Cea mai recenta prestatie live semnata Lady Gaga a dat nastere la numeroase controverse nu numai in randul fanilor sai, ci si in randul colegilor de breasla.

Una dintre vedetele vizibil deranjate de neobisnuita prestatie de la SXSW 2014 a excentricei artiste a fost Demi Lovato. Interpreta hitului „Neon Lights” a luat cu asalt retelele de socializare pentru a o acuza pe Lady Gaga ca „glorifica bulimia si tulburarile de alimentatie”.

Artista Millie Brown, pictorita celebra pentru arta sa creata din voma, si-a spus deja punctul de vedere privind acuzatiile aduse de Demi Lovato, iar acum vine randul lui Lady Gaga sa isi apere controversata prestatie de la SXSW 2014.

Care este parerea lui Lady Gaga? „M-am luptat timp de 10 ani cu tulburarile de alimentatie si am luat acest fapt foarte in serios, la fel ca si luptele celorlalti cu aceasta problema de sanatate. O sustin pe Demi in lupta sa si in recuperarea sa, la fel cum sustin pe oricine care se confrunta cu aceasta problema. Dar aceasta prestatie nu are nimic de-a face cu tulburarile de alimentatie si niciodata nu am dorit sa fie interpretata in acest sens,” a declarat Lady Gaga pentru E! News.

„Sunt foarte incantata de aceasta prestatie si mai ales de mesajul de furie si durere pe care am dorit sa il transmitem. Ma aflu intr-o perioada foarte buna si sunt foarte, foarte fericita. Cred ca nu am fost chiar surprinse de reactiile negative. Millie si cu mine stiam ca nu toti vor iubi aceasta prestatie. Dar amandoua credem in expresia artistica si in indentitatile puternice. O sustin pe Millie in ceea ce face. „ARTPOP”, noul meu album, aduce arta si muzica impreuna si spiritul rebeliunii creative. Pentru noi, aceasta prestatie reprezinta arta in cel mai pur mod. Dar intelegem ca exista oameni care pur si simplu nu gusta acest tip de arta,” mai sustine excentrica artista.

Recent, Lady Gaga a lansat videoclipul celui mai recent single al sau, intitulat „G.U.Y.”, iar pe 4 mai artista se va imbarca in turneul de promovare al albumului „ARTPOP”. Acesta va debuta cu un concert in Fort Lauderdale, US, concertele divei american urmand a fi deschise de formatia kpop Crayon Pop.