In mod normal, cand vorbim de golfuri sau plaje mici cu ape cristaline incastrate intre stanci, cuvantul accesibilitate nu este de obicei foarte prezent. Un exemplu sunt unele dintre cele mai bune golfuri din Menorca, unde uneori trebuie sa mergi pe jos cativa kilometri pentru a te scufunda in Eden. O exceptie binecuvantata este plaja Illetes din Mallorca.

Cum sa ajungi la plaja Illetes de Mallorca

Cunoscuta si sub numele de Illetas, se afla la doar 9 kilometri de Palma si este una dintre acele vizite esentiale atunci cand petreci cateva zile pe insula Baleare.

Illetes apartine municipiului Calvia, dar se poate ajunge din Palma in cel mai confortabil mod posibil: cu transportul public. Linia de autobuz numarul 3 Es Pont d’Inca-Illetes ne lasa la doar 300 de metri de golf. Pentru a face acest lucru trebuie sa coborati la ultima oprire, Passeig d’Illetes 57 (platja). Pretul calatoriei, care dureaza aproximativ 30 de minute, este de 1,5 euro. In plus, frecventa liniei este destul de mare, deoarece la fiecare zece minute trece un autobuz.

Pentru cei care merg cu masina, in apropierea plajei exista numeroase locuri de parcare in zona albastra . Daca mergi devreme nu ar trebui sa fie nicio problema la parcarea vehiculului, desi la mijlocul zilei dificultatile cresc in mod logic.

Insula Mallorca depaseste mult soare si plaja. In vremuri precum toamna, primavara si chiar iarna, ofera o fata cu totul diferita, unde muntii sai Tramontana se remarca ca atractie principala. Va spunem in aceasta postare despre tot ce puteti face in Mallorca iarna.

Aceasta accesibilitate inseamna ca plaja Illetes de Mallorca este in mod normal destul de aglomerata. Asadar, cei care cauta liniste o pot vizita in luni cu mai putin turism precum mai, iunie sau septembrie, dar in plin sezon vor gasi o plaja plina de scalatori, in special familii cu copii.

Un cadru idilic cu ape cristaline pentru una dintre cele mai bune plaje din Mallorca

Plaja Illetes este situata intr-o zona rezidentiala placuta presarata cu mici plaje si golfuri. Enclava a fost urbanizata la mijlocul secolului al XX-lea cu case de vara tipic mediteraneene, cladiri mici de apartamente si cateva hoteluri. Toate acestea intr-un mediu de o mare frumusete inconjurat de paduri de pini si cu albastrul intens al Mediteranei ca fundal.

Desi este cunoscuta in mod popular drept plaja Illetas de Mallorca, in realitate aceasta bijuterie din Mallorca este formata din trei golfuri mici: Es Forti, Cala Comtessa si plaja Illetas in sine. Numele sau, care coincide in mod curios cu cel al uneia dintre cele mai bune plaje din Formentera, se datoreaza insulitelor care se afla chiar vizavi. Acestea sunt Sa Torre, S’Estenedor si Sa Caleta. Cele trei golfuri care alcatuiesc plaja Illetas sunt protejate de stanca si padurile de pini care le inconjoara, formand un cadru foarte linistit in care abia bate vantul.

Plaja Illetas are 125 de metri lungime si aproximativ 50 de metri latime. Dispune de servicii de dus, vestiare, sezlonguri si umbrele de soare de inchiriat. In plus, are mai multe restaurante „chill out” si un centru spa in apropiere, toate cu vederi spectaculoase si o atmosfera relaxata. Fara indoiala, turnuri de veghe perfecte pentru a privi apusul in cel mai linistit mod posibil.

Dar un alt avantaj al plajei Illetas de Mallorca este apele sale cristaline care, vazute de pe mal, ofera un albastru turcoaz intens. In aceasta zona, Mediterana are o temperatura ideala pentru a te scufunda in ea si a te bucura de scaldat si, de asemenea, de snorkeling. Nisipul este, de asemenea, alb si fin pentru a va culca si a va relaxa la soare, da, intotdeauna cu protectia si precautia cuvenita.