In caz ca nu ati observat, toata lumea vorbeste despre ‘Squid Game’, serialul care a devenit cel mai urmarit din istorie si care le-a scos de pe treapta pe cele realizate sub  eticheta de la Hollywood. 

De fapt, pentru multi a fost o revelatie atat de mare incat sunt in cautarea unor  seriale similare cu „The Squid Game”, care apropo a fost acuzata ca a plagiat  „As The Gods Will” un film de groaza supranatural japonez. 

Oricum, zarva din cauza acestei serii a fost atat de mare, incat chiar si in acelasi portal v-am povestit deja despre cateva  curiozitati din „The Squid Game” care va vor face sa iubiti si mai mult acest serial terifiant si povestea reala care a inspirat „Squid Game”, o distopie despre valoarea pe care o acordam banilor, pe care o punem adesea deasupra vietii. 

Adaugata la toata aceasta euforie, „The Squid Game” a lasat multe indoieli in randul celor care au vazut deja seria Netflix, din cauza duzinei de semnificatii pe care mintile din spatele lui le-au pus in mod deliberat. 

Ce inseamna cercul, patratul si triunghiul in „The Squid Game”?

Dupa cum v-am spus inainte de „The Squid Game”, el a folosit cateva elemente pentru a crea forma unei moluste pe podea, astfel incat cercurile, patratele si triunghiurile sunt simboluri mai recurente in cadrul seriei. 

O vedem in cartonasele care se dau celor selectati pentru a participa si, de asemenea, in uniforme, fiind folosite in acestea din urma ca modalitate de a marca ierarhii in randul personalului acestei competitii diabolice.

Cercurile sunt clasa muncitoare, triunghiurile sunt soldatii si patratele care directioneaza si monitorizeaza atat participantii, cat si echipa.

Mai exact, litera O este cercul, litera J este triunghiul si litera M este patratul. Combinand aceste 3 litere, obtinem OJM, care se citeste ca Ojingeo Geim prescurtare pentru „Squid Game” in coreeana, un joc traditional din Coreea.

Ce inseamna numerele in „Jocul calmarului”?

Nici numerele nu au fost plasate in mod arbitrar. Daca te uiti cu atentie  Seong Gi Hun , protagonistul serialului, are numarul 456, un numar care nu este doar egal cu succesiunea numerica a premiului (45,6 miliarde de woni), dar simbolizeaza si vointa: efortul (numarul 4 ) , provocari (numarul 5), echilibru si responsabilitate (numarul 6).

Numarul unu este si batranul, cu care totul incepe. 

Ce reprezinta papusa in Jocul Squid? 

In capitolul 1, dupa ce concurentii sunt recrutati, prima provocare cu care se confrunta este cea care apare in locul de joaca pentru copii. Cu barbatii in brate rosii, grupul este surprins de o papusa uriasa. Regulile jocului sunt explicate prin megafoane, in timp ce papusa canta o melodie numita „Green light, red light”.

Aceasta cifra reprezinta ceea ce avea sa devina un calau, intrucat jucatorii, care pana atunci nu stiau ce li se va intampla, trebuie sa lupte pentru viata lor. Daca nu trec linia stabilita, vor muri.

Cu toate acestea, pentru multi, papusa reprezinta pierderea inocentei si modul in care oamenii se schimba. 

Care este sensul codurilor sau desenelor din „Jocul calmarului”?

Cei mai atenti fani ai „The Squid Game” si-au dat seama ca fiecare provocare cu care se confrunta protagonistii de-a lungul serialului fusese dezvaluita inca de la inceput, in codicele care apar pe peretii salii si in alte locuri precum cel din preludiul sfarsit.

Intr-o scena care introduce premisa competitiei de supravietuire, camera se roteste pentru a arata partea din spate a camerei. Cu toate acestea, la o examinare mai atenta, ilustratiile au dezvaluit toate jocurile pe care concurentii le-ar juca in timpul lor in competitie.

Fiecare joc la care au participat cei 456 de persoane sunt jocuri traditionale pentru copii jucate in Coreea de Sud, cu diferite variante ale acestora gasite in intreaga lume. Daca aruncati o privire atenta la fotografia de mai jos, fiecare joc este desenat intr-o ilustratie simplificata care permite participantilor la competitie sa arunce o privire la misiunile viitoare.

Ce inseamna cartile rosii si albastre care apar la inceput in „Jocul Calamarului”?

La fel ca in The Matrix, la inceputul „Jocul Calamarului”Seong Gi Hun intalneste un strain cu o valiza cu bani si doua carti rosii si albastre. Dupa cateva discutii, strainul ii da sa aleaga una dintre carti, Seong o alege pe cea rosie. Exista o teorie ca, daca eroul nostru ar fi luat cartonasul albastru, ar fi devenit unul dintre lucratorii din „The Squid Game”, un barbat mascat in jacheta rosie, in loc de un jucator. 

De ce sunt pusi jucatorii eliminati intr-o cutie cadou in „The Squid Game”? 

Un alt lucru pe care l-ati observat cu siguranta in „Jocul calmarului” au fost cutiile negre de cadouri cu funda roz. De fiecare data cand un jucator este eliminat, in ‘The Game of El Camalar’,  muncitorii aduc o cutie care arata ca un cadou pentru a-l pune inauntru, de parca ar fi fost un sicriu.

Adevarata semnificatie a cutiilor cadou este ca, cu cat sunt mai putine persoane care au sanse de castig, cu atat vor primi mai multi bani.