Situat in regiunea de nord-est a Braziliei, orasul Fortaleza ofera nenumarate optiuni pentru a te bucura de o gama larga de cultura si petrecere a timpului liber, gastronomie si natura, precum si kilometri de plaja unde te poti relaxa in orice perioada a anului.

Este una dintre cele mai atractive destinatii din Brazilia datorita importantei sale comerciale si financiare, precum si a vietii sale urbane si de noapte pline de viata si a carnavalelor sale, petrecerea braziliana prin excelenta.

Pentru ca, desi carnavalul din Fortaleza este sarbatorit oficial in februarie, orasul este una dintre municipalitatile din Brazilia care de ani de zile sarbatoreste „carnavalele in afara sezonului” sau micaretele, spectacole de dans si muzica imprastiate in tot orasul – in locatii emblematice ale orasului ​cum ar fi plaja Iracema si bulevardul Domingos Olimpio – care au ca rezultat o experienta de neuitat, o experienta unica care seduce rezidentii si turistii.

Importanta comerciala, financiara si turistica a orasului face din Fortaleza (Brazilia) una dintre destinatiile preferate de turistii nationali si internationali.

Este exact langa plaja Iracema unde se afla Centrul de Arta si Cultura Dragao do Mar: un spatiu cu peste 30.000 de metri patrati dedicat artei, teatrului si cinematografiei, care are si o biblioteca si un planetariu, si unde noaptea te poti bucura live muzica pe strada si in cluburi de noapte cu stiluri si atmosfere diferite.

Fortaleza este inconjurata de peisaje spectaculoase si cadru natural unde poti practica drumetii, caiac si alte sporturi de aventura. In plus, orice plaja din Fortaleza, precum raia do Futuro, are conditiile ideale pentru practicarea sporturilor nautice precum windsurfing sau kitesurfing. 

Mediul natural din apropierea orasului Fortaleza ii va incanta pe iubitorii sporturilor de aventura. 

Orasul, rasturnat de mare, are sute de restaurante care servesc preparate tipice, printre care se remarca pestele proaspat si crustaceele, dar unde carnea, cerealele, legumele si fructele sunt vedetele unora dintre preparatele care nu ar trebui sa se opreasca din testare in Fortaleza.

Printre recomandarile gastronomice se numara churrasco si carnea uscata escondidinho — carne tocata care este condimentata si acoperita cu piure de yucca, unt si branza — sau baiao de dois, un fel de mancare pe baza de fasole si orez intr-o caserola amestecata cu piper, carne maruntita. , ceapa verde, branza si coriandru.

Din aceasta vineri, 20 decembrie, Air Europa incepe sa zboare catre Fortaleza, Ceara, cu doua frecvente saptamanale, care vor creste la trei intre iunie si august anul viitor.

Cu aceasta miscare, compania aeriana nu numai ca isi finalizeaza expansiunea internationala anuala, dar devine si referinta pentru zborurile intre tara si Batranul Continent. Pentru Air Europa, Fortaleza este a patra destinatie din Brazilia, unde deja zboara catre Salvador de Bahia, Recife si Sao Paulo. 

Compania aeriana a semnat recent un acord cu GOL Lineas Aereas pentru a zbura in comun de cod din Sao Paulo, Recife, Salvador de Bahia si Fortaleza in alte 20 de orase din Brazilia. Acest acord strategic va permite Air Europa sa-si implementeze codul pe 78 de zboruri interne si sa ofere o gama larga de zboruri cu unele dintre cele mai importante orase braziliene.

Air Europa va opera spre Fortaleza cu flota sa de Airbus 330, cu o capacitate de 299 de pasageri, dintre care 24 zboara in clasa Business. Toate zborurile au fost programate cu ore dus-intors care garanteaza o conexiune perfecta cu restul zborurilor interne si europene ale companiei aeriene.

Clasa Business a Air Europa ofera la bord meniuri ecologice si sanatoase realizate cu produse cu certificat de calitate de origine, iar pasagerii cu destinatia Fortaleza au ocazia sa deguste in timpul zborului bucataria de avangarda a bucatarului spaniol cu ​​12 stele Michelin. Berasategui.

In plus, toti pasagerii Air Europa Business primesc un set de confort total ecologic in care toate ambalajele din plastic au fost eliminate, intr-o noua masura adoptata de compania aeriana in angajamentul sau de mediu.