Apa este conectata la orice forma de viata de pe pamant. Apa este o necesitate primara. In timp ce o fiinta umana poate supravietui fara hrana timp de 3 saptamani, dar nu poate merge fara apa 3-4 zile. Apa potabila adecvata, acceptabila, curata si sigura este o necesitate de baza. Natiunile Unite si alte tari au declarat accesul la apa potabila sigura drept drept fundamental al omului. Obiectivul ONU-ODD 6 prevede ca ,,apa sustine viata, dar apa potabila sigura si curata defineste civilizatia”. Apa sigura este cheia vietii.

Ofera hrana – Corpul uman este format din 60% apa si acesta este cel mai clar indiciu al importantei apei. Oamenii trebuie sa fie hidratati corespunzator pentru ca sistemul lor fiziologic sa functioneze. Apa sigura ajuta la mentinerea sanatatii organelor si permite sangelui sa mentina consistenta necesara pentru a curge si transporta oxigenul si nutrientii catre fiecare celula a corpului. Apa este sursa numarul unu de nutritie, iar apa sigura contine mineralele de care are nevoie corpul nostru.

Prevenirea bolii – holera, tifoidul, hepatita A se produce din cauza consumului sau a prezentei apei contaminate. Apa sigura si pura este esentiala nu numai pentru a ramane sigura, ci si pentru a mentine o sanatate buna.

Necesar pentru agricultura si productia alimentara – Apa sigura si curata este un ingredient esential pentru producerea culturilor. Daca culturilor si cerealelor li se administreaza apa contaminata, bacteriile si bolile se vor raspandi la cei care consuma produse proaspete. Apa folosita pentru cultivarea culturilor trebuie sa provina din resurse curate si sigure.

Facilitati de igienizare imbunatatite – Apa sigura si curata nu este necesara doar pentru baut, ci si in scop de igienizare. Daca hainele sau corpul sunt spalate cu apa contaminata, acest lucru poate provoca aparitia bolilor. La fel si in cazul gatitului si curatarii si care fac parte integranta din viata noastra de zi cu zi. Apa sigura este necesara pentru o sanatate buna.

Bun pentru aparate – Apa sigura si de inalta calitate este buna pentru casa si aparate. Apa moale si sigura va poate economisi banii, mentinand aparatele la o eficienta maxima si facandu-le sa dureze mai mult. Cantitatea de detergent pentru vase si rufe pe care o utilizati poate fi redusa la jumatate sau chiar mai mult.

Sprijina functia rinichilor – Consumul de apa sigura in cantitatea recomandata ajuta la prevenirea infectiei tractului urinar si la rezolvarea sarii si a mineralelor care pot duce la calculii renali. Consumul de apa pura mentine muschii si articulatiile bine lubrifiate. Apa sigura si pura ajuta, de asemenea, la reducerea diferitelor probleme dermatologice

Apa potabila te mentine tanara – Consumul de apa sigura iti mentine pielea hidratata si reduce aparitia liniilor fine si a ridurilor. Daca nu beti apa pura, corpul va face tot posibilul sa pastreze resursele

Hidratarea are un efect major asupra nivelului de energie si asupra functiei creierului. Deoarece multi dintre voi puteti experimenta multe dintre senzatiile dureroase din cauza deshidratarii moderate sau acute. Cefaleea este cea mai frecventa problema de sanatate, se intampla din cauza lipsei de apa. Importanta apei potabile pentru creier are legatura cu echilibrul sau fluid. Mai mult de 75% din greutatea creierului este fluida. O portie mare sub forma de acizi grasi. Metabolismul nostru este incetinit de dietele de moda, deoarece organismul crede ca aveti un depozit de alimente. Productia de histamina este menita sa va incetineasca, astfel incat sa nu mai consumati lichide, astfel incat beneficiile consumului de apa sigura va pot reduce numarul de dureri de cap.

Consumul de multa apa sigura reduce oboseala. Expertii medicali au discutat intotdeauna despre importanta consumului de apa sigura care sufera de oboseala cronica.

Beneficiile consumului de apa potabila se aplica si durerilor de spate. Discurile din spate sunt ca niste amortizoare mici. Au un invelis exterior de tesut articular flexibil incorporat cu buzunare fluide. Se autohidrateaza atata timp cat o persoana ia suficienta apa. Cand este complet hidratat, carcasa exterioara a discului suporta 25% din greutatea incarcata, iar suportul fluidului este de 75%. Cand se deshidrateaza, coaja trebuie sa sustina o portiune mai mare a incarcaturii provocand durere.

Sistemul imunitar al corpului este imbunatatit atunci cand celulele sunt bine hidratate. Cand celulele sunt complet hidratate, ele produc mai multe proteine   reparatoare si celule albe din sange. Acest lucru ajuta la combaterea infectiilor, alergiilor si inflamatiilor. Deci, apa sigura si purificata este cea mai buna alternativa pentru corpul nostru.

Consumul de apa sigura regleaza temperatura corpului. Transpiratia mentine corpul racoros, in special pe vreme calda sau orice exercitiu fizic. Daca nu sunteti bine hidratat, pierdeti mult lichid prin transpiratie si riscati caldura.

Consumul de apa sigura beneficiaza de sistemul digestiv si va ajuta sa va mentineti greutatea ideala. Consumul de apa sigura reduce pofta de mancare si accelereaza metabolismul. Daca beti un pahar cu apa inainte de a va manca mancarea, veti manca doar ceea ce aveti nevoie si veti fi pe deplin multumiti. Consumul de apa pe tot parcursul zilei si consumul unei diete echilibrate sunt esentiale pentru o digestie corecta. Imbunatateste bolile de tranzit intestinal, cum ar fi gingivita, constipatia, colita si ulcerele de stomac, printre altele, bolile orale si gastronomice.

Consumul de apa sigura construieste un scut pentru sistemul respirator. Apa hidrateaza membranele mucoase care va acopera nasul, gatul, bronhiile si plamanii, reduce sansa de a dezvolta o infectie virala si bacteriana sau va ajuta sa le bateti mai repede.

O provocare de a bea cel putin 8 pahare de apa pe zi este simpla daca decideti sa-l faceti un obicei. Amintiti-va ca calitatea apei este bautura dvs. este la fel de importanta ca si cantitatea pe care o consumati. Asigurati-va ca il aduceti in resurse de apa sigure.

Deshidratarea poate provoca mirosul gurii in afara de alimentele pe care le consumam. Apa de baut va mentine gura curata, spaland particulele de alimente si bacteriile. Hidratarea curata si compusii pe care ii creeaza bacteriile orale. Asadar, consumul de apa sigura si pura asigura o sanatate orala buna si o respiratie buna.

Un studiu arata ca apa creste activitatea sistemului nervos simpatic, ceea ce creste vigilenta, tensiunea arteriala si consumul de energie. Un studiu al Crucii Rosii Americane a constatat ca sase uncii de apa inainte de a dona sange reduce lesinul cu 20%.

Deci, faceti-va un obicei sa beti suficienta apa pe zi si asigurati-va ca aceasta ar trebui sa fie sigura si pura. Instalati un purificator de apa pentru a furniza apa potabila sigura. Exista o multime de optiuni in ceea ce priveste filtrele de apa online.