Antibiotic este un cuvant obisnuit despre care s-ar putea sa fi auzit de multe ori in viata ta. Unii oameni chiar il confunda cu un tratament pentru raceli, gripa sau orice alte boli cauzate de o infectie virala. Cu toate acestea, este posibil sa nu fie cazul, deoarece antibioticele nu functioneaza asa.

Urmatoarea discutie va fi despre antibiotice si despre toate lucrurile pe care trebuie sa le stiti cand luati unul ca modalitate de tratament. Astfel, asigurati-va ca cititi acest articol in intregime pentru a cunoaste informatiile pe care trebuie sa le cunoasteti cu exactitate!

Ce sunt antibioticele?

Este posibil sa fi auzit frecvent antibiotice, dar asta nu inseamna ca orice informatii care vin de la prietenul tau sau de la alte persoane, cu exceptia medicului tau) sunt adevarate. S-ar putea chiar sa fii unul dintre acei oameni care gresesc antibioticele ca medicament pentru raceala. Cu toate acestea, nu va rusinati si nu va faceti griji, deoarece toata lumea greseste, nu?

Deci, pentru inceput, antibioticele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de anti-bacteriene , a caror sarcina principala este distrugerea sau incetinirea cresterii bacteriilor daunatoare din interiorul sistemului dumneavoastra. Acest lucru vorbeste despre o serie de medicamente puternice care trateaza orice boli cauzate de bacterii.

Cu toate acestea, un pantof nu se potriveste tuturor. Astfel, nu toate infectiile sunt tratate cu antibiotice, cum ar fi cefditoren pivoxil. Desi este adevarat ca antibioticele sunt eficiente impotriva infectiilor cauzate de bacterii, acest lucru nu inseamna ca este eficient impotriva virusilor, deoarece ambele sunt diferite.

Cum functioneaza antibioticele?

Antibioticele actioneaza ajutand sistemul imunitar al unei persoane sa lupte impotriva bacteriilor, lucru pe care sistemul imunitar il poate face inainte ca acesta sa se inmulteasca si sa provoace simptome. Celulele albe din sange din sistemul nostru sunt cele responsabile de atacarea oricarei bacterii daunatoare care intra intr-un corp, chiar daca apar simptomele.

Cu toate acestea, numarul de bacterii daunatoare devine uneori excesiv, astfel incat sistemul imunitar sa nu poata combate toate odata. Astfel, ajutorul pentru razboiul impotriva bacteriilor este antibioticele.

Iata o mica trivia, primul antibiotic facut vreodata a fost penicilina, in care antibioticele pe baza de penicilina, cum ar fi amoxicilina, ampicilina si penicilina G, sunt inca disponibile pentru a trata o gama larga de infectii pana in prezent.

Astazi, exista mai multe tipuri de antibiotice moderne care sunt toate disponibile in farmaciile locale – medicamente precum cefditoren pivoxil, care pot fi cumparate si cu cuponul de reducere cefditoren pivoxil .

Cum stiu medicii ca este nevoie de antibiotice?

Te-ai intrebat vreodata cum stiu medicii tai ca trebuie sa iei antibiotice? Ei bine, intrebarea ta se opreste aici.

Echipa dvs. de asistenta medicala stie ca trebuie sa luati antibiotice prin efectuarea unor teste pentru a determina daca trebuie sa luati sau nu un antibiotic si, daca da, care va functiona cel mai bine. De exemplu, examinarea sangelui sau a urinei dvs. poate determina daca corpul dumneavoastra a fost infectat cu bacterii.

S-ar putea sa apara modificari in timpul tratamentului, deoarece mai multe teste si mai multe informatii pot arata ca este necesar un alt antibiotic sau tipul de infectie este diferit. De asemenea, testele pot arata daca medicamentul antibiotic functioneaza sau nu pentru dvs.

Care sunt posibilele efecte secundare?

La fel ca toate medicamentele, si antibioticele au propriul set de reactii adverse si ar putea exista cazuri in care unele sa fie grave. Deci, care sunt acele posibile efecte secundare?

Reactii alergice. Reactiile alergice la antibiotic pe care le-ati lua in prezent sunt unul dintre motivele obisnuite si este o chestiune cruciala pentru a informa medicul dumneavoastra. Daca stiti ca ati avut reactii medicamentoase sau alergii la trecut, atunci spuneti imediat furnizorului de servicii medicale.

Stiati ca majoritatea vizitelor la camera de urgenta se datoreaza efectelor secundare legate de antibiotice care sunt cauzate de reactii alergice la medicament? Astfel, este important sa stiti daca sunteti alergic la un anumit sapat sau nu, astfel incat sa puteti evita reactia mentionata.

Diaree posibil mortala . Lucrul despre antibiotice este ca poate distruge bacteriile intestinale de protectie care se afla in tractul gastro-intestinal, pur si simplu pentru ca este o bacterie. Acum, datorita reactiei mentionate, antibioticele cresc riscul infectiei intestinale cauzate de C. diff sau Clostridium difficile.

Acest efect secundar poate fi sever, deoarece poate fi mortal, deoarece bacteriile ar putea prelua sistemul dumneavoastra. Astfel, este important sa va informati imediat medicul daca luati antibiotice si dezvoltati diaree severa, chiar daca ati incetat deja sa luati antibioticele cu saptamani in urma.

Rezistenta la antibiotic. Acesta este unul dintre rezultatele obisnuite, mai ales ca uneori oamenii cred ca antibioticele vindeca racelile sau gripa, ceea ce este complet incorect, deoarece o infectie virala cauzeaza aceste doua boli.

Datorita utilizarii incorecte a antibioticelor, se poate dezvolta rezistenta la acesta si creste riscul bacteriilor rezistente la acestea. Cu aceasta, tratamentul devine foarte serios si provocator.