Nu exista scuze. Nici norocul, nici genetica nu sunt singurele responsabile de faptul ca unii studenti obtin note mai bune decat altii. Nici nu este ceva impotriva caruia nu se poate face nimic. Dimpotriva. In mare parte, se poate datora pur si simplu nevoii de a-ti schimba obiceiurile de studiu. Asadar, saptamana aceasta recomandam un set de obiceiuri de studiu si rutine pentru ca elevii sa invete sa obtina la maxim si la timp .

De fapt, daca analizam cele mai eficiente obiceiuri de studiu din diferite tari si universitati, exista mari coincidente care sugereaza ca exista o modalitate comuna de a deveni un student de succes. Aici trecem in revista mai multe:

Opt obiceiuri de studiu recomandate pentru studenti

1. Creati un plan de studiu

Desi pare de baza, nu este atat de mult, deoarece in realitate sunt putini studenti care isi planifica munca. Este dovedit ca un calendar de studiu va va ajuta sa va organizati si sa va concentrati asupra a ceea ce este important sa va concentrati asupra succesului in studiile dvs.

2. Studiaza cu propriile note

Unii experti o numesc invatare activa. Si faptul ca crearea propriilor resurse atunci cand studiati ajuta la asimilarea si memorarea a ceea ce a fost studiat mai bine. Desigur, acest lucru necesita disciplina si putere de vointa si, mai ales, sa nu salteze clasa.

3. Executa simulari de examen

Efectuarea exercitiilor de examinare este o idee buna pentru a va pregati pentru testul propriu-zis. Daca indrazniti sa introduceti factorul de timp si conditii similare cu cele pe care le veti gasi la examen, de exemplu daca este de tipul testului, online, etc; Acest lucru va va ajuta sa infruntati testul cu mai multe optiuni de trecut, deoarece veti controla mai bine timpii si rutina.

4. Indrazniti sa puneti intrebari

Nu-ti fie teama sau jenata sa pui intrebari la clasa. Consultati-va indoielile in clasa si implicati-va activ in procesul de invatare, in loc sa va asezati pentru a asculta pasiv profesorul si a nu pune la indoiala lucrurile.

5. Studiati regulat

Obiceiuri de studiu pentru studentiAcesta este cel mai dificil lucru pentru marea majoritate a studentilor. Avem tendinta de a lasa totul pana la capat si de a face zile lungi si grele de studiu nu este recomandat niciunui student, deoarece memoria pe termen lung nu este lucrata in mod corespunzator in acest fel. Daca va testati cunostintele in mod regulat, rezultatele vor fi exponential mai bune si stresul va fi redus la minimum.

6. Invatati din greseli 

A fi autocritic si a-ti analiza esecurile este un exercitiu minunat din care poti invata lucruri minunate si lucruri foarte pozitive. Prin urmare, va incurajam sa priviti inapoi pentru a va examina rutina de studiu sau modul in care v-ati confruntat cu un examen. Din analiza esecurilor dvs. veti gasi o modalitate de a nu le mai repeta.

7. Pauzele de odihna sunt sacre

Un alt obicei de baza, dar putin practicat. In zilele anterioare examenului, multi studenti concentreaza tot efortul care ar fi convenabil de distribuit pe o perioada mai lunga de timp. Uneori mai putin este mai mult si acesta este unul dintre cazuri. Asadar, pentru a obtine mai mult din timpul pe care il petreci in fata notelor tale, este recomandat sa intrerupi pauzele in perioadele de studiu, deoarece este dovedit ca mintea este epuizata si nu cedeaza daca nu i se ofera o pauza.

8. Dormi suficient

Acest ultim sfat este legat de punctul precedent, deoarece este foarte important sa combateti oboseala cu un bun management al somnului. Daca va odihniti corect, creierul dvs. asimileaza mai bine ceea ce ati invatat. Si, din pacate, somnul este tocmai unul dintre aspectele pe care elevii le sacrifica cel mai mult in timpul examenelor, atunci cand simt ca le lipseste orele de studiu. Aceasta practica este insa foarte contraproductiva pentru a asimila ceea ce a fost studiat. Deci, sa dormi orele de care are nevoie fiecare student si apoi sa fii treaz cand studiaza, sa fii 6, 7 sau 8 zilnic.