Durerea pe care o simți din cauza unei dureri de dinți poate fi extrem de enervantă sau insuportabilă. Când începeți să simțiți durere din cauza palpitării dinților și a gingiilor, consultarea dentistului ar trebui să fie o prioritate. 

Cu toate acestea, vor exista momente în care o întâlnire cu medicul dentist nu ar putea fi posibilă – mai ales acum că luptăm împotriva pandemiei de coronavirus care vă impune să vă distanțați social și să rămâneți acasă.

În astfel de momente, remediile casnice sunt următoarea dvs. cea mai bună solutie pentru ameliorarea pe termen scurt. 

Există remedii casnice sigure pe care le puteți face cu ușurință, pe care experții spun că ameliorează durerea de dinți rapid. 

Aici sunt câțiva dintre ele:

Clătiți-vă gura cu apă caldă sărată

O clătire cu apă sărată este doar sare și apă caldă, dar poate curăța zona infectată și poate scoate orice lichid infectat din interiorul gurii. Potrivit dentistului din New York, Jennifer Jablow, utilizarea unei clătiri cu apă sărată poate reduce inflamația, poate ajuta la eliminarea bacteriilor și poate duce la vindecare.

Pentru a face o clătire cu apă sărată, amestecați doar o jumătate de linguriță de sare 100 ml apă caldă. Odată ce sarea s-a dizolvat, învârtiți soluția în jurul gurii. După 20 până la 30 de secunde, scuipă-l și repetă procesul o dată sau de două ori.

Frecați pasta de dinți pe dinti si gingie

Formulată pentru dinți sensibili, pasta de poate ameliora durerile generale ale dinților și poate fi utilizată pentru tratarea la fața locului a durerilor de dinți.

Kristen Geist, DDS, recomandă să frecați o cantitate mică de pastă de dinți speciala în jurul dintelui dureros sau sensibil după periajul dinților. Este recomandat să aplicați de două ori pe zi pentru a ajuta la calmarea durerii dinților și a gingiilor din jur.

Aplicați un tampon de ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare este cunoscut ca un agent amorțitor natural care calmează durerile nervoase. Potrivit lui Jablow, o doză de ulei poate fi utilizată și pentru ameliorarea durerii de dinți.

Înmuiați doar un tampon de vata sau bumbac pentru a absorbi o cantitate mică de ulei (nu udați vârful). Țineți-l pe dintele dureros timp de aproximativ 5 până la 10 minute sau până când vă simțiți mai bine.

Luați un medicament anti-durere fără prescripție medicală

Geist spune că ibuprofenul sunt eficiente în gestionarea durerilor dentare. Nu aveți nevoie de o rețetă pentru acestea, deoarece acestea sunt disponibile la orice farmacie. Ibuprofenul este un medicament antiinflamator, în timp ce acetaminofenul este un calmant al durerii. Pentru instrucțiuni de dozare, vă puteți apela la medicul dentist sau puteți verifica eticheta medicamentului.

Ce cauzează durerea de dinți?

American Dental Association (ADA) spune că durerea de dinți se poate datora cavității, bolii gingivale, abcesului sau unui dinte afectat. 

Durerile de dinți pot fi, de asemenea, cauzate de iritarea nervilor. Acesta este momentul în care pulpa dentară, partea moale a dintelui în care se găsește nervul, devine iritată.

Se poate datora și faptului că țesuturile din jurul dinților au devenit iritate. Acest lucru poate necesita un canal radicular.

Când ar trebui să vedeți un dentist?

În afară de durerea generală și bătăile, Geist spune că ar trebui să apelați un dentist dacă observați umflături, febră, puroi și alte semne de infecție, cum ar fi sângerări, gust urât în ​​gură și sensibilitate extremă la frig și cald.

Dacă nu vă puteți vedea medicul dentist din cauza pandemiei sau orice alta problema aveti si nu va puteti deplasa la un medic stimatolog, încercați să solicitați o rețetă pentru antibiotice care vă vor ajuta să treceți peste.