Ar putea parea ironic sa calatoresti la plaja pentru a face un tur care se indeparteaza de malul marii, totusi, atunci cand calatoresti la Huatulco, nu trebuie sa ratezi sa vizitezi Cascada Llano Grande.

Turul nostru a inceput foarte devreme dimineata la bordul unui camion semideschis, la inceput va parea un vehicul curios.

Dar odata ce incepi sa calatoresti pe drumurile de pamant, vei intelege de ce este mai interesant sa apreciezi mirosurile, culorile si sunetele junglei fara a avea un pahar intre ele.

Desi cascada este la mai bine de doua ore distanta, nu am avut niciodata ocazia sa ne plictisim, pe parcurs am facut poze cu peisajul impresionant.

Cand am coborat din unitate, nu ne mai simteam exploratori.

Caldura tropicala ne impunea deja sa ne scoatem hainele pentru a ne scufunda in apa, dar mai intai trebuia sa mergem pe o poteca ingusta de unde ne-ar primi susurul raului.

Si deodata iata, o serie de mici cascade sub forma de scari care formau vartejuri si bazine naturale de apa care anunta sosirea intr-un paradis ascuns.

A fost o surpriza foarte placuta din moment ce nu ne-am imaginat niciodata sa gasim un loc atat de exotic pe coasta Oaxaca.

Ne-am continuat drumul de-a lungul raului in timp ce savuram intrarea in apa. Cand am ajuns la punctul principal, caldura si umiditatea au fost mai intense, dar de nicaieri apare o cascada intre copaci

Am ajuns la Cascada de Llano Grande sub forma unui voal de nunta care anunta cu un zgomot constant de bun venit.

Cel mai impresionant lucru la cascada nu este inaltimea ei ci forta curentului care se izbeste de pietre, este surprinzator cum la cativa metri poti inota ca si cum ar fi o piscina.

Adrenalina adevarata incepe cand urci pe pietrele unde cade cascada, ploaia torentiala a acesteia te intampina in timp ce ajungi in varf.

Ca sa spun adevarul, este putin complicat sa urci impotriva curentului, dar odata ce ajungi in varf te poti lansa ca Tarzan dintr-o vita de vie si apoi sa te lasi in apa limpede.

Trebuie sa marturisesc ca prima data cand o faci, este foarte infricosator, dar odata ce o incerci nu vrei sa incetezi sa o faci din nou si din nou. Te vei simti iar ca un copil!

Dupa senzatii tari am inotat in jurul cascadei pana am gasit un loc ideal pentru a petrece ceva timp la soare.

Cand reusim sa ramanem nemiscati in debitul raului, simtim mici muscaturi de pisici in picioare, o senzatie ciudata la inceput, dar dupa un timp ne obisnuim.

Pentru o clipa m-am simtit ca intr-un spa natural! Pentru a o completa, aplicam o masca, recomandata de unul dintre ghizii care ne-a explicat proprietatile pamantului Llano Grande.

Chiar daca nu esti un mare fan al aplicarii tratamentelor, iti recomandam sa incerci aceasta excelenta exfoliere naturala, vei vedea cum se simte o alta persoana dupa ce o indeparteaza.

Inainte de a ne lua ramas bun de la Llano Grande, am trecut pe langa ferma de cafea din La Gloria, care se afla la cateva minute de cascada, unde am avut ocazia sa savuram o cafea buna.

Acolo am putut cunoaste procesul de transformare a boabelor; Poate ca nu stiati, dar cafeaua de export de inalta calitate se cultiva in Oaxaca.

Indrazneste sa scapi de plaja macar o zi, vei vedea ca va merita sa incerci un alt tur atunci cand vei vizita frumoasele Golfuri din Huatulco. Desigur, cu multa apa implicata!

Nu folositi creme de protectie solara deoarece aceasta ar putea deteriora ecosistemul, nu va faceti griji ca va ardeti, cascadele sunt acoperite de umbra copacilor astfel incat razele soarelui nu vor ajunge direct la dumneavoastra.

Desi exista un vestiar rudimentar, este mai bine sa porti costumul de baie sub haine, pentru a nu pierde timp pretios intrand in apa.