Parul este foarte uscat, rupt sau extrem de fragil? Acest lucru se datoreaza adesea productiei insuficiente de sebum, desi unele obiceiuri nesanatoase sau lipsa de ingrijire specifica au legatura cu rutina noastra de par. Pentru a remedia acest lucru, iata cateva sfaturi utile pentru a restabili rezistenta manelei tale.

Motivul pentru care parul este uscat are legatura cu productia insuficienta de sebum, substanta responsabila pentru mentinerea parului hidratat si sanatos. Acest lucru face ca scalpul tau sa se desprinda si sa se irite usor. Astfel, parul isi pierde elasticitatea naturala si devine fragil, fragil si vulnerabil si, in consecinta, varfurile se deschid usor.

Acest fenomen are o origine genetica , desi alti factori pot influenta, cum ar fi actiunea agentilor externi (soarele, vantul, apa de mare si piscina), obiceiuri nesanatoase, cum ar fi o dieta dezechilibrata; sau lipsa de ingrijire specifica care ne hraneste parul. In plus, parul nostru poate fi uscat usor cu utilizarea continua a produselor cu ingrediente artificiale, cu abuzul de unelte de calcat si de uscat, cu utilizarea de produse de albire sau albire si cu periajul prea puternic.

Cum ar trebui sa avem grija de parul nostru daca este uscat?

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este ca ar trebui sa utilizati un sampon format din ingrediente naturale , cu o formula specifica pentru ingrijirea parului uscat si imbogatit cu ingrediente hranitoare. Doar cu o ingrijire la fel de de baza ca aceasta, vei observa o imbunatatire a aspectului parului tau: va parea mult mai sanatos . De asemenea, este esential ca, daca parul tau este fragil, sa nu-l speli zilnic.

Aveti grija pentru o hidratare intensa

In plus fata de samponul dvs., este bine sa completati ingrijirea cu un tratament hidratant si un masaj de par care stimuleaza microcircularea scalpului. Pentru a obtine o stralucire si o vitalitate mai mare, clatiti-l cu apa rece. In general, ar trebui sa evitati spalarea parului cu prea cald sau cu prea multa apa, deoarece acestea promoveaza deshidratarea parului si a cuticulei.

In cele din urma, nu uita de balsam:De ce nu folositi unul facut si cu ingrediente naturale?

Practici simple cu ajutorul carora puteti imbunatati sanatatea parului:

Maseaza in scalpul tau inainte de clatire.
Clatiti intotdeauna parul cu apa rece
Uscati-va parul cu un prosop din microfibra, care absoarbe mai multa apa fara a va deteriora parul.
Daca utilizati un uscator de par, asigurati-va ca este la o distanta de aproximativ 15 cm si nu indicati niciodata mai mult de 15 secunde in acelasi loc
Dupa fiecare baie din mare, clateste-ti parul cu apa proaspata pentru a indeparta excesul de sare care iti usuca parul.

Ce ar trebui sa eviti?

Apa prea calda
Uscatorul este prea cald langa radacina sau varfuri
Uscati parul frecandu-l cu un prosop
Spalari excesive

Aveti grija mai intai de dieta dvs.

Pentru a arata parul frumos si sanatos este important sa urmati o dieta sanatoasa si echilibrata. Ar trebui sa evitati grasimile saturate (charcuterie, fast-food, prajituri, produse de patiserie industriale) si sa acordati prioritate legumelor si fructelor proaspete. Pentru a va ingriji parul, migdalele, nucile, alunele si cerealele sunt deosebit de bune.