Daca exercitiile tip cardio nu te atrag si ti se par fooarte obositoare, atunci poate ar fi timpul sa incerci pilates. Newspad.ro iti propune cateva exercitii pilates cu ajutorul carora sa obtii un abdomen de invidiat. Sa incepem antrenamentul!

Exercitiul 1. Primul exercitiu va fi unul de stretching si relaxare, pentru a incepe in forta antrenamentul. Stai in picioare, cu talpile departate, degetele orientate catre exterior, palmele deasupra capului. Cobori trunchiul, indoind genunchii pana cand pulpele sunt paralele cu solul, timp in care cobori si bratele. Stai timp de 5-10 secunde in aceasta pozitie, apoi indreapta genunchii, ridica mainile si ridica-te pe varfuri. Revii la pozitia initiala si o iei de la capat. 2 reprize a cate 16 repetari sunt suficiente.

Exercitiul 2. Urmatorul exercitiu presupune un efort mai mare din partea ta. Stai intinsa pe spate, mainile intinse ca si cum ai forma litera T. Ridici un picior la 90 de grade, timp in care celalalt picior ramane nemiscat pe podea (daca aceasta pozitie este prea grea incearca la inceput sa indoi piciorul de jos, pana te obisnuiesti). Din aceasta pozitie vei face miscari circulare cu piciorul ridicat, ca si cum ai vrea sa desenezi cercuri pe tavan cu ajutorul degetelor intinse. 6 cercuri intr-o directie, apoi 6 in cealalta si schimbi piciorul. Pe parcursul exercitiului restul corpului nu trebuie sa se miste.

Exercitiul 3. Acesta este un exercitiu mai greu, insa rezultatele sunt spectacuoase, deoarece lucreaza intens muschii abdominali. Stai pe spate, cu genunchii indoiti si ridicati putin de la sol. In acelasi timp ridici si trunchiul si intinzi mainile pe langa picioare. Acum trebuie sa stai sprijinita doar in sezut, iar corpul tau sa fomeze litera V. Din aceasta pozitie (initiala) intinzi genunchii, timp in care te apleci usor pe spate si duci bratele deasupra capului. Nu ai voie sa atingi podeaua nici cu picoarele, nici cu mainile. Revii apoi in pozitia initiala si acesta a fost un exercitiu. Stiu ca pare complicat insa incearca sa repeti de cel putin 5-7 ori exercitiul fara sa te opresti.

Exercitiul 4. Urmatorul exercitiu are pozitia initiala a celui de mai sus (litera V). Din aceasta pozitie vei balansa mainile sus-jos, spre podea, ca si cum ceva ti-ar opune rezistenta. In tot acest timp corpul tau trebuie sa fie foarte incordat. Exercitiul se executa intr-un ritm destul de rapid, insa va trebui sa numeri 100 de impingeri ale palmelor inainte sa te poti odihni.

Exercitiul 5. Ultimul exercitiul este din nou unul de relaxare si stretching, care pune accent pe muschii abdominali laterali. Stai in picioare, cu talpile usor departate. Faci o fandare pe piciorul drept, stangul fiind intins la maxim. In acelasi timp aduci mainile deasupra capului si iti lasi trunghiul cat mai mult pe partea dreapta. Stai in aceasta pozitie 2-3 secunde (trebuie sa simti cum muchii sunt intinsi) apoi revino la pozitia initiala si repeta miscarea si pentru celalalt picior. Cate 10 repetari pe fiecare parte sunt suficiente.