Faina de patlagina verde este un ingredient pe care il poti folosi in bucatarie. Vezi cum sa-l aplici in retete si ce beneficii sanatoase are.

Faina de patlagina verde sau patlagina , asa cum este si cunoscuta, este un ingredient in dietele sanatoase, deoarece ofera beneficii terapeutice si culinare. Banana provine dintr-o planta erbacee din familia Musaceae, pe care Dr. Guzman a numit-o Musa paradisiaca pentru ca o identifica ca fiind unul dintre copacii din Gradina Edenului.

Acest produs a fost clasificat ca fiind natural deoarece este foarte putin procesat in industrie. De asemenea, il puteti pregati de acasa. Se consuma ca faina fara gluten.

Banana poate fi gasita in clima calda si tropicala, dar principalii producatori sunt tarile continentului american, precum Brazilia, Mexic, Costa Rica si Columbia.

Caracteristicile fainii de patlagina verde

Banana este o boaba carnoasa care se gaseste in ciorchini. Are o carcasa groasa cu margini la suprafata care servesc la protejarea acestuia. Este de culoare verde si devine galbena cand este copt. Are o pulpa rezistenta si o aroma neutra datorita continutului ridicat de carbohidrati.

Revista Rural Science a raportat ca banana este cel mai consumat fruct tropical din lume. Este originar din Asia de Sud, fiind popular in Marea Mediterana inca din anul 650 d.Hr. C. Apoi, din Insulele Canare, a fost distribuit in America in secolul al XV-lea.

Potrivit Fundatiei Spaniole pentru Nutritie, graul sau alte cereale zdrobite prin macinare pana cand o pulbere fina este cunoscuta sub numele de faina. Pe piata exista insa si fainuri compuse, care includ amestecul de cereale sau macinarea oricarei legume, precum bananele verzi.

Un articol recent a raportat ca faina de patlagina verde se obtine prin deshidratarea si macinarea patlaginilor fara coaja. Este un produs alb maroniu, cu aroma neutra, care se umezeste rapid si este usor de digerat. Se fierbe la 90 de grade Celsius timp de 8 minute.

Profesorul Vania Soto a analizat macronutrientii fainii de patlagina verde. Deshidratarea a crescut concentratia de nutrienti, cu exceptia vitaminei C. S-a obtinut un continut mai mare de amidon si fibre la 100 de grame de produs.

100 de grame de banane verzi contin vitamine precum C si minerale precum potasiul:

  • Vitamina C: 20 miligrame.
  • Potasiu: 421 miligrame.
  • Magneziu: 41 miligrame.
  • Acid folic: 28 miligrame.

Banana verde este originara din Asia, dar astazi cei mai mari producatori ai ei sunt tarile americane.

Beneficiile fainii de banane verzi

Componentele si nutrientii patlaginei verzi cresc atunci cand este transformata in faina. Prin urmare, beneficiile care ar putea fi mai mari decat cele ale materiei sale prime.

1. Sursa importanta de prebiotice

Revista Ibero-Americana de Stiinta evidentiaza numarul mare de componente prebiotice prezente in patlagina. Prebioticele sunt ingrediente care stimuleaza cresterea bacteriilor benefice si activitatea normala a colonului. In banana verde sunt fibre alimentare si 50% amidon rezistent.

Banana contine un continut ridicat de fibre alimentare, cum ar fi celuloza, hemiceluloza, alfa-glucani si pectine. In acest fel, ele pot promova sanatatea intestinala si pot preveni diareea infectioasa.

Un grup de specialisti sunt de acord ca amidonul rezistent din faina de banane verzi produce efecte protectoare asupra inflamatiei intestinale.

2. Mentine o buna digestie

Expertii asigura ca fibrele de banane ajuta la constipatie si diaree. Faina de patlagina normalizeaza functia colonului si promoveaza bacteriile probiotice.

Amidonul rezistent este folosit de bacterii pentru a produce acizi grasi cu lant scurt, cum ar fi butirat, care alimenteaza celulele din colon. Din acest motiv, este recomandat ca prebiotic.

Weir si Akhond au raportat ca bananele verzi sunt, de asemenea, incluse in asa-numita dieta BRAT pentru a ameliora disconfortul gastro-intestinal. BRAT inseamna banane , orez , sos de mere si paine prajita . In plus, continutul ridicat de potasiu al fainii de patlagina verde poate ajuta la refacerea mineralelor pierdute in timpul diareei.

Intr-un articol despre bolile digestive, ei recomanda bananele verzi pentru a imbunatati simptomele bolii inflamatorii intestinale, cum ar fi crampe, gaze si balonare.

3. Poate regla glicemia

O investigatie la femeile cu sindrom metabolic a indicat ca indicele glicemic al fainii de banane verzi este scazut. Adica nu creste brusc zaharul dupa ce il consuma. De asemenea, favorizeaza reducerea tensiunii arteriale.

Un alt studiu sustine acest rezultat si recomanda smoothie-urile facute cu faina de banane verzi la pacientii obezi cu diabet de tip 2. In plus, ei il sugereaza ca inlocuitor ideal pentru alte fainuri pentru a face paine si paste proaspete.

Problema fibrelor in controlul diabetului a facut obiectul multor recenzii. Unul dintre ei a concluzionat ca consumul de cantitati optime de fibre alimentare ar putea reduce riscul de diabet de tip 2.

4. Previne bolile de inima

Faina de banane verzi este o sursa importanta de potasiu, fibre si antioxidanti precum vitamina C. Potrivit unui grup de specialisti, faina de banane verzi contine polifenoli cu potentiali antioxidanti. Poate ajuta la scaderea colesterolului rau sau LDL.

Potasiul mentine fluidele corporale care controleaza tensiunea arteriala si ritmul cardiac. Fibrele ajuta, de asemenea, la reducerea incidentei si mortalitatii cauzate de boli cardiovasculare.

5. Ar putea ajuta procesele respiratorii cronice

O investigatie la copiii astmatici din Regatul Unit a recomandat includerea bananelor in dieta pentru a preveni simptomele tipice ale acestei afectiuni respiratorii. Unii oameni de stiinta considera antioxidantii din bananele verzi pentru beneficii; in special acizii fenolici.

Stiinta mai arata ca o doza buna de potasiu, ca cea din banane, imbunatateste volumul si fluxul pulmonar la copiii astmatici.

6. Mananca faina de banane si vei fi fericit

In forumul Chimie si societate, s-a raportat ca un grup de oameni depresivi si-au imbunatatit starea mentala dupa ce au mancat o banana. Aceste produse sunt bogate in aminoacidul triptofan, care este ulterior transformat in serotonina.

Serotonina relaxeaza corpul, imbunatateste starea de spirit si creste sentimentele de placere. Din acest motiv, se numeste hormonul fericirii. Cand este dezechilibrat, poate provoca depresie.

Revista Nutrients  subliniaza, de asemenea, ca triptofanul, pe langa reglarea starii de spirit, poate pastra memoria si creste capacitatea de invatare.

7. Este un fruct aflat in studiu pentru prevenirea cancerului

Revista Molecules a facut o recenzie despre prezenta lectinei in banane. Acest compus este un grup de proteine ​​non-imune si antioxidanti.

In articol exista studii pe animale privind lectinele ca supresoare ale proliferarii celulelor canceroase si stimulente ale activitatii celulelor care apara organismul impotriva agentilor patogeni. Cu toate acestea, exista putine informatii despre lectinele din faina de banane si despre functiile acestora. Mai mult, sunt necesare noi metode de inginerie genetica pentru caracterizarea functionala a acestor antioxidanti.

Triptofanul din banana verde este apoi transformat in serotonina in organism. Se speculeaza cu influenta sa asupra starii de spirit.

Utilizari ale fainii de patlagina verde

Patlagina verde este o versiune cu amidon care este adesea folosita in gatit. Are o aroma neutra si o pulpa ferma. Continutul ridicat de carbohidrati ii permite sa fie prajit, fiert sau copt.

Cu banana verde obtineti faina care este ideala pentru a inlocui graul si a crea retete fara gluten. Intr-un proiect de cercetare, painea proaspata si pastele au fost facute cu faina de patlagina verde, care a obtinut o buna acceptare senzoriala.

De asemenea, este folosit pentru a face fursecuri, clatite, pizza , prajituri, biscuiti, briose si terciul traditional pentru copii si batrani. Gatiti cateva minute intr-un raport de 2 parti apa si 1 parte faina. Se amesteca apoi si se adauga zahar. La gelificare, se ia de pe foc.

Poate fi folosit ca agent de ingrosare pentru supe, piureuri si creme. Pentru a obtine produse mai versatile, poate fi amestecat cu alte fainuri, precum grau si porumb.

O modalitate usoara de a o pregati acasa

Daca vrei sa faci o faina de banane verzi de acasa si cu stampila personala, nu trebuie decat sa cumperi o gramada de banane verzi. Inainte de a le curata, trebuie sa le treci printr-o baie de aburi timp de 3 minute pentru a preveni inchiderea lor. Le curatati si le taiati in felii foarte subtiri.

Asezi feliile pe o tava si le distribui fara sa lasi una peste alta. Se recomanda sa le puneti la soare timp de 48 de ore pana cand sunt complet uscate. Puteti folosi si un cuptor cu gaz. Ar trebui sa rasturnati feliile din cand in cand.

Apoi le duci la un blender si le procesezi pana obtii o pudra fina. Pentru aceasta trebuie sa cerneti cu o sita si sa indepartati particulele grosiere. Trebuie sa-l depozitezi intr-un recipient ermetic, fara umiditate si la loc uscat.

Faina de patlagina verde este un exemplu de transformare a alimentelor sanatoase in alte versiuni care faciliteaza consumul acestora. Nu exista nicio indoiala ca uscarea bananei isi concentreaza continutul de carbohidrati, amidon rezistent, fibre, potasiu si alti nutrienti.