Science-fiction este unul dintre cele mai imaginative genuri ale cinematografiei, aici nimic nu este imposibil si linia dintre realism si fantezie dispare pentru a ne duce in viitor, in spatiu, in alte realitati si scenarii in care tehnologia a preluat controlul asupra lumii si s-a razvratit impotriva oamenilor, iar asta inseamna, de asemenea, ca este unul dintre cele mai bune genuri de acolo.

Oamenii au fost intotdeauna curiosi de viitor si de posibilitatile care vin odata cu acesta, asa ca, chiar inainte de smartphone-uri sau de internet, barbati precum Jules Verne, Isaac Asimov si Philip K. Dick creau deja povesti extraordinare pe care le permiteau tuturor sa aiba o scapare. din realitate si exploreaza necunoscutul fara a fi nevoit sa plece de acasa.

Ei au fost cei care au facut din SF o obsesie si acum exista zeci de filme cu tot felul de povesti (de la comedii la thrillere si horror) care merg putin mai departe si pun cele mai nebunesti rasturnari de situatie pe actiune, drama, dragoste, aventura si mister (deoarece un film stiintifico-fantastic poate avea elemente din orice gen care i se pare indraznet), iar Netflix are o selectie grozava.

Fie ca esti in cautarea unui film de familie, ceva de urmarit singur, o comedie sau un blockbuster, sectiunea science fiction de pe Netflix are cu siguranta ceva ce ti-ar placea si exista cateva titluri care au fost uitate de-a lungul timpului sau sunt putin cunoscute si care merita vazute.

Filmele science fiction pe care trebuie sa le vizionezi pe Netflix:

O.K

Mai mult decat putin cunoscuta, Okja a fost uitata cand au inceput sa soseasca filme noi pe platforma, dar sunt multe motive sa vrei sa-l vezi. A fost regizat de Bong Joon Ho, o are ca protagonista pe Tilda Swinton si este o critica sociala la adresa consumerismului si a abuzurilor pe care le comitam impotriva mediului si a animalelor in numele supravietuirii umanitatii.

In umbra Lunii

Problema cu acest film a fost ca a fost vandut ca o poveste de groaza cand nu este, asa ca multi au fost dezamagiti, dar asta nu se intampla atunci cand il intelegem ca pe un thriller stiintifico-fantastic. Filmul Boyd Holbrook urmareste un politist din Philadelphia care a fost obsedat sa prinda un criminal in serie misterios ale carui crime par sa sfideze legile fizicii si ale timpului.

Mut

Acesta este un film foarte rar, in care Paul Rudd il interpreteaza pe cel mai urat raufacator si se spune ca este a doua parte a unei trilogii neoficiale. Mute il urmareste pe Alexander Skarsgard ca un barman mut din anul 2035, care trebuie sa caute femeia pe care o iubeste dupa ce aceasta dispare in circumstante misterioase.

Freaks: Tu esti unul dintre noi

Acest film german are o doza buna de drama si fantezie si spune povestea unui bucatar care descopera ca are puteri si care o determina sa se loveasca de o uriasa conspiratie guvernamentala si un grup de personaje excentrice care lupta sa o opreasca.

Sosirea

Nu trebuie sa confundati acest lucru cu Arrival de Amy Adams, acest film este din 1996 si il joaca pe Charlie Sheen, care joaca rolul unui om de stiinta pe nume Zane care descopera viata inteligenta in univers, dar acei extraterestri stiu ca cineva i-a descoperit si, in acelasi timp, avand un secret intunecat, fac tot posibilul sa-l impiedice pe Zane sa mai sape, ceea ce, evident, face, chiar si dupa ce este concediat pentru ca nimeni nu crede ca a gasit de fapt ceva.

Tau

Maika Monroe si Gary Oldman joaca in acest thriller in care un om de stiinta rapeste o femeie, apoi o incuie intr-o casa inteligenta controlata de un computer programat sa o omoare daca incearca sa evadeze, cel putin pana cand descopera ca exista o modalitate de a rationa cu ea. Inteligenta artificiala si foloseste-o in avantajul tau.

Vis lucid

Nimeni nu stie exact de ce avem vise lucide, dar acest film Joon-Sun Kim ne propune sa le folosim pentru a rezolva misterele. In aceasta poveste, un tata isi petrece trei ani in cautarea fiului sau rapit si, pentru raspunsuri, solicita ajutorul unui detectiv si unui psihiatru, care il ajuta sa-si retraga amintirile despre incident folosind tehnici de vis lucid pentru a-l gasi pe baiat.

Cum sa vorbesti cu fetele la petreceri

Elle Fanning si Nicole Kidman joaca in aceasta poveste despre comedie, muzica, romantism si extraterestri punk. Aceasta este povestea unui extraterestru care, in timp ce calatoreste prin galaxie, se desparte de grupul ei si intalneste doi tineri locuitori ai celui mai periculos loc din univers: Croydon, in Anglia, unde intra in lumea muzicii punk din anii ’70. .

Time Freak

Ce-ar fi daca ai putea calatori in trecut pentru a-ti corecta greselile de dragoste? In acest film de dragoste stiintifico-fantastic, un adolescent genial inventeaza o masina a timpului cu unicul scop de a incerca sa o recupereze pe femeia care i-a frant inima si o foloseste pentru a calatori inapoi cu un an pentru a incerca sa repare tot ce crede ca s-a terminat. relatia ta.