopica a Coreei de Sud, unde un grup de prieteni planuieste un furt care le-ar putea ajuta sa-si schimbe viata, dar dupa misiune ajung sa fie tinta unui asasin brutal care cauta sa-i faca. platesc pentru crima lor.

Maturatori de spatiu

Acesta este unul dintre cele mai bune filme SF din 2021. Seung-hee Jo’s Space Sweepers are loc in anul 2092 si urmareste echipajul unei nave spatiale de colectare a gunoiului numita Victory. In timpul uneia dintre misiunile lor, echipajul descopera un robot umanoid pe nume Dorothy (care are aspectul unei fete nevinovate, dar nu este) despre care se stie ca a fost creat ca o arma de distrugere in masa si decid sa incerce sa o vanda. celui mai mare ofertant, pana cand descopera ca poate nu este cea mai buna idee.

Ploaia de otel

Jung Woo-sung si Kwak Do-won joaca in acest thriller de actiune al scriitorului-regizorul The Attorney. In mijlocul unei lovituri de stat din Coreea de Nord, un agent este fortat sa dezerteze in Sud, luand cu el pe liderul sau, care este ranit si inconstient. Deja pe cealalta parte, agentul trebuie sa lucreze cu guvernul sud-coreean pentru a opri razboiul nuclear care ar putea introduce un nou regim si ar putea pune capat civilizatiei libere.

Regele Drogurilor

Song Kang-ho al Parazitului si Bae Doona din Regatul joaca in acest film care are loc in anii 1970. Povestea urmareste un criminal din orasul Busan, care se alatura lumii traficului de droguri si incepe sa controleze transporturile in Japonia, devenind unul dintre cei mai puternici si periculosi barbati ai momentului.

Uitat

Acesta este un thriller psihologic, in care un barbat pe nume Jin-seok, care este martor la rapirea fratelui sau. 19 zile mai tarziu, se intoarce acasa, dar o face ca un barbat diferit, fara amintiri despre ultimele 19 zile, asa ca Jin-seok trebuie sa investigheze ce i s-a intamplat si de ce personalitatea si comportamentul lui s-au schimbat atat de mult. . Exista mult mai mult in poveste, dar sa o spui ar fi deja un spoiler.