Calatoria poate fi dificila sau interzisa, deocamdata. Dar asta nu ne impiedica sa facem planuri pentru viitor. Speram ca articole de acest gen va vor ajuta sa va planificati urmatoarea experienta atunci cand este posibil.

De la sosirea coronavirusului la inceputul anului 2020 si revolutia pe care a adus-o, pandemia a trecut prin diferite etape. Astazi, cu un nou normal deja in vigoare, aceasta este cea mai repetata intrebare: este sigur sa calatoresti in vremuri de COVID?

Este sigur sa calatoriti in vremuri de COVID? Depinde de cum, cand si unde

Aceste trei premise ar trebui luate in considerare atunci cand va intrebati daca va incurajeaza sa descoperiti o noua destinatie. Evident, nu va fi acelasi lucru cu planificarea unei calatorii cu avionul decat inchirierea unei masini. De asemenea, rezervati o camera de hotel sau alegeti sa inchiriati un apartament. Totusi, hotararea nu inseamna ca calatoriile in vremuri de COVID nu sunt deloc sigure ! Inseamna pur si simplu ca trebuie sa luati masurile de precautie adecvate si sa urmati recomandarile autoritatilor de sanatate. Simplu ca buna ziua.

Calatorii sigure: transport

In primul rand: este sigur sa calatoriti cu avionul ? Da, este, desi, ca orice, prezinta riscuri. Si este probabil sa vina din contactul cu alti calatori inainte de imbarcare decat in ​​timpul orelor de zbor. Pentru a contracara lipsa spatiului de securitate care poate aparea, trebuie sa utilizati logica. Din acest motiv, este necesar sa practicati normele recomandate de autoritatile sanitare: utilizarea unei masti sau pastrarea mainilor intotdeauna curate.

Pentru a putea calatori in siguranta cu avionul, trebuie mai intai sa limitati cat mai mult miscarea in interiorul aeronavei. In al doilea rand, scoateti masca doar pentru a bea sau a manca ceva rapid. Va rugam sa retineti ca serviciul de catering pentru multe zboruri a fost eliminat. Si, in al treilea rand, minimizati bagajele de mana pe cat posibil. Pentru mai multa liniste sufleteasca, trebuie sa stiti ca avioanele au filtre HEPA – Aer cu particule de inalta eficienta. Acestea absorb 99% din microbii care exista in mediu. In plus, personalul efectueaza un tip destul de eficient de dezinfectie electrostatica. De asemenea, multe companii aeriene au grija sa ia temperatura pasagerilor inainte de imbarcare pentru a lua masuri extreme de precautie.

Tren sau autobuz?

Pe de alta parte, este sigur sa calatoriti cu trenul sau autobuzul ? Asa cum este cazul pentru a fi sigur sa calatoriti cu avionul, trebuie sa aveti intotdeauna in vedere regulile de sanatate. Utilizarea obligatorie a unei masti, spalarea mainilor des si mentinerea unei distante de siguranta. Cu prudenta si logica, calatoria nu va pune nicio problema.

Cu toate acestea, cel mai recomandabil mod de a calatori in siguranta va fi, desigur, cu masina. Fie inchirierea unui vehicul – agentiile efectueaza un protocol riguros de dezinfectie intre unii utilizatori si altii – sau folosind propriul lor. Confortul de a va deplasa evitand contactul direct cu alte persoane si de a va bucura de libertatea suplimentara de a va putea opri cand si unde doriti va face calatoria si mai sigura si va va oferi un sentiment mai mare de libertate.

Calatorii in vremuri de COVID: cazare

Este sigur sa stati intr-un hotel? Desi poate parea indepartat in timp, tratamentul care ne-a placut atat de mult cand am ajuns la o cazare este mentinut astazi. Si chiar a fost accentuat. Turismul a scazut din intreaga lume, iar hotelurile se lupta sa-si faca clientii sa se simta ingrijiti. Pe langa un mediu de securitate totala.