Povestea adevarata a lui Pinocchio pare mai degraba o poveste de groaza decat o poveste pentru copii. In timp ce adaptarea Disney din 1940 este, de asemenea, plina de abuzuri asupra unui baiat fara adapost, exista o versiune creata de fani care este si mai terifianta.

In povestea Disney, Pinocchio este un baiat plin de inima care invata ca a spune minciuni il poate pune in probleme serioase. De asemenea, are un tata amabil care il iubeste si tine la el, un greier dragut care ii da cele mai bune sfaturi si o zana nasa care, in ciuda tuturor, este mereu acolo sa aiba grija de el. 

Cu toate acestea, in povestea adevarata a lui Pinocchio, creata de scriitorul italian Carlo Collodi in 1883,  Pinocchio este mai degraba un vagabond neconsiderat, care il pune la inchisoare pe tatal sau nevinovat Gepetto dupa ce l-a acuzat de abuz. 

Carlo Collodi ura copiii si de aceea personajul sau Pinocchio reflecta tot ceea ce nu-i placea la micuti. Pinocchio avea o personalitate dificila, era un baiat lipsit de respect, capricios, abuziv si neascultator. 

Pinocchio, povestea lui Carlo Collodi 

De aceea, de la inceputul povestirii, Collodi ne lasa foarte clar ce fiu rau va fi Pinocchio in restul povestii si, de indata ce Gepetto ii da un trup, bucata de lemn, papusa ii fura. peruca si lovituri de picior catre creatorul sau. 

Gepetto, furios, il apuca de gat si il incuie. Pinocchio reuseste sa scape si il acuza de maltratare. Pinocchio se intoarce acasa si ucide un greier care vorbeste pentru a-l supara avertizandu-l despre pericolele pe care le poate aduce comportamentul sau. 

Pinocchio era fericit cu atata libertate, dar si-a dat seama de raul care exista in lume si a regretat ca a fost atat de rau cu tatal sau. Micul Pinocchio a dormit multe nopti pe strada, a fost foame, a primit abuz si chiar o galeata cu apa cu gheata. 

Pinocchio disperat se intoarce acasa si incearca sa-si incalzeasca picioarele in semineu, dar se arde si sufera mari pagube. Din fericire, a doua zi dimineata Gepetto reuseste sa-si demonstreze nevinovatia si cand ajunge acasa isi vede fiul cu picioarele zdrobite. Gepetto isi vindeca ranile si ii face papusii o noua pereche de picioare. 

De asemenea, il hraneste si isi vinde unele dintre bunurile pentru ca fiul sau sa poata merge la scoala. Dar, de indata ce Pinocchio pune piciorul pe strada, se incurca in necazuri, vinde cartile pe care tatal sau i le-a cumparat cu grija si se plimba cu o vulpe si o pisica, care profita de ignoranta papusii si isi crede prietenii. 

Restul povestii este reala, Pinocchio il intalneste pe Moth si il duce intr-un loc de vicii, pariuri, tutun si bauturi alcoolice. Pinocchio bate jos si vazand cati micuti au ajuns transformati in magari, incearca sa fuga. 

Insa Pinocchio ajunge sa fie inchis timp de 4 luni si cand pleaca, flamand, se pregateste sa manance recolta unui taran care il pedepseste transformandu-l intr-o sperietoare. Cateva zile mai tarziu, Pinocchio isi obtine libertatea prinzand cateva nevastuici.

Pinocchio, baiatul cu inima buna

Pinocchio isi salveaza tatal din stomacul unei balene, lucreaza pe camp pentru a-si ajuta tatal si acolo o reintalneste pe Moth, transformata complet intr-un magar. Pinocchio il trateaza bine si il hraneste in fiecare zi. In acest moment Pinocchio s-a schimbat foarte mult, nu mai spune minciuni, are grija de tatal sau, lucreaza la ferma si invata si acasa.  

In dimineata unei zile, Pinocchio se trezeste ca un copil adevarat si Gepetto se bucura de o sanatate de invidiat. In aceasta versiune, Pinocchio are un corp nou, asa ca in camera puteti vedea in continuare papusa din lemn fara viata. Pinocchio isi imbratiseaza tatal si isi cere scuze pentru comportamentul prost. 

Cu toate acestea, fanii lui Pinocchio au facut o noua versiune si au incarcat-o pe Reddit, iar in aceasta versiune, Pinocchio nu este rau, ci Gepetto.

Povestea Reddit in care Gepetto este o fiinta dispretuitoare

Exista multe versiuni si adaptari ale lui Pinocchio, dar niciuna nu seamana cu cea care circula pe Reddit, unde mai multi fani au decis sa-si faca propria versiune a acestei povesti. 

In aceasta poveste, Gepetto este un barbat amar care a fost abandonat de sotia sa pentru ca nu putea avea copii. Gepetto creeaza apoi o marioneta si, dandu-si seama ca are viata, o incuie intr-o cusca. 

Pe timpul noptii, lui Gepetto ii apare o zana nasa  si ii cere sa elibereze copilul. Gepetto ii spune ca nu, pentru ca copiii mint si au probleme. Zana nasa ii promite ca va sti cand Pinocchio minte pentru ca nasul ii va creste de fiecare data cand o va face. Gepetto accepta si zana albastra pleaca linistita. 

Cu toate acestea, lucrurile nu se schimba pentru Pinocchio, Gepetto abia il hraneste si nu-i permite niciodata sa paraseasca cusca pentru ca ii este si frica de el. Pinocchio ii cere lui Gepetto sa-l elibereze, dar Gepetto refuza categoric. Dar dupa ce Pinocchio mai insista de cateva ori, Gepetto ii ofera o sansa. 

Aseaza cheile la capatul custii si ii spune lui Pinocchio ca daca vrea sa se elibereze, ia cheile cu nasul. Pinocchio nu intelege nimic. Gepetto explica ca de fiecare data cand minte, nasul ii va creste, astfel incat sa poata ajunge la chei pentru a se elibera.  

Pinocchio spune apoi prima sa minciuna: „Parinte, te iubesc”, spune papusa si Pinocchio, care nu simtea decat dispret pentru Gepetto si maltratarea lui, vede singur cum incepe sa-i creasca nasul.  „Tata, cand voi pleca de aici, o sa te imbratisez” , a spus din nou papusa si a vazut cum i-a crescut nasul exponential.

Asa ca Pinocchio a continuat sa spuna minciuni , pana cand la un moment dat i-a inceput sa se rupa gatul din cauza nasului prea greu. Pinocchio era inca o minciuna departe de libertatea lui si, in acelasi timp, inca o minciuna departe de a-si rupe gatul. Pinocchio a decis sa-si asume riscul si in cele din urma si-a spus ultima minciuna, i-a crescut nasul si cateva minute mai tarziu i-a crapat gatul subtire. 

O saptamana mai tarziu a aparut zana si l-a intrebat pe Gepetto ce s-a intamplat. Gepetto, care putea sa zaca liber fara sa-i creasca nasul, a inventat o poveste in care zana nasa a crezut pe deplin si, in schimb, a decis sa-i dea lui Gepetto un copil adevarat, care a avut acelasi ghinion ca si Pinocchio si a crescut intr-o casa in care ea dispretuia. el pentru ca este mic.