Psihopatii nu sunt intotdeauna ucigasi in serie sau criminali, uneori pot fi oameni aparent normali, precum vecinul sau seful tau, carora le place sa-i faca pe altii sa sufere si sa-i tortureze psihologic fara a ajunge la comiterea unei crime.

Lumea este plina de psihopati (un studiu spune ca majoritatea CEO-urilor marilor companii sunt) si cel mai infricosator lucru dintre toate este ca se misca printre noi fara a fi detectati. Vestea buna este ca majoritatea sunt inofensive (nu toata lumea de pe Wall Street este ca Patrick Bateman), dar sunt unii care merg la extrem, si ei sunt cei care au inspirat cinematograful.

Omenirea, ne place sau nu, este capabila sa faca lucruri groaznice, toti avem o latura intunecata pe care o pastram ascunsa, dar din cand in cand, o dam afara si, in unele cazuri, consecintele pot fi groaznice. Cei mai multi dintre noi nu vor trebui niciodata sa experimentam asta, dar cinematograful ne permite sa exploram toate acestea prin filme cu personaje deranjate, terifiante si povesti tulburatoare care ne arata foarte clar ca nu trebuie sa ne fie frica de fantome, vrajitoare sau demoni, ci mai degraba de aceleasi oameni cu care traim in fiecare zi.

Netflix are o mare selectie de filme psiho (nu neaparat criminale) in care putem vedea ce se intampla atunci cand o persoana este impinsa la extrem si lasa instinctele mai intunecate sa preia controlul.

Regres

Psihopatii nu sunt intotdeauna criminali sau mari criminali, uneori pot fi o persoana, ca Mario Casas in acest film, care comite o crima accidentala si decide sa o ascunda pentru a-si salva propriul gat. Aici, Casas ucide accidental un adolescent, ajunge la casa parintilor sai sa ceara ajutor si dandu-si seama cine sunt, prefera sa se prefaca ca nu stie nimic si sa ignore suferinta si disperarea lor, in sfarsit descoperim ca are un manipulator. personalitate si ca este dispus la orice pentru a se salva.

Ardere

Toti sunt putin afectati in acest film care incepe cu un barbat care intalneste o femeie din trecutul lui, ea ii cere sa aiba grija de pisica ei in timpul unei calatorii, iar cand se intoarce, se intoarce cu un psihopat putin diferit, un om cu o ciudata fascinatie pentru foc si cu un hobby potential letal, pe care il urmareste obsesiv si fara sa-si faca griji de consecinte.

Gardianul invizibil

Acest incredibil film spaniol se bazeaza pe o trilogie de romane numita Trilogia Baztan, care urmareste un inspector de omucideri care se ocupa de investigarea unui posibil criminal in serie care si-a prezentat activitate in orasul in care s-a nascut si de la care si-a dorit mereu sa iasa. evadare. Misticismul, traditiile spaniole si vrajitoria intra in acest complot care ne tine incordati pana la capat.

22 iulie

Acest film este impartit in trei parti si spune povestea celui mai grav atac terorist din istoria Norvegiei, unde au fost ucise peste 70 de persoane. 22 iulie analizeaza atacul, povestile supravietuitorilor si sistemul politic din Norvegia, precum si povestile avocatilor care au lucrat la caz si au incercat sa faca dreptate victimelor.