Cunoasterea si aplicarea unor strategii de marketing si promovare te pot ajuta sa-ti cresti afacerea, numarul de clienti, profitul. Suna bine, nu-i asa?

In orice domeniu promovarea este un aspect extrem de necesar, mai ales ca traim in era tehnologiei unde 99,9% din persoane isi petrec cea mai mare parte a vietii lor pe internet, cautand informatii despre subiectele de interes sau cautand necesarul de care au nevoie pentru a-si usura viata si pentru a-si spori confortul.

Deseori, eficienta unei campanii de promovare nu depinde doar de tine, in ciuda implicatiilor enorme pe care le poti aduce in tot acest proces. Sa nu-ti fie rusine sa ceri ajutor! Lumea digitalizata este atat de complexa incat este foarte dificil sa-ti faci numele renumit si sa-ti mentii locul pe pozitii pentru o eternitate. Asa ca in permanenta trebuie sa cauti, sa descoperi si sa implementezi strategii noi de promovare.

Exista insa o strategie veche care se pare ca inca da randament si in prezent – publicarea link-urilor catre site-ul tau in diferite articole. Cum te poate ajuta acest lucru, afli in cele ce urmeaza.

Ce beneficii iti aduc articolele cu link spre site-ul tau

In cele ce urmeaza vom discuta despre doua tipuri de situatii – postarea unor link-uri interne pe alte pagini de pe site-ul tau, cat si despre publicarea unor link-uri catre afacerea ta pe diferite pagini.

Punand in discutie primul punct, cu siguranta poti obtine rezultate destul de satisfacatoare mai ales daca ai deja un public al tau care frecventeaza materialele pe care le publici cu regularitate.

Publicand un link intr-un articol deja existent pe site-ul tau, cu redirectionare catre alta pagina de pe site, poti contribui la cresterea vizualizarilor si la alte pagini astfel incat, per ansamblu, sa cresti autoritatea site-ului. Daca cuvintele cheie pe care sunt amplasate aceste link-uri vin ca o invitatie de a descoperi noi informatii sau de a raspunde la intrebari auxiliare la acelasi subiect (si nu numai), cele doua asocieri se vor potrivi manusa.

In celalalt caz, publicarea unor link-uri pe alte site-uri, cu precadere site-uri populare, cu un trafic crescut, te vor ajuta sa-ti cresti recunoasterea catre un numar mai mare de persoane. De exemplu, publicand acelasi link in 3 articole, pe 3 pagini diferite, in urma caruia iti este accesat site-ul de minim 5 persoane la fiecare, vei obtine pana la 15 vizite. Bineinteles, in practica, numarul vizitelor pot fi de ordinul sutelor, al miilor, crescand posibilitatea de marire a publicului interesat si chiar si numarul clientilor. Implicatiile financiare sunt deseori foarte mici, iar rezultatele pot fi foarte mari.